Monday 23rd April 2018,
Federatia Romana de Rugby

COMUNICAT WORLD RUGBY: Meciul de calificare la Cupa Mondiala 2019, Belgia vs Spania

5 aprilie 2018 #RWC2019

World Rugby va convoca un comitet independent care sa examineze toate aspectele rezultate din editia 2017/2018 a Rugby Europe Championship, partide care au avut rol in procesul de calificare pentru Cupa Mondiala de Rugby 2019.

World Rugby a fost profund ingrijorat de circumstantele desfasurarii meciului Belgia – Spania din Rugby Europe Championship, un meci decisiv in contextul calificarii la Cupa Mondiala. Cele mai importante au fost aspectele legate de procedura si perceptia asupra desemnarii oficialilor de meci de catre Rugby Europe, care nu au fost neutri in contextul calificarii, cat si faptul ca Rugby Europe nu a tinut cont de ingrijorarile Spaniei referitoare la cei desemnati.

Recunoastem ca este responsabilitatea Rugby Europe de a analiza evenimentele survenite in propria competitie, insa dat fiind contextul si importanta partidei, World Rugby a luat imediat atitudine cerand informatii legate de caz la Rugby Europe si federatiile implicate. Luand in considerare toate informatiile disponibile, Comitetul Executiv al World Rugby si cel al Rugby World Cup au concluzionat ca rejucarea meciului este cea mai buna solutie.

De la momentul exprimarii acestei opinii, noi informatii legate de eligibilitatea jucatorilor in Rugby Europe Championship au fost prezentate catre World Rugby de catre federatiile participante. Avand in vedere ca aceste informatii fac referire la o posibila incalcare a Regulamentelor World Rugby si avand in vedere complexitatea si interconectivitatea aspectelor, o analiza independenta, de ansamblu, este necesara. Aceasta este spre binele rugbyului, al echipelor si al suporterilor si este sustinuta de Rugby Europe.

Presedintele Comitetului independent de judecata al World Rugby, Christopher Quinlan, a fost rugat sa formeze si sa convoace de urgenta un comitet, asa cum este stipulat in Termenii de participare in procesul de calificare la Cupa Mondiala de Rugby 2019, pentru a putea avea o concluzie sigura in cel mai scurt timp posibil.

Un comitet separat de judecata a fost numit de Rugby Europe pentru a evalua comportamentul jucatorilor dupa fluierul final al meciului Belgia – Spania.

FOTO: www.worldrugby.org

10,597 total views, no views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

56 Comments

 1. Floare 16 aprilie 2018 at 12:30

  …bineinteles, sa-i zica „Hiper-Liga”.

 2. Alex 16 aprilie 2018 at 12:45

  @Floare

  Citisem undeva (BBC sau Telegraph) ca World Rugby a setat la o luna termenul limita de solutionare a cazului…..daca e adevarat (si se pare ca da, au trecut deja 3 saptamani) , termenul ,,urgenta” nu avea ce cauta in comunicat.

  Referitor la Super Liga, eu as infiinta un campionat cu echipe din Romania, Georgia, Rusia, Spania si eventual Belgia, doar asa cred ca putem creste valoarea echipelor interne. Modelul asta a fost implementat de Tier 1 nations cu success: Irlanda, Scotia, Tara Galilor, Italia, Africa de Sud, Noua Zeelanda, Australia si Argentina.

 3. Floare 16 aprilie 2018 at 13:11

  @Alex
  Ar fi spectaculos asa un campionat international, poate asa am putea da o replica mai frumoasa si in Challenge Cup, dar ma tem ca ideea ar esua datorita costurilor de zbor… (Probabil de-aia nu se vrea nici un 6 Nations cu Georgia)

 4. dan 17 aprilie 2018 at 0:50

  Interesanta idee…Pro14 parca au echipe 2 echipe italiene si 2 sud-africane…

  Pentru a realiza ceva asemanator ar insemna un effort enorm din partea unor echipe care n-au supportul commercial la dispozitie.

  Probabil ar trebui gasita o structura commerciala care sa poata suporta acest cost…de unde?..ai nevoie de citiva miliardari , est-europeni, care sa construiasca asa ceva…slabe sperante cred eu…!

  O alta problema este sezonul rugbystic – la noi nimic nu se face de prin Nov pina in Martie; presupun la fel in Rusia si poate Georgia si Germania…Nu stiu cite cluburi la acest nivel au stadioane cu teren incalzit pentru sezonul rece…

  Deci sa faci o liga cu 10-12 echipe, fiecare sa joace cu fiecare, iar primele 4 jucind un ‘play off’ pentru titlu ar insemna 20-22 rounds sau aprox 5 luni…nu gasesti acest timp in calendarul sportiv, in plus loturile echipelor participante trebuie sa ajunga aproape de 40 jucatori ca sa poti face fata.
  Inca ceva, aceste echipe nu vor putea juca si in campionatele nationale…care vor scadea valoric, nu!

  Alternativa ar fi reducerea numarului de echipe la 8 max (7-9 games fiecare dar care ar fi la un nivel peste cel national) + condensarea meciurilor in 2 luni…o luna toamna Oct/Nov si o luna March/Apr…cu un top 4 play off si o finala.

  Dar asta estein Continental Shield competition, nu?…Deci ideal ar fi ca aceasta competitie sa fie cea care sa creasca in numar de echipe, valoare comerciala, prestigiu…si poate ar iesi ceva.

 5. Frankie 17 aprilie 2018 at 21:36

  Jucatorii francezi ai Spaniei au fost suspendati. 5 la numar, habar n-am daca sint cei mai buni sau nu, dar probabli sint cei care meritau si s-au comportat ca la ……… fotbal.
  Interesant, toti francezi naturalizati.
  http://www.rugbyeurope.eu/decision-rugby-europe-judicial-committee

 6. Frankie 17 aprilie 2018 at 21:51

  https://youtu.be/TMwPawRXXjk
  Interesant!
  A propos, s-au trezit federalii nostrii?
  Cred ca dorm inca.
  Poate ca e mai bine asa ca sa nu se apuce sa mai spuna vreo prostioara. Tacerea e de aur!

Leave A Response