Friday 07th May 2021,
Federatia Romana de Rugby

Stejareii au fost invinsi de Franta la Campionatul European U18

25 martie 2018 U18

In prima partida pe care au disputat-o in cadrul Campionatului European U18, Stejareii au pierdut in fata Frantei cu rezultatul de 67-8, dupa o partida controlata de cocosii galici, astfel ca echipa noastra isi va continua parcursul in semifinalele locurilor 5-8, in care va intalni Belgia.

Franta a inceput in forta partida disputata la Plewiska si dupa numai opt minute rezultatul era de 12-0 in favoarea cocosilor galici. Prima incercare a venit in urma unui mol de margine si l-a avut ca autor pe Clement Fournier, iar apoi o actiune purtata la mana s-a incheiat cu finalizarea aripii Nelson Epee, o transformare fiind reusita de Mathis Macia.

In minutul 13 un nou eseu venit in urma unui mol de margine a majorat avantajul francezilor, dupa care Stejareii au avut cateva momente mai bune de joc. In ciuda tentativelor de a surprinde apararea adversa cu faze initiate dupa margini la cinci metri de terenul de tinta al cocosilor, insa, tabela de marcaj a ramas neschimbata.

Pana la pauza Franta a mai marcat alte trei incercari prin Ethan Dumortier, acesta dupa o cursa individuala de aproximativ 60 de metri, Nils Guyon si Leo Treilles, doua transformate de Mathis Macia, astfel ca prima repriza s-a incheiat cu rezultatul de 36-0 in favoarea adversarilor nostri.

Dupa reluare, Stejareii au avut cateva minute foarte bune si dupa ce Catalin Tudorache a concretizat o lovitura de pedeapsa, a venit si incercarea. Inaintarea noastra a reusit sa maseze defensiva adversa la limita propriului teren de tinta si dupa cateva momente de fixare, Rares Ciudin a finalizat efortul colectiv scorul devenind 36-8.

Aveau sa fie singurele puncte ale Stejareilor in aceasta partida pentru ca pana la final Franta si-a impus jocul si alte cinci incercari au fost trecute in dreptul albastrilor, autori Fabien Witz, Alexandre Odinga dubla, Clement Fournier si Joris Moura, dintre care trei transformate de Theo Idjellidaine.

 

In urmatoarea partida din cadrul Campionatului European U18, Romania va intalni Belgia, in cadrul semifinalelor locurilor 5-8.

25.03.2018, Plewiska, Sferturi de finala: Franta-Romania 67-8 (36-0)

Franta: 1.Sacha Lotrian, 2.Pierre Duclieu, 3.Aselo Ikahehegi, 4.Thomas Ployet, 5.Fabien Witz, 6.Joseph Laget, 7.Thomas Hebert, 8.Clement Fournier, 9.Mathis Macia, 10.Fouad Boulaghrifa, 11.Nils Guyon, 12.Leo Treilles, 13.Ethan Dumortier, 14.Nelson Epee, 15.Paul Leraitre
Rezerve: 16.Alexis Decaux, 17.Nathan Cazajous, 18.Alexandre Lalanne, 19.Lilian Rousset, 20.Pascal Paul, 21.Loris Rossi, 22.Theo Idjellidaine, 23.Joris Moura, 24.Paul Recor, 25.Alexandre Odinga, 26.Fabien Guillemin

Romania: 1.Andrei Adomincai, 2.Ionut Virag, 3.Vlad Dumbrava, 4.Virgil Ghenea, 5.Andrei Cabason, 6.Alin Toma, 7.Marius Feraru, 8.Anton Radu, 9.Catalin Tudorache, 10.Ionut Harasim, 11.Bogdan Moraru, 12.Rares Ciudin, 13.Sebastian Munteanu, 14.Darin Ont, 15.Laurentiu Pocovnicu
Rezerve: 16. Rares Preluca, 17.Florian Ciocoiu, 18.Alexandru Parjolea, 19.Ionut Tudor, 20.Iustinian Panaite, 21.Claudiu Serban, 22.Cristian Bumbac, 23.Paul Popoaia, 24.Gabriel Jipa, 25.Alexandru Vara, 26.Darius Vulturar

Rezultate sferturi de finala:
Franta-Romania 67-8
Georgia-Olanda 69-12
Portugalia-Rusia 37-32
Spania-Belgia 42-3

Semifinalele locurilor 1-4:
Franta-Spania
Georgia-Rusia

Semifinalele locurilor 5-8:
Romania-Belgia
Rusia-Olanda

 

5,957 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

6 Comments

 1. dan 26 martie 2018 at 0:25

  …diferenta de clasa e mare… iar daca aceasta e diferenta reala la U18…in 4-5 ani diferenta de valoare e greu sa mai poata fi acoperita!!… Intrebarea care vor trebui sa si-o puna federatia e cum au reusit tinerii francezi sa creeze o asa differenta intr-un termen atit de scurt?…Inseamna ca accentul / parametrii de performanta la generatiile mai mici nu sunt correct formulate?!!…prea mult timp in sala de forta si prea putin timp pentru scheme tactice, viteza, indeminare?!…Deci, inapoi la tabla de scris…

 2. Ion 26 martie 2018 at 2:43

  Nu e un capat de tara infrangerea tinand cont ca sunt detinatorii titlui. totusi diferenta de scor ar trebui sa ne ridice multe semne de intrebare legate de viitorul nationalei mari .Cel mai preocupant e ascensiunea Spaniei si Portugaliei care au generatii de juniori peste noi .Georgia isi confirma statutul deasemenea .Din pacate viitorul nu suna preagrozav

 3. Alex 26 martie 2018 at 10:39

  Am vazut meciul si cel mai ingrijorator mi s-a parut modul in care francezii au castigat, efectiv au facut ce au vrut pe teren, a parut mai mult un meci de antrenament. Jucatorii nostri pareau niste amatori care s-au strans la o miuta, faceau greseli in lant. Primele noastre pucte au venit abia la jumatatea reprizei a doua, iar modul in care le-am inscris spune totul despre atitudinea noastra in acest meci: la 20-25 m de terenul lor de tinta am beneficiat de o penalizare, la scorul de 36-0….ce au decis jucatorii? Sa traga la buturi….ce mai puteam pierde daca incercam sa marcam un eseu? Spania si Georgia vad ca au generatii extrem de puternice, tare mi-e ca o sa ajungem sa ne batem la retrogradare cu Germania in 5 ani.

 4. Radu 26 martie 2018 at 15:11

  Si eu am vazut meciul. In gramada am fost dominati copios. Rudele nu am fost un stare sa ni le castigam. Jocul pe 3/4 a fost aproape inexistent…. Amatori intr-un cuvant, cum bine observa cineva mai sus.

 5. Radu 26 martie 2018 at 15:12

  Tusele nu am fost in stare sa ni le castigam. In prima repriza, din 4-5 tuse am castigat doar doua.

 6. adrian 26 martie 2018 at 16:17

  Ce pot sa va spun este ca in echipa spaniei a evoluat un jucator format de o echipa din a doua divizie regionala, echipa care acum 12 ani cu greu reusea sa adune 15 jucatori pentru a disputa un meci. Imi amintesc ca unele partide le jucam in inferioritate numerica pentru ca nu reauseam sa adunam suficienti jucatori pentru o partida. Intre timp, pe baza de voluntariat, am inceput sa formam jucatori tineri, mergeam in scoli si promovam rugbyul. In momentul de fata clubul are peste 150 de jucatori , toate categoriile, inclusiv echipa feminina. Prima echipa a promovat in a 3-a divizie nationala si a retrogradat de 2 ori in ultimii 4 ani. Fiecare a pus umarul si a facut ceva pentru rugby. Eu am antrenat timp de aproape jumatate de an copii de 8-10 ani. Terenul este al primariei iar clubul plateste chirieIn prima faza noi eram cei care-l ingrijeau. treptat treptat s-au obtinut sponsori ( marunti , e adevarat) si, in plus, se percepe o mica taxa lunara la toate categoriile. Ideea este ca Spania si-a urcat nivelul foarte mult pe baza unor astfel de proiecte si va urca in continuare. Daca nu promovam acest sport de forma deziteresata, fara sa urmarim beneficii, vom ramane cu mult in urma altor tari pe care pana acum le-am batut fara probleme. Eu unul, nu ma pot implica pentru ca nu sunt in tara, insa as colabora bucuros, cu tot ce-mi sta in putinta, cu o fundatie din Romania dispusa sa contribuie la promovearea rugbyului romanesc.

Leave A Response