Friday 14th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Echipa Romaniei pentru meciul cu Georgia! 4 schimbari in Primul XV fata de intalnirea cu Belgia

17 martie 2018 First XV

Nationala de rugby a Romaniei intalneste duminica, 18 martie, de la ora 14:00, pe Dinamo Arena din Tbilisi, in ultimul meci al Rugby Europe International Championship, Georgia. Desi nu puncteaza in clasamentul pentru calificarea la Cupa Mondiala din Japonia 2019, intalnirea are o miza deosebita putand stabili atat castigatoarea competitiei in editia 2018, cat si a Cupei Antim Ivireanu, trofeu care se pune in joc intre cele doua tari.

Pentru aceasta partida, staff-ul tehnic a stabilit echipa care va intra pe teren. Fata de echipa care a evoluat cu Belgia sunt patru schimbari in Primul XV, in linia a treia va debuta pentru Romania, Dumani Mtya, apoi Florin Surugiu a revenit pe postul de mijlocas la gramada unde va face pereche cu Jack Umaga. La nivelul treisferturilor, Florin Vlaicu revine in postura de centru, iar Tangimana Fonovai va incepe partida ca aripa.

“Meciul cu Georgia este un meci de orgoliu, pentru fiecare jucator roman si imi doresc foarte mult sa se vada asta in teren. Ne asteptam sa fie un meci greu, dificil, cunoastem toti intensitatea acestei intalniri, intotdeauna au fost meciuri puternice, fizice, intre noi, stim ce inseamna sa joci in Georgia, cu presiune. Avem un plan de joc, trebuie sa ne tinem de el, sa ne aparam bine si sa fim cat mai eficienti in terenul lor de 22”, a declarat Stelian Burcea, capitanul Stejarilor.

UPDATE Pe banca de rezerve se va afla Cristi Chirica, in locul lui Razvan Ilisescu care s-a accidentat.

In Primul XV se afla 6 de la Timisoara Saracens, 4 de la Steaua, 3 de la CSM Bucuresti si 1 de la Stiinta Baia Mare si unul din Anglia.

Romania: 1.Ionel Badiu (Timisoara Saracens), 2.Eugen Capatana (Timisoara Saracens), 3.Alexandru Tarus(Sale Sharks), 4.Johan Van Heerden(CSM Bucuresti), 5.Valentin Poparlan(Timisoara Saracens), 6.Dumani Mtya (CSM Stiinta Baia Mare), 7.Kuselo Moyake(Steaua Bucuresti), 8.Stelian Burcea(CSM Bucuresti), 9.Florin Surugiu(Steaua Bucuresti), 10.Jack Umaga(Timisoara Saracens), 11.Ionut Dumitru (Steaua Bucuresti), 12. Florin Vlaicu(Steaua Bucuresti) 13.Paula Kinikinilau(CSM Bucuresti), 14. Tangimana Fonovai (Timisoara Saracens) 15.Catalin Fercu(Timisoara Saracens)

Rezerve: 16.Andrei Radoi (Timisoara Saracens), 17. Mihaita Lazar (Castres), 18. Constantin Pristavita(Stiinta Baia Mare), 19.Adrian Motoc(Racing 92), 20.Razvan Ilisescu(Blagnac), 21. Valentin Calafeteanu(CSM Bucuresti),22.Sione Fakaosilea(Stiinta Baia Mare), 23.Marius Simionescu(Timisoara Saracens)

In clasamentul editiei 2018 al Rugby Europe International Championship, pe primul loc este Georgia cu 19 puncte, urmata de Romania cu 14 puncte si Spania cu 13 puncte.

 

2,211 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response