Tuesday 19th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Victorie pentru Timisoara Saracens in fata lui Heidelberger RK in playoff-ul Continental Shield

31 martie 2018 INTERNATIONAL

Pe stadionul Dan Paltinisanu, Timisoara Saracens a disputat prima mansa a playoff-ului Continental Shield, in fata echipei Heidelberger RK, banatenii desi au condus la pauza cu 21-3, iar apoi cu 26-10, revenirea din final a campioanei Germaniei a dus la un succes cu doar 26-20 al trupei de pe malurile Begai. Calificarea in grupele Challenge Cup 2018-2019, implicit in finala urmand a se decide in mansa retur.

Inceputul de joc a fost unul echilibrat si cei care au deschis scorul au fost oaspetii prin lovitura de pedeapsa concretizata de Raynor Parkinson. Cu trecerea timpului insa Timisoara Saracens a preluat initiativa si o faza rapida, pe treisferturi, a dus la prima reusita a banatenilor prin Manumua Tevita, eseu transformat de Jody Rose.

Pana la pauza tot timisorenii au fost cei care au condus ostilitatile din teren, si mai intai Valentin Poparlan a fructificat efortul colectiv al inaintarii echipei din Banat, pentru ca apoi si Tanagimana Fonovai sa-si treaca numele pe lista marcatorilor de eseuri, ambele finalizari in terenul de tinta advers fiind transformate de Jody Rose.

Dupa reluare, Raynor Parkinson a ratat o penalitate, de la mare distanta dar Heidelberg RK redus diferenta cu un eseu marcat de Siegfried Fisiihoi, pentru ca apoi Madalin Lemnaru sa bata pentru a patra oara defensiva germanilor si diferenta de pe tabela de marcaj sa para linistitoare pentru returul care va avea loc in Germania.

Pe final insa, Heidelberg RK a revenit si Marcel Coetzee a inscris o incercare transformata de Raynor Parkinson , cel care avea apoi sa stabileasca rezultatul final dintr-o lovitura de pedeapsa, astfel ca in mansa retur timisorenii se vad obligati sa apere o diferenta de doar sase puncte in tentativa unei calificari in grupele Challenge Cup, a doua competitie intercluburi europeana, implicit in finala Continental Shield.

Mansa retur a semifinalei Continental Shield dintre Timisoara Saracen si Heidelbergk RK va avea loc pe 21 aprilie in Germania.

Timisoara Saracens a aevoluat in urmatoarea componenta :Ionel Badiu, Eugen Capatana,Horatiu Pungea- Valentin Poparlan, Marian Drenceanu-Randall Morrison, Vasile Rus, Michael Stewart-Kevin Luiters,Jody Rose-Stephen Shennan, Florn Popa, Tevita Manumua, Fonovai Tangimana-Catalin Fercu. Rezerve: Andrei Radoi, Christopher Apoua, Mesake Doge, Dorin Lazar, Marian Sabau, Gabriel Rupanu, Gabriel Conache, Madalin Lemnaru

3,029 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

2 Comments

  1. dan 31 martie 2018 at 21:12

    …good luck for the away game… Bilbao would be great in the spring!..;)..hai Timisoara!

  2. Rasvan Antonescu 3 aprilie 2018 at 10:57

    Hai ca la Batumi!

Leave A Response