Friday 25th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Romania U20, pregatita pentru participarea la Campionatul European. Vezi lotul de 27 de jucatori care vor evolua in Portugalia!

3 aprilie 2018 NATIONALA

Nationala de U20 a Romaniei va participa intre 7-14 aprilie la Campionatul European rezervat acestei categorii de varsta ce va avea loc la Coimbra, in Portugalia. Stejareii vor debuta in competitie duminica, 8 aprilie, intr-un meci cu Olanda (12:50, ora Romaniei). In grupa cu Romania se afla Portugalia, Spania, Rusia, Olanda, Polonia, Portugalia 2, Ucraina.

Pentru aceasta competitie, staff-ul tehnic a stabilit un lot de 27 de jucatori care provin astfel: 6 de la U Cluj, 5 de la CSM Bucuresti, 4 – Barlad, 2 de la ACS Tomitanii, 1- CSM Baia Mare, 1- CSS2 Baia Mare, 1- Petrosani, 1-Iasi, 1- CSM Gloria Buzau, 1 – Timisoara, 1 – Dinamo, 1- FC Arges, 1- CT Dinicu Golescu si unul din Franta, de la Bourgoin.

Romania U20 s-a aflat in ultima saptamana in cantonament la CN Snagov, Stejareii urmand sa plece miercuri dimineata spre Coimbra.

“La Campionatul European dorim sa castigam meciurile pe care le jucam, este obiectivul pentru care fiecare jucator se antreneaza. Dincolo insa de acest lucru este important sa dam jucatorilor sansa de a se dezvolta, de a creste, de a aduna experienta la o competitie de nivel international, o competitie care se joaca dupa un program in care va conta foarte mult felul in care jucatorii se vor adapta si se vor recupera. Ne-am antrenat foarte bine, baietii au dat totul in acest ultim cantonament inainte de plecarea in Portugalia, ceea ce ma face optimist in ce priveste evolutia lor acolo. Vom lua meci cu meci, astfel incat in acest moment cel mai important pentru noi este prima partida, cea cu Olanda. Victoria in acest meci este primul obiectiv. Este important ca jucatorii sa se intoarca cu lucruri pozitive de la aceasta competitie, lucruri care sa ii ajute sa evolueze si sa progreseze”, a declarat Fergus Pringle, antrenorul echipei.

Capitanul echipei este Andrei Ballok, iar vicecapitan Iulian Hartig.

Cei 27 de sportivi convocati:
Pilieri: Valentin Matache (CSM Gloria Buzau), Iulian Hartig (CSM Bucuresti), Laurentiu Nica (U Cluj), Flavian Cuprian (ACS Tomitanii), Rares Straja (U Cluj),
Taloneuri: Adrian Tala (CS Tomitanii), Dragos Lucan (Petrosani)
Linia a doua: Stefan Iancu (CSM Bucuresti), Vlad Visan (CSM Baia Mare), Alexandru Gealapu (Bourgoin) Peter Chiriac (Iasi)
Linia a treia: Robert Murariu (Barlad), Vlad Neculau (CSM Timisoara), Dragos Ser (CSM Bucuresti), Gabriel Ciorbac (CS Tomitanii), Razvan Belehuz (RC Barlad)
Mijlocas la gramada: Emanuel Grigore (CT Dinicu Golescu), Andrei Ballok (U Cluj)
Mijlocas la deschidere: Ovidiu Sarpe (Dinamo), Vlad Leica (Barlad)
Centri: Claudiu Grad (CSS 2 Baia Mare), Codrin Bercu (CSM Bucuresti), Cosmin Iliuta (CSM Bucuresti)
Aripi: Paul Herman (U Cluj), Tiberiu Both (U Cluj), Alexandru Tudose (FC Arges)
Fundasi: Alexandru Craciun (RC Barlad), Daniel Barna (U Cluj)

Staff: Fergus Pringle (antrenor principal), Cristian Hildan (antrenor treisferturi), Mugurel Preda (consultant), Vlad Ilie (doctor), Andrei Diaconeasa (kinetoterapeut), Marius Todosi (kinetoterapeut), Silvian Ionita (manager)

 

Prima etapa, duminica, 8 aprilie:
Portugalia – Uraina
Spania – Portugalia 2
Rusia – Polonia
Romania – Olanda

 

5,205 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

2 Comments

  1. ive 8 aprilie 2018 at 16:56

    Promisiuni,promisiuni si la urma iar pierdem.

  2. dan 8 aprilie 2018 at 18:12

    …au incercat, au fost aproape sa fure un rezultat nu stiu daca am fi meritat sau nu ( i am biased…!)….dar sunt multe lipsuri… apararea se stia ca este sub nivelul categoriei de virsta, ramine in continuare o mare lipsa…Dupa aceea stiinta (inteligenta) jocului cind sa fim agresivi, cind/cum sa surprindem adversarul…i-am dominat poate la gramada si tusa dar n-am stiut sa fructificam avantajul si sa ne organizam repede…De asemeni dupa parerea am impresia ca sunt diferente mari intre posturi…unele sunt ok dar altele lipsesc (nu as da nume, dar ‘player statistics’ ar trebui sa spuna cite ceva!…e important pentru viitoarele selectii)…dar in general baietii incearca…!…succes pentru viitor.

Leave A Response