Wednesday 23rd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

INTERVIU | Andrei Ballok, capitanul Romaniei U20: “Va fi un Campionat European greu, insa credem in noi si in sansa noastra”

4 aprilie 2018 NATIONALA

Nationala de U20 a Romaniei va participa intre 7 – 14 aprilie la Campionatul European rezervat acestei categorii de varsta, ce are loc in Portugalia, la Coimbra. Stejareii vor debuta duminica, 8 aprilie, ora 12:45 (ora Romaniei) intr-un meci cu Olanda. Jucator la Universitatea Cluj, cu meciuri in sezonzul 2017-2018 in SuperLiga CEC Bank, in Cupa Regelui si Cupa Romaniei, Andrei Ballok (19 ani) este capitanul Stejareilor. Ballok, care acopera unul din posturile cheie ale echipei- cel de mijlocas la gramada, a vorbit despre aceasta competitie si obiectivul pe care jucatorii si l-au setat.

Ce inseamna pentru voi participarea la Campionatul European?
Este ultimul Campionat European la care putem participa, ca varsta ma refer, pentru ca suntem sub 20 de ani.  Toti ne dorim sa facem un rezultat cat mai bun si chiar sa castigam, avem o motivatie in plus stiind ca pentru noi aceasta va fi ultima competitie de acest nivel. Stim ca vor fi meciuri grele, Portugalia este detinatoarea titlului, insa noi credem in sansa noastra si vom juca la victorie in fiecare meci.

Cum este echipa?
Suntem pregatiti, suntem o echipa omogena, s-a pus foarte mult accentul pe a ne cunoaste cat mai bine in teren, sa comunicam tot timpul, sa ne ajutam, sa jucam in sistem, sa respectam planul de joc, un plan bazat mult pe inaintare pentru ca pana la urma aceasta este punctul nostru forte. Jocul bun al inaintarii trebuie sa aduca baloane la linia de treisferturi. Pot spune ca am progresat mult in ce priveste apararea, au fost multe antrenamente facute tocmai pentru a ne ajuta la acest capitol unde am fost deficitari si cred ca acum, aceasta a devenit punctul nostru forte.

Andrei Ballok este si transformerul Romaniei U20

Ati avut doua meciuri de pregatire, cu Scotia si cu Franta. Cat de mult v-au ajutat aceste meciuri?
Pentru noi a fost o experienta foarte buna pentru ca ne-au ajutat mult sa progresam, sa vedem unde gresim cand suntem pusi sub presiune, sa luam decizii, unele bune, altele mai putin, sa fim pusi in situatii extreme, sa ne ajutam mai mult intre noi. In plus, a fost un castig si din punct de vedere fizic pentru noi pentru ca nivelul la care s-a jucat, cel putin cu Franta, a fost foarte, foarte sus. Au fost doua meciuri puternice care ne-au ajutat mult ca echipa.

Ce ati invatat din aceste meciuri?
Am invatat ca daca suntem toti concentrati pe ceea ce avem de facut, daca respectam indicatiile antrenorilor si daca jucam ca o echipa, unul pentru celalalt, putem reusi lucruri frumoase. Am invatat ca trebuie sa luptam pana in ultimul minut si sa credem tot timpul in noi.

Care este obiectivul Romaniei la Campionatul European?
Ne dorim sa castigam Campionatul European, ceea ce poate parea un obiectiv un pic cam greu de atins. Ne dorim sa facem meciuri bune si sa crestem ca joc, de la partida la partida. Credem in noi si in sansa noastra, important este sa castigam intai primul meci cu Olanda si sa ajungem apoi in partida cu Portugalia, care e detinatoarea titlului. Dincolo de rezultate, ne dorim  sa fie o experienta frumoasa pentru noi, o experienta din care sa invatam si sa ne intoarcem mai buni.

Ce inseamna pentru tine sa fii capitanul Romaniei?
O mare onoare si o mare responsabilitate, dar si o motivatie in acelasi timp. Ma ajuta si postul de mijlocas la gramada pentru ca trebuie sa vorbesc mult, sa fac ceea ce face un coordonator in teren. Ma bucur ca pot sa reprezint Romania, sa fiu in teren alaturi de colegii si prietenii mei.

 

 

2,398 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

  1. Dan Apostol 8 aprilie 2018 at 23:38

    “Ne dorim sa castigam Campionatul European” – cand pierzi in fata Olandei e greu sa ai pretentii

Leave A Response