Friday 25th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

COMUNICAT Rugby Europe privind reuniunea telefonica de luni, 26 martie

27 martie 2018 RUGBY EUROPE CHAMPIONSHIP

Membrii Board-ului Rugby Europe s-au reunit intr-o conferinta telefonica pentru a dezbate diferitele elemente legate de meciul Belgia – Spania, criteriu de calificare la Cupa Mondiala 2019.

Secretarul general al Rugby Europe a facut o recapitulare a ceea ce s-a intamplat si a prezentat rapoartele diferitelor persoane si grupuri consultate.

Membrii Board-ului au cerut, in unanimitate, sa dispuna de elemente suplimentare (indeosebi cele transmise la World Rugby inainte de reuniune) inainte de a putea lua o decizie.

O noua reuniune a fost stabilita pentru joi, 29 martie.

4,061 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

16 Comments

 1. Alex 27 martie 2018 at 11:00

  Avand in vedere ca Spania a trimis o sesizare si catre World Rugby, era normal ca membrii Rugby Europe sa ceara si raportul trimis catre forul mondial, trebuie analizate toate informatiile si ajuns la un numitor comun. Pe langa asta, un raspuns rapid ar fi agitat si mai mult spiritele. Sper ca joi-vineri sa avem o decizie finala si sa scapam de tot circul asta inutil.

 2. Florin 27 martie 2018 at 12:03

  A aparut o noua informatie in presa: Fakaosilea nu era eligibil pt Romania pt ca a jucat in nationala de rugby 7 a tarii sale. E adevarat?

 3. cobadin 27 martie 2018 at 12:14

  Foarte interesant va fi raspunsul la intrebarea lui Florin, legat de legitimitatea folosirii lui Fakaosilea. FRR are carente mari in comunicare, politica strutului cu capul in nisip nu mai are succes in vremurile astea. Iar prestatia publica a lui Alin Petrache (m-am uitat pe Marca si Daily Mail) lasa mult de dorit. FRR ar trebui sa comunice mai mult, mai ales acum cand e incoltita.

 4. Alex 27 martie 2018 at 12:25

  @Florin

  Da, vad ca a aparut si informatia asta, totul a pornit de la un articol publicat pe un site de stiri din Rusia, preluat de un alt site canadian si in final de FER. Problema este alta: FRR a trimis catre World Rugby solicitari oficiale pt toti jucatori naturalizati, primind acordul forului mondial pt toti, mai putin Eseria Vueti, care deja jucase pt echipa a doua a statului Fiji. Deci ori a gresit World Rugby (si aici nu mai e vina FRR), ori e altceva la mijloc (ori a fost convocat si nu a jucat deloc, ori este o stire falsa). Spaniolii se leaga de o decizie a World Rugby care a anulat victoria echipei nationale a Tahiti cu Insulele Cook, deoarece au folosit doi jucatori ineligibili.
  Si mai e o problema: Faka’osilea deja a jucat 13 meciuri pt Romania, ce se intampla in caz ca nu avea drept de joc? Doar nu vor anula toate cele 13 meciuri. In plus, World Rugby e in culpa, nu Romania, avem deja precedentul cu Vueti.

 5. Alex 27 martie 2018 at 12:27

  @Florin

  Am uitat sa precizez ca este posibil sa fie si vina FRR, desi ei sustin ca au trimis solicitari de confirmare pt toti jucatorii naturalizati…..totusi imi e greu sa cred ca pt unii au trimis (Vueti), iar pt altii au uitat…sa speram ca nu e cazul, altfel cei de la FRR chiar se vor face de ras, este vorba de amatorism pur.

 6. Alex 27 martie 2018 at 12:44

  FRR trebuie sa emita urgent un comunicat privind situatia lui Faka’osilea. Daca exista o confirmare din partea World Rugby ca jucatorul este eligibil pt a evolua in nationala Romaniei, aceasta trebuie facuta publica. Chiar nu vreau sa cred ca am fost atat de amatori incat sa nu ii verificam eligibilitatea.

 7. Florin 27 martie 2018 at 13:07

  Pe pagina de facebook a federatie romane de rugby la postul cu ultimul comunicat de presa a rugby europe un domn ne lamureste… se pare ca e vorba de o stire falsa un amestec intre regulile vechi care inca se aplica si regulile noi care o sa intre in vigoare din 2020 https://frr.ro/2017/05/10/world-rugby-facut-mai-severe-criteriile-de-eligibilitate-echipele-nationale-pentru-jucatorii-straini/

 8. Rasvan Antonescu 27 martie 2018 at 13:09

  Pai atunci sa anuleze Spania- Romania. He legatura are Fakaosilea cu meciul Spania- Belgia?

 9. Ion 27 martie 2018 at 13:11

  Aici dati mi voie sa nu fiu de acord cu voi .Spaniolii practica politica celui in pericol de inec care cauta sa se agate de orice pentru salvare. si nu trebuie sa intram in jocul lor .Nu ne intereseaza sa castigam in presa ci la comisii .Federatia spaniola incearca prin toate mijloacele sa reduca suspendarea jucatorilor pentru ca 2 dintre ei sunt pasibili de 10 ani de suspendare .Nici specialisti lor nu ceed ca exista cea mai mica sansa sa se rejoace .Ieri erau cu viata privata a lui Iordachescu azi cu tongolezul …e o intreaga campanie de denigrare din fericire pentru noi nici macar pe siteurile marca sau as nu se mai comenteaza ca la inceput …iar RE e clar ca trage de timp ca sa se mai linisteasca apele dar si pentru ca decizia sa fie foarte bine argumentata ….cel putin asa imi place sa cred ….sper sa nu avem surprize neplacute

 10. AC 27 martie 2018 at 13:12

  Sunt de părere ca actuala conducere a FRR da dovada de un mare amatorism.
  „Deocamdată nu as vrea să comentez lucrurile pe care le-au scris cei de la AS. Vom vedea, așteptăm să se încheie toate analizele și apoi putem comenta. Nu știu, nu vreau să comentez dacă există riscul ca România să piardă calificarea la Cupa Mondială. Vom ști în clipa în care federația internațională, federația europeană vor depune o analiză concretă”, a declarat Alin Petrache pentru News.ro.
  Analizând aceasta declarație eu cred ca ei nu știu pe ce lume trăiesc. Daca totul ar fi clar și regulamentar, ce analize trebuie sa mai aștepte? Dupa cum spunea și Alex mai sus dacă ai făcut totul regulamentar (presupunem ca cei de la FRR cunosc regulamentele!!!!!!) de nu se transmite un comunicat în care sa se specifice clar “da domnule totul a fost regulamentar, poftim dovada”. Din păcate domnul Petrache este departe de comportamentul unui președinte de federație, nu este capabil sa spună lucrurilor pe nume și sa arate ca este vertical. Păcat de cei care încă mai urmărim și iubim acest sport, care în ritmul actual de organizare și dezvoltare va ajunge tot mai jos.

 11. Alex 27 martie 2018 at 14:07

  @Ion

  Total de acord cu tine, insa aici este vorba de alta problema: spaniolii vor sesiza Rugby Europe si World Rugby cu privire la eligibilitatea jucatorului nostru, comunicatul apare inclusiv pe site-ul federatiei lor. FRR trebuie sa ne spuna clar ca are acoperire legala si ca a facut toate demersurile necesare pt a valida jucatorul. Este clar ca spaniolii recurg la orice mizerie pentru a denigra nationala noastra si pt a pune presiune pe forurile abilitate, dar conducerea FRR trebuie sa fie ferma si sa comunice clar si argumentat punctul lor de vedere. Eu inteleg ca sunt prudenti si nu vor sa comenteze nimic aiurea referitor la arbitraj, dar aici e vorba de bucataria interna.

 12. Ion 27 martie 2018 at 14:36

  @Alex ..nu zic ca nu ar trebui sa fie mai fermi cei din federatie dar eu cred ca federatia spaniola vrea sa ne bage in circul asta ca sa primim si noi sanctiuni. Si eu mi as dori ca FRR sa fie mai transparenta si clara in ceea ce transmite dar banuiesc ca asa am fost sfatuiti sa stam “la cutie” .Preconizez cele mai drastice sanctiuni din istoria rugbyului .

 13. Ion 27 martie 2018 at 14:50

  Acum au inceput sa se lege de belgieni 😀😀😀http://www.americasrugbynews.com/2018/03/25/belgium-face-ineligible-player-charge-in-world-cup-qualifier/

 14. cobadin 27 martie 2018 at 16:47

  Din ce stiu eu, daca se adevereste ca Romania a legitimat un jucator neeligibil, se pierd cu 0-5 toate meciurile in care jucatorul respectiv s-a aflat pe teren Dar, la unul din meciurile cu Spania, respectivul n-a fost pe teren, ceea ce insemna ca pe locul 2 in grupa vine Rusia, care va fi calificata direct, iar Spania se afla in aceeasi situatie, adica baraj cu Portugalia, Canada si Samoa. Deci nu pricep entuziasmul spaniolilor!

 15. Alex 27 martie 2018 at 17:00

  @Ion

  Dovada comunicatul de azi al FRR, probabil e asa cum zici, au fost sfatuiti sa stea cuminti si sa-i lase pe spaniolii sa faca circ. Presedintele lor e membru in board-ul Rugby Europe si tot face presiuni pt rejucare….spe sa nu aiba o influenta prea mare. In articol vad ca se leaga de meciul Belgia – Germania, deci nu influenteaza cu nimic situatia.

  @cobadin

  Interesant este ca FER a scos de pe site stirea cu jucatorul nostru, desi dimineata era la loc de cinste…e clar ceva putred la mijloc.

 16. Ion 27 martie 2018 at 17:09

  @Alex
  Petrache e membru in IRB asa ca nu e vreo mare scofala ca spaniolul e in bordul RE

Leave A Response