Thursday 28th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

INTERVIU Alexandru Tarus: „Orice meci cu Georgia este ca o finala pentru noi si abordam meciul din aceasta perspectiva”

16 martie 2018 First XV

Nationala de rugby a Romaniei va intalni duminica, 18 martie, de la ora 14:00, pe Stadionul Dinamo Arena din Tbilisi, in ultimul meci al Rugby Europe International Championship, Georgia. Stejarii s-au pregatit la Bucuresti toata saptamana si au plecat spre Georgia in aceasta dimineata. Prezent in prima linie a gramezii, singurul Stejar care evolueaza in campionatul Angliei, la Sale Sharks, Alexandru Tarus a vorbit despre importanta acestei partide.

Alex, sunteti pregatiti pentru meciul cu Georgia?
Eu zic ca da. Jocul nostru cu Belgia a fost un pas inainte fata de cel cu Rusia, treptat ajungem sa ne legam mai bine si sa facem jocul pe care l-am reusit in toamna. Mergem cu un moral bun in Georgia, a fost o saptamana buna de pregatire, am lucrat mult pe gramada, tusa si sper ca acest lucru sa se vada in timpul jocului.

Cum vedeti voi meciul cu Georgia?
Este un meci de orgoliu, un meci care are cu totul alta miza. Am inteles ca ne asteapta si ei, sunt dornici sa castige, sa isi ia revansa dupa anul trecut. Noi mergem acolo sa dam totul pe teren, sa facem un joc bun. Orice meci cu Georgia este ca o finala pentru noi si abordam meciul din aceasta perspectiva.

A fost o editie interesanta a Rugby Europe Championship, surprinzatoare pentru noi ca rezultate…
Da. Am inceput bine cu Germania, dupa care a urmat esecul din Spania, apoi meciurile cu Rusia si Belgia. Cred ca acea infrangere cu Spania a fost cel mai greu moment dupa care a trebuit sa ne revenim, sa ne regasim increderea in noi. Dezamagirea a fost cu atat mai mare cu cat a fost un meci cu implicatii directe pentru calificarea la Cupa Mondiala din Japonia.

Pentru ultimele meciuri din Rugby Europe Championship ati beneficiat de ajutorul lui Thomas Lièvremont, care a venit in calitate de antrenor – consultat pentru a imbunatati jocul in tusa. Cum a fost colaborarea cu el?
Intr-adevar a fost alaturi de noi incepand cu meciul de la Cluj, cu Rusia. Timpul efectiv in care am lucrat cu el a fost relativ scurt, pentru ca avem putine antrenamente dedicate exclusiv tusei, acum cu venirea lui am inceput sa lucram mai tehnic tusa. Nu stiu daca se poate vorbi de o imbunatire spectaculoasa, timpul fiind scurt, insa ne-a ajutat mult cu detaliile tehnice, ne-a creat un sistem in care a simplificat mult lucrurile. Venirea lui este un castig pentru ca sunt multe detalii pe care noi nu le stiam, s-a implicat foarte mult in antrenamente, a vorbit foarte mult cu noi, ne-a transmis o atitudine pozitiva.

Va ganditi deja la barajul cu Portugalia?
Da. Suntem realisti, sansele de calificare directa sunt minime, depindem practic de rezultatul meciului Belgia – Spania, insa este greu de crezut ca ibericii vor face un pas gresit. In momentul in care am pierdut la Madrid, ne-am asumat toti acest lucru, ca va fi o calificare dificila si lunga, dar uniti, ca o echipa, vom reusi sa ne indeplinim obiectivul, acela de a participa la Cupa Mondiala din Japonia 2019.

 

2,064 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response