Wednesday 25th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Au fost desemnati arbitrii care vor conduce partidele test din luna iunie ale Stejarilor

29 martie 2018 NATIONALA

World Rugby a stabilit numele arbitrilor care vor oficia in meciurile test programate in luna iunie a acestui an. Astfel, Stejarii au aflat brigazile care vor imparti dreptatea in cele doua partide pe care Romania le va disputa in turneul international pe care il va face in acea luna.

Pe 9 iunie, Romania va intalni pe ANZ Stadium, la Suva, Fiji, partida urmand a fi condusa la centru de catre neo-zeelandezul Mike Fraser (foto). In varsta de 37 ani, acesta face parte din grupul arbitrilor neo-zeelandezi din 2007. Si-a facut debut international in 2013, la meciul Georgia – SUA. Pe langa meciurile test World Rugby, acesta arbitreaza in Super Rugby si a oficiat atat la Campionatul Mondial de Juniori din 2013, cat si la Cupa Mondiala din 2015. El va fi ajutat de catre francezul Jerome Garces si australianul Jordan Way.

La cel de-al doilea meci, din 19 iunie, cu Tonga, care va avea loc tot la Suva, in Fiji, central va fi englezul Matthew Carley (33 ani). La  doar 16 ani, acesta a arbitrat primul sau meci, la nivelul colegilor, ca apoi, dupa terminarea studiilor sa ajunga in ajunga in clubul de elita al arbitrilor englezi. In 2010, acesta a debutat in World Sevens Series in Dubai. In sezonul 2012-2013 al campionatului englez, Carley a devenit primul arbitru din lume care a oficiat un meci purtand “RefCam”, intre Newcastle Falcons si London Scottish. In mai 2013, el a arbitrat primul meci din Premiership, intre London Welsh si Worcester Warriors. El a arbitrat in Cupa Europeana a Natiunilor, in Challenge Cup, Champions Cup, meciuri test World Rugby si in Turneul celor 6 Natiuni. Matthew Carley va fi ajutat de australianul Graham Cooper si neo-zeelandezul Cam Stone.

Meciurile test din iunie:
9 iunie
Fiji – Romania, ANZ Stadium, Suva (Fiji)

19 iunie
Tonga-Romania, ANZ Stadium, Suva (Fiji)

FOTO: superxv.com

3,428 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

3 Comments

 1. Nick 29 martie 2018 at 13:35

  Oaks pentru a avea al treilea meci test cu o echipa din Super Rugby (daca vorba prin targ se confirma) pe data 23.06.2018 in calendarul Super Rugby in acea perioada este pauza … dar fiind vorba de data de 23 iunie, este nevoie ca acea echipa din Super Rugby sa aibe cel putin 7 zile la dispozitie dupa ce joaca cu noi, pt. a se pregati pt. o noua etapa din Super Rugby aici ritmul de joc este altfel, asemanator celui din #RWC … So … dupa calendarul Super Rugby Crusaders (NZ) nu are meci pe 30 iunie e in Bye … o alta echipa ar fi Sunwolves (franciza nipona) ea joaca in 30 iunie … singura echipa Aussie care joaca pe 30 iunie este Brumbies, celelalte au meci pe 29 iunie …. So sunt doar cele trei variante de echipe cu care s-ar putea juca din Super Rugby Crusaders, Sunwolves or Brumbies … So ….

  Primele doua meciuri test sunt bine venite.
  Speram la rezultate excelente pentru Oaks.

  Keep Up Oaks!
  Go Oaks!

 2. Floare 29 martie 2018 at 15:01

  Cum? Nu arbitreaza Vlad Iordachescu ambele meciuri?

 3. Dan Lungu 1 aprilie 2018 at 17:10

  Floare, nimic mai trist decât un prost care se crede spiritual

Leave A Response