Saturday 04th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

COMUNICAT WORLD RUGBY: Meciul de calificare la Cupa Mondiala 2019, Belgia vs Spania

5 aprilie 2018 #RWC2019

World Rugby va convoca un comitet independent care sa examineze toate aspectele rezultate din editia 2017/2018 a Rugby Europe Championship, partide care au avut rol in procesul de calificare pentru Cupa Mondiala de Rugby 2019.

World Rugby a fost profund ingrijorat de circumstantele desfasurarii meciului Belgia – Spania din Rugby Europe Championship, un meci decisiv in contextul calificarii la Cupa Mondiala. Cele mai importante au fost aspectele legate de procedura si perceptia asupra desemnarii oficialilor de meci de catre Rugby Europe, care nu au fost neutri in contextul calificarii, cat si faptul ca Rugby Europe nu a tinut cont de ingrijorarile Spaniei referitoare la cei desemnati.

Recunoastem ca este responsabilitatea Rugby Europe de a analiza evenimentele survenite in propria competitie, insa dat fiind contextul si importanta partidei, World Rugby a luat imediat atitudine cerand informatii legate de caz la Rugby Europe si federatiile implicate. Luand in considerare toate informatiile disponibile, Comitetul Executiv al World Rugby si cel al Rugby World Cup au concluzionat ca rejucarea meciului este cea mai buna solutie.

De la momentul exprimarii acestei opinii, noi informatii legate de eligibilitatea jucatorilor in Rugby Europe Championship au fost prezentate catre World Rugby de catre federatiile participante. Avand in vedere ca aceste informatii fac referire la o posibila incalcare a Regulamentelor World Rugby si avand in vedere complexitatea si interconectivitatea aspectelor, o analiza independenta, de ansamblu, este necesara. Aceasta este spre binele rugbyului, al echipelor si al suporterilor si este sustinuta de Rugby Europe.

Presedintele Comitetului independent de judecata al World Rugby, Christopher Quinlan, a fost rugat sa formeze si sa convoace de urgenta un comitet, asa cum este stipulat in Termenii de participare in procesul de calificare la Cupa Mondiala de Rugby 2019, pentru a putea avea o concluzie sigura in cel mai scurt timp posibil.

Un comitet separat de judecata a fost numit de Rugby Europe pentru a evalua comportamentul jucatorilor dupa fluierul final al meciului Belgia – Spania.

FOTO: www.worldrugby.org

18,356 total views, 4 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

86 Comments

 1. Alex 5 aprilie 2018 at 20:30

  Ok, ne-au tras-o. Care este acum pozitia FRR? Are federatia certitudinea ca Faka’osilea este eligibil? Vrem si noi o lamurire. In momentul de fata vad urmatoarele scenarii:
  – Faka’osilea este eligibil, jucatorii francezi ai Spaniei nu. Meciul se rejoaca degeaba, Romania merge la mondiale, Rusia la baraj;
  – Faka’osilea si jucatorii Spaniei nu sunt eligibili, Rusia merge la mondiale, la baraj merg Belgia sau Germania (Germania in cazul in care se dovedeste ca belgienii au si ei nereguli, am inteles ca au fost reclamati si ei);
  – jucatorii sunt eligibili, meciul se rejoaca fara jucatorii care au agresat arbitrul. In cazul asta, stam la mana norocului.

  Vrem si o pozitie oficiala a federatiei, e o rusine sa pierdem calificarea din cauza unei prostii.

 2. Alex 5 aprilie 2018 at 20:33

  Am uitat un scenariu:
  – Faka’osilea nu este eligibil, jucatorii Spaniei da. Ne facem de ras, suntem eliminati rusinos, riscam sa retrogradam in Trophy. Spania merge la mondiale, Rudia la baraj.

 3. Nick 5 aprilie 2018 at 20:52

  De cand Comitetul Executiv al World Rugby si cel al Rugby World Cup se poate pronunta ?!

  Asta este deja ante-pronuntare. Deci … pentru ce mai faci comisie indepedenta WR ?! daca deja tu ai decis.

  Comitetul Executiv WR:

  1) BILL BEAUMONT
  WORLD RUGBY CHAIRMAN

  2) AGUSTIN PICHOT
  WORLD RUGBY VICE-CHAIRMAN

  3) JOHN JEFFREY
  SCOTLAND

  4) BOB LATHAM
  USA

  5) BRETT ROBINSON
  AUSTRALIA

  6) MARK ROBINSON
  NEW ZEALAND

  7) PAT WHELAN
  IRELAND

  8) BRETT GOSPER
  WORLD RUGBY CHIEF EXECUTIVE

  9) LORD MERVYN DAVIES
  INDEPENDENT MEMBER

  10)WENDY LUHABE
  INDEPENDENT MEMBER

  11) GARETH DAVIES
  WALES

  12) BERNARD LAPORTE
  FRANCE

  Acestia sunt.
  E un comunicat care nu spune mai nimic. Pe total spune ca a luat act de toate cele petrecute de „tagania latina”, despre eligibilitate, ca este ingrijorata de faptul ca Rugby Europe nu a dat ascultare fata de dorintele ibericilor, recunoaste autoritatea Rugby Europe si deciziile sale, formarea unei comisii indepedente pt. a rezulva „tagania latina” facuta de iberici.

  Big Error … Very Big Error World Rugby …
  De ce sa ante-pronuntat No. 1 si 2 din WR doreste rejucarea partidei Belgia-Spania (fara viciu clar de rezultat) … pai daca doriti sa fie corect fata de valorile si fani rugby-ului (asa cum sustineti in comunicat, WR) Mr. 1 and 2 from WR ar trebui sa acceptati rejucarea partidei Rusia-Spania (viciu clar de rezultat) … Spania-Romania (viciu clar de rzultat) …. Justo no.9 PICHOT !?
  Chiar credeti ca comisia independenta va trece peste cuvantul (deja exprimat) No. 1 and 2 from WR ?! Ma indoiesc.

  #JusticeForValues

  Rugby=Values

  Enjoy Rugby!

 4. Bulan 5 aprilie 2018 at 21:27

  Interesul pe primul loc: banii.

  E clar ca se va face tot posibilul pentru calificarea Spaniei, nici nu va mai faceti sperante!

  Atata intransparenta nu am mai vazut nicaieri: nu ei organizeaza competitia, dar ei decid rejucarea meciurilor. In plus nu s-au facut publice analizele expertilor in legatura cu arbitrajul. Doar ca cineva s-a gandit ca e in interesul sportului sa se rejoace.

  Ce mizerie!

 5. Bulan 5 aprilie 2018 at 21:38

  E interesant ca in comunicat zic ca Rugby Europe va analiza comportamentul jucatorilor dupa fluierul final. Dar daca World Rugby decide rejucarea inseamna ca ei vor sa decida doar asupra unor chestiuni, nu asupra tuturor. Deci ii vor lasa pe spanioli sa joace cu cine vor ei, ca tot nu tin cont de deciziile RE.

 6. Alex 5 aprilie 2018 at 22:17

  @Bulan

  Cred ca e mai mult vorba de imagine decat de bani, vor sa para imaculati si sa faca pe plac tuturor. In primul rand cred ca se gandesc la controversele de care vor avea parte la cupa mondiala….si cine e Romania pt ei ca sa isi asume asta? Oare daca in locul nostru era o tara din Six Nations, decizia ar fi fost aceeasi?

  Si cum bine s-a remarcat, nu spun clar cine are decizia finala. Dar nu cred ca ii vor lasa pe spanioli sa foloseasca jucatorii care au agresat arbitrul. Eu as vrea sa vad si o pozitie a FRR, in special una legata de Faka’osilea.

 7. Alex 5 aprilie 2018 at 22:54

  Trecand peste toata dezamagirea de azi, trebuie sa recunoastem ca avem partea noastra de vina pt toata aceasta situatie. Daca anul trecut reuseam sa castigam meciul cu Germania (meci pe care l-am avut la indemana pana spre final), nu ne mai aflam acum in mijlocul scandalului. Eram calificati fara probleme si fara controverse, Spania nu ne reclama, Rusia nu ne cauta nod in papura cu Faka’osilea, etc. Suntem mai mult de 50% responsabili pt toate astea. Oricum, eu cred ca daca ajungem la baraj avem mari sanse de calificare, chiar si cu Samoa.

 8. Eu 5 aprilie 2018 at 23:26

  @Alex

  Daca si cu parca. Nu am castigat acel meci si trebuie sa traim cu asta. Nici spaniolii nu au castigat cu Belgia, iar rusii au pierdut cu noi acasa si am luat si punct ofensiv. Asa e in sport, mai si pierzi cateodata. Eu cred ca rusii aveau pregatita bomba cu Fakaosilea, dar au asteptat momentul oportun sa o detoneze. Ce rost avea sa ii dea drumul dupa primul nostru meci in care l-am folosit? Noi pierdeam acel meci doar si continuam calificarea. Asa, daca se adevereste, suntem descalificati si ei urca un loc.

 9. Alex 5 aprilie 2018 at 23:35

  Mie sincer incepe sa imi surada din ce in ce mai mult ideea de a merge la baraj…..si asta tine de imaginea echipei la cupa mondiala. Eu cred ca decizia World Rugby tine foarte mult si de imagine, nu vor sa aiba un mondial controversat si sa li se puna la indoiala corectitudinea….si asta pt o tara din Tier 2. Ganditi-va ca trebuia sa jucam meciul de deschidere impotriva tarii gazde, chiar crede cineva ca World Rugby risca sa strice imaginea competitiei inca de la primul meci? Intrebarea e alta: daca nu jucam meciul de deschidere, am fi primit o veste mai buna de la forul mondial? Mai exista si problema financiara: romanii nu vor aduce niciun aport in zona asta, vor fi in tribuna cativa oameni stabiliti acolo si angajatii ambasadei. Japonia e prea departe si prea scumpa pt posibilitatile multora dintre noi. Nu spun ca spaniolii s-ar fi inghesuit cu miile, dar exista riscul ca meciurile noastre sa fie boicotate de catre unii suporteri, rezultand pierderi financiare. In plus, echipa noastra ar fi avut o presiune constanta asupra lor si ei chiar nu merita asta. Avem puterea de a ne califica la baraj, sper doar ca FRR sa nu fi facut vreo gafa cu naturalizarile.

 10. Alex 5 aprilie 2018 at 23:43

  @Eu

  Exact asta am zis si eu, ca trebuie sa ne asumam niste lucruri inainte de a cauta vinovati. Germania e cea mai slaba echipa din grupa, dovada scorul de maidan din retur. Eu cred ca rusii au mers cu valul, s-au pomenit in carti si au incercat sa profite de scandalul iscat.

  Ceea ce mi se pare ciudat e ca Ruby Europe si FRR tac malc…mie asta imi spune ca ne putem lua adio de la calificarea directa.

 11. Andromopa 6 aprilie 2018 at 0:55

  Spania, aceasta putere mondiala a sporturilor care in 15 ani a ajuns de la performante decente in unele sporturi, la o natiune de rezultate surprinzatoare pe banda rulanta in handbal, baschet, tenis, ciclism si bien sur, rugby. Ca deh, ma indoiesc ca rugbyul spaniol nu a trecut si el pe la clinica lui F, ca toate federatiile de atunci.

  Spaniolii o sa fie cu miile in Japonia, am fost in 2017 acolo, era plin de turisti de ai lui Cervantes. Cred ca au devenit una din tarile cu cei mai multi turisti care viziteaza in ultimii 5 ani.

 12. dan 6 aprilie 2018 at 0:58

  …de acord cu ce se spune mai sus…!…

  Noi am pierdut calificarea pe mina noastra si (daca se dovedeste cazul Fakaosilea) din prostia manageriala care e la toate nivelurile..inclusiv in FRR.
  Rejucarea meciului va veni inainte de discutarea evenimentelor de dupa Belgia-Spania (initial), cea ce inseamna ca spanioli vor avea lotul intreg… ma indoiesc ca il va pierde data asta…cred ca spanioliii sunt totusi superiori belgienilor.

  Deci Spania cu siguranta va juca meciul de deschidere la RWC19 asa cum interesele dicteaza…si cum se planuieste de citiva ani buni!

  Pina atunci World Rugby trebuie sa decida cine joaca cu Portugalia in Iunie?…jucam noi sau rusii?…
  Din tacerea FRR se poate deduce ca noi avem musca pe caciula…si o sa stam cuminti si o sa facem ce zic cei care au luat acum controlul…

  Apropo domnul Murariu sper ca si-a organizat iesirea, e greu de crezut ca va mai fi acolo peste vara. Probabil mai toti din conducerea RE va trebui sa fie inlocuita…e normal.

  O perioada trista ar putea sa urmeze pentru rugbyul romanesc…se poate pierde si locul 3 si implicit jocurile de baraj, se poate ca actuala echipa de la FRR sa demisioneze intre-timp, suntem si vom fi fara echipa technica, se pot pierde alocarile pentru meciurile test din vara …si tot asa.
  Imi pare rau pentru actualii jucatorii buni pe care ii avem si care sunt aproape de sfirsit de cariera… e sfirsitul unei generatii.

  Hei poate acum renuntam la tricourile ridicole pe care le-am purtat in actuala campanie!…

  Hai Stejarii!…
  Mult success ‘stejarei-lor’ duminica la u20 cu Olanda…sper ca vor face niste meciuri bune.

 13. Marian 6 aprilie 2018 at 1:51

  Suntem prosti.
  Oricat de buni am fi in acest sport,interesele vor prima.
  Trebuia sa jucam bine si sa castigam daca doream sa ajungem la campionatul modial.
  Acum stam la mana unor judecatori care nici macar nu stiu unde este tara noastra.

 14. Nick 6 aprilie 2018 at 10:06

  Acum imi dau seama cat sunt cu adevarat fani ai rugby-ului si in special cel romanesc.

  Este de ne imaginat cata incredere aveti in niste info. total nefondate, nereale, plin de dezinformare si manipulare … vb. despre Sione … la momentul in care World Rugby si Rugby Europe vor confirma ca FRR nu a gresit cu nimic cu Sione … sa va vad pe voi toti care veti cauta si gaura de sarpe sa va ascundeti … unde sunt fani adevarati, unde sunt romanii adevarati … este incredibil cum unii deja (chiar daca pt. unii d.p.v spiritual traiesc o sapt. trista, dureroasa) pune The End rugby-ului romanesc … pe toate canalele social media, forum-uri, etc. Ce veti faci voi astia toti daca speta lui Sione se confirma ca a fost respectat toate legile eligibilitatii de la acea data si erau in vigoare si se aplica (adica 2013) pt. ca in acea perioada legile eligibilitati in zona rugby 7s a fost cel mai mult modificata, si inainte de 2013, mai exact in 2012 (asa retin) si dupa 2013, mai exact in 2014 … motivul recunoasterea rugby 7s sport olimpic si pregatirea pt. Rio 2016 … So … Keep Calm … All is Well.

  In viata functioneaza un principiu, un adevar universal … cei care tipa, urla mai tare despre nedreptate, acela este cel care a facut si face cele mai multe nedreptati, minciuni, sunt corputi, necinstiti. Si vor platii cel mai mult.

  Singurul lucru care este cu adevarat revoltator este ceea ce am spus mai sus … faptul ca No. 1 & 2 from World Rugby sa ante-pronuntat, rejucarea Belgia-Spania inainte de comisia indepedenta – adica cei doi au dat, trasat o sarcina clara, cu o concluzie clara pt. comisie. Crezand ca prin asta se va spala ceva, ce a fost creat de niste isterici soccer-isti.
  Cred ca daca se doreste Rugby=Values, ibericii vor fi cu buza cea mai umflata, si asa ar fi si cel mai normal. Iar daca comisia indepedenta va da ascultare fata de vointa No. 1 & 2 from World Rugby ”partida va fi rejucata” dupa ce ibericii vor face cunostiinta cu tabula rasa prin sanctiuniile pe care trebuie sa le primeasca … So …

  Enjoy Rugby!

 15. Alex 6 aprilie 2018 at 10:07

  Calificarea directa la cupa mondiala e pierduta mai mult ca sigur, sa speram ca nu pierdem si dreptul de a merge la baraj. Nu pot sa nu observ ca in grupa asta se intampla lucruri ciudate, ma refer aici la aparenta alianta intre Spania si Rusia. Nici nu mai intreb de ce rusii au descoperit ca doar noi e posibil sa avem probleme cu naturalizarile, nu si spaniolii (care au 2 jucatori dubiosi). Penalizarea Spaniei i-ar fi ajutat la fel de mult, mai ales ca au fost dezavantajati pe fata in meciul direct…..dar tot Romania e de vina…ne-au luat toti de prosti.

  World Rugby s-a gandit oare si la precedentul care se naste din aceasta decizie? Au deschis cutia Pandorei, le urez bafta cu reclamatiile si cererile de rejucare care vor urma.

  Rugby Europe a pasat decizia si s-a spalat pe maini…..ceea ce le pateaza serios reputatia si credibilitatea, toti vor merge direct la WR de acum inainte. Faptul ca presedintele RE e roman s-a dovedit a fi pana la urma un mare dezavantaj pt noi. Seful FER e un simplu membru in comitet si a facut un lobby extraordinar pt cauza Spaniei, lucru pe care O. Morariu nu l-a putut face tocmai din cauza functiei.

 16. Mihai 6 aprilie 2018 at 10:30

  Nick: las-o mai usor cu reprosurile la adresa defetismului fanilor echipei nationale, toate temerile sunt justificate de deficientele de comunicare ale FRR. Daca cineva ma face trisor, in secunda doi ii sar la gat! La FRR e o atitudine pasiva, am impresia ca actioneaza dupa dictare, singurele declaratii i-au apartinut lui Petrache, dar mai bine tacea, pt ca a fost lamentabil cu insinuarile si jignirile la adresa lui Woodword, sau raspunsurile cu iz de “mardeias de cartier” date ziaristilor spanioli. Suntem ingrijorati in mod justificat in cazul Fakaosilea, pt ca FRR nu are nicio reactie fata de o informatie care poate dinamita tot rugby-ul romanesc! Despre asta e vorba.

 17. Ion 6 aprilie 2018 at 11:17

  @Nick
  Sa fii realist nu inseamna ca nu esti fan rugby iar pentru noi decizia asta e incepuutul afarsitului ….banii de calificare insemnau bugetul pe jumatate de an nu mai vorbim de emulatia ce se crea etc …..e clar ca bordul RE va demisiona in bloc si vom pierde pozitia ce o aveam acolo. Pe de alta parte nu trebuie sa fii orb sa vezi ce vine din urma .La juniori suntem cam ciuca batailor si nu vorbesc contra natiunilor mari ci Rusia Portugalia Spania Georgia au generatii net superioare nou ….nu degeaba la nationala mare am inceput sa naturalizam … Chiar daca vom “disparea “cativa ani e obligatoriu o reformare din temelii a rugbyului romanesc …..in sporturile de echipa disparem incet dar sigur …a mai ramas handbalul feminin probabil pana se retrage Cristina Neagu ….Din pacate tandemul OM -AP dupa scandalul de la Jo naruiesc un alt lucru si ar trebui sa demisioneze amandoi . Despre baraj (daca il vom juca desigur) nu are rost sa ne facem iluzii atat Samoa cat si Canada ne sunt net superioare si Portugalia. Ne a batut acum 2 ani …plus ca e mai putin de o luna pana la baraj nu avem antrenor nu vom avea jucatorii din Franta cu siguranta … Eu vad totul sumbru ……si totusi nu cred in rejucarea meciului Belgia Spania …wr nu a impus ci ar sugera …..vom vedea

 18. Frankie 6 aprilie 2018 at 12:25

  Habar n-am daca Vlad Iordachescu a arbitrat/gresit intentionat. Nu cred!
  Dar, daca era baiat istetz se recuza singur.
  Sigur ca aceste lucruri (recuzari voluntare) nu se fac in rugby-ul mare, dar, hai sa fim realisti, noi sintem pe la coada rugby-ului acum.
  Referitor la Monsieur Alin Petrache, hmm!,
  Sa-si dea demisia, si sa arate ca are demnitate,
  Sigur ca stia Mr. Howells multe dar era finutz si nu ii statea in caracter sa spele rufele in public. La primul derapaj al FRR a plecat.
  Ca era in lipsa de idei? Poate. Dar macar era un sistem implementat si aveam continuitate, acum sintem in ….pom.

 19. jean 6 aprilie 2018 at 17:17

  Imaginati-va doar o secunda ca un arbitru spaniol ne arbitra pe noi la meciul pierdut in Germania, si mai era si decisiv pt calificare ..!!!!! Dumnezeule, cred ca il faceam “varza” noi romanii….dar asta este, daca nu stim sa evitam aceste capcane, ne facem si de rasul lumii. Cum bine spune un proverb romanesc” degeaba ma imbat daca nu ma fac si-un pic de cacat” !!!
  Predecesorul meu vorbeste de demnitate si de onoare dar aceste calitati le lipsesc lui Dl Petrache § compania. Dl Morariu “va fi demisionat” si va redeveni presedinte la FRR in locul lui Petrache caruia Dumitras i-a tinut locul cald cand el era presedinte la COR, unde bineanteles il inlocuia pe dl Morariu numit la forul european de rugby. Va dati seama ca nici pe timpul lui Caragiale nu se intamplau lucruri de astea…..
  Cat despre calificarea la WC din Japonia, daca trebuie sa rejucam cu Samoa…..mult curaj pt ca ei vor avea la dispozitie toti jucatorii din toate campionatele tari, nu ca in luna decembrie anul trecut. Oricum s-ar parea ca trecem usor de ei dupa cum spunea presedintele federatiei inainte de surpriza din Belgia. toti cei care iubim rugby-ul o sa le tinem pumnii stransi baietilor si o sa-i suportam orice ar fi, ei nu au nici o vina in toata mascarada aceasta. In schimb pumnii “stransi ” le-asi arata si conducatorilor dar la modul figurat.
  Multa sanatate si Sarbatori Pascale fericite tuturor !

 20. Vali 6 aprilie 2018 at 17:21

  N-am crezut ca o sa se decida ( stiu ca nu e o decizie finala dar inspre acolo se indreapta ) pentru rejucarea meciului.
  Anyway, am mai spus-o si o repet: un arbitru roman nu avea ce sa caute la acel meci!
  Foarte negativ pentru rugby-ul romanesc.
  Management-urile Rugby Europe si FRR sa-si dea demisia in bloc! Fara emotii inutile, pragmatic; e singura iesire cat de cat eleganta.

 21. adrian 6 aprilie 2018 at 19:24

  @Vali
  conducerea FRR ar fi trebuit sa demisioneze imediat dupa terminarea CE U18 pentru situatia deplorabila in care se afla rugby-ul nostru la acesta categorie de varsta. Cand mai multe persoane iti spun ca esti beat… pai te duci si te culci. Acum, nu-s foarte convins ca “betivul” ne considera “persoane”pentru a tine cont de aceste sfaturi. Oricum, sa asteptam pana la sfarsit, timpul va clarifica totul.

 22. dan 6 aprilie 2018 at 20:19

  …stie careva de niste ‘bot-uri’ ceva?!… sa bagam si noi niste ‘fake news’ ca se poarta…;)… as incepe cu ‘the Spaniards’…ei nu erau jucatori de rugby, ci ‘aliens’ trimisi de ‘world rugby’ sa ne opreasca pe noi Romanii in cucerires trofeului RWC’19…

 23. ursu 6 aprilie 2018 at 22:16

  Bravo marilor romani si marilor caractere Mitrea – Moraru – Petrache pentru demnitatea si eficacitatea cu care au raspuns mizeriei spaniole din primul minut .
  Ca i-au cautat pe belgieni si i-au facut sa se manifeste .
  Ca au cautat neutri simpatici noua , in afara lui Pichot – Woodward .
  O singura speranta – meciul se va rejuca , e clar – cel putin sapte spanioli l-au bruscat pe Iordachescu – ELIMINARE – si Belgia ii bate din nou !

 24. Cris 7 aprilie 2018 at 15:47

  7023 vizuiuni ale acestui articol pana in prezent, si ceva comentarii. Hideti da trimitem cu totii comentarii la info@worldrugby.org. Despre ceea ca a gresit, sau nu, arbitrul in meciul Belgia-Spania, si despre ceea ce a gresit arbitrul evident in meciul Rusia-Spania. Sa se re-joace si acel meci: Eu am facut-o. Haideti sa scriem acolo cu totii! Avem putere ca fani! Pentru valorile de Rugby! Acum!!!

 25. uvertura 7 aprilie 2018 at 16:43

  Situaţia rugby-ului nostru ilustrează, la nivel micro, situaţia din orice domeniu din ţară încăput pe mâna clientelei de partid. Adică hoţie, incompetenţă, corupţie, agresivitate verbală, prostie s.a.m.d. În lumea a doua a rugby-ului european, Georgia e deja în prima ligă, iar singure România şi Rusia bat pasul pe loc. Restul naţiunilor progresează, deşi n-au nici măcar resursele noastre. În acest context şi după scandalul recent, e limpede că, în scurtă vreme, şi Spania o să fie peste noi. Naivii care propun soluţii şi se auto-amăgesc cu iluzii sunt la fel ca votanţii orbi care cred un partid sau altul. România confiscată de mediocri este bolnavă în ansamblul său şi nu se va face bine până când nu vor fi îndepărtate lichelele care o parazitează. Uitaţi ce face Hagi la Viitorul prin banul şi interesul lui, prin competenţă şi prin muncă. Românii au calităţi, dar n-au conducători care dacă să nu-i ajute să lucreze, măcar să nu le pună beţe în roate. Cei mai în vârstă ne vom stinge cu amintirea generaţiilor de aur ale rugby-ului românesc, dar cei tineri nici nu vor şti că în acest sport am fost cândva o forţă în lume. Asta e istoria, e prea mare pentru alde morariu sau petrache!

 26. Cris 7 aprilie 2018 at 17:50

  De ce suntem negativi?! Poate ceva pozitiv ar ajuta.

 27. Cris 7 aprilie 2018 at 18:09

  Argentina…exemplu…am trait acolo. Politic sunt cam ca noi. Dar au putut! Putem si noi!

 28. ursu 7 aprilie 2018 at 19:08

  Uvertura – Romania are guvern PSD de un an si presedinti sefi de Stat PNL de 14 ani .
  Guverne PNL 12 ani din 15 .
  Vezi , avem o neta preponderenta PNL a Puterii .
  Sa nu vorbesc de Securitate si mediile de informare , complet in mainile PNL USR si ale mogulilor ( Burci , Sarbu , Ghita , Vantu , ungurul de la Digi ) de presa afiliati .
  Dupa cate stiu eu , e vorba de contestatii si intrigi murdare spaniole , nu de cum au votat romanii la alegerile lor .
  Si de o lasitate enorma a oficialilor FRR .
  Sau de un complex de inferioritate de dimensiuni apocaliptice ?

 29. uvertura 7 aprilie 2018 at 21:35

  @ursu
  Politizati, de unde banuiala mea ca sunteti un troll PSD. Eu am spus de toţi, n-am făcut socoteli de mandate. Aşa că artimetica dvs. falsă vă desconspiră. Şi nu e vorba de intrigi murdare sau de complexe de inferioritate, ci de lipsă de competenţă şi de bun simţ. Rezultate ale votului românilor duşi de nas de impostori care ţin în braţe clientelă politică submediocră, precum petrache sau morariu!

 30. ursu 7 aprilie 2018 at 22:17

  @Uvertura – politizati dv , nu eu .
  Moraru si Petrache sunt doua zerouri in aceasta mizerabila telenovela spaniola care se intoarce contra noastra cum nu am visat in cele mai negtre cosmaruri .
  Nu Ponta sau Nastase l-au numit pe Moraru la Rugby Europe .
  Iar Petrache era presedinte FRR in apogeul puterii basiste .
  Asa ca incercarea dv de demagog de a lega abuzurile lui Pichot and co de ” politicienii romani ” este ce este , o jalnica minciuna .
  Avem amandoi pseudonime , deci sunteti la fel de mult ” troll PSD ” ca mine .
  Care “aritmetica falsa ” domnule ? Stii aritmetica si ai memoria unui copil de 10 ani ?
  Din 2004 i-am avut presedinti de Stat pe candidatii PSD sau PNL ?
  Intre 2004 – 2012 am avut guverne PSD sau PNL ?

 31. uvertura 8 aprilie 2018 at 12:54

  amice, înţeleg diversiunea ta trollistă de a devia discuţia. totuşi, câteva replici:
  1. care e rolul preşedintelui în reformarea sportului (rugby-ului)?
  2. din 1990 – 2018 (nu selectiv, ca tine.!) PSD-ul a fost la putere cei mai mulţi ani (peste 20!) ca forţă politică principală. reforma o fac guvernul şi parlamentul. pe petrache nu liberalii sau presedintii l-au făcut deputat.
  s.a.m.d.
  3. cât despre consecvenţa ta, acum vad ca petrache@morariu au devenit pentru tine mizerii, dupa ce mai sus ai scris asa:
  Bravo marilor romani si marilor caractere Mitrea – Moraru – Petrache pentru demnitatea si eficacitatea cu care au raspuns mizeriei spaniole din primul minut .
  Ca i-au cautat pe belgieni si i-au facut sa se manifeste .
  Ca au cautat neutri simpatici noua , in afara lui Pichot – Woodward .
  O singura speranta – meciul se va rejuca , e clar – cel putin sapte spanioli l-au bruscat pe Iordachescu – ELIMINARE – si Belgia ii bate din nou !

  O sa spui ca a fost un alt ursu!

 32. ursu 8 aprilie 2018 at 13:50

  @Uvertura – sunt atat de mult troll cat tine .
  Tu , troll userist sau coldist – securist , eu troll pesedist .
  Nici mai mult , nici mai putin .
  Interesant ca nu am vazut pe nimeni numind pe altul ” troll USR ” sau ” troll basist ” .
  Amice ii spui tu lui …
  Mai departe nu te citesc si nu ma interesezi .
  Clar ?
  Adresandu-ma celorlalti , nu individului de mai sus :
  Oricum , avem necazuri mult mai mari in fata decat certuri intre idioti pentru USR sau Coldea , Firea sau Gorghiu samd .
  Suntem in fata unei nenorociri imense – eliminarea Romaniei din cauza tembelismului federal care a recrutat straini o jumatate de echipa plus gestionarea catastrofala a scandalului iscat de spanioli – de ce nu au fost activati belgienii ? De ce nu s-a pus accent pe lovirea arbitrului ? De ce nu s-a vorbit de Spania Rusia sau de Spania Romania ? De ce s-a permis influentarea clanurilor din World Rugby de catre spanioli ?

 33. uvertura 8 aprilie 2018 at 15:39

  @ursu
  amice, neavând răspunsuri, treci la nivelul următor, adică la jigniri şi la aroganţe ieftine (nu mă interesează). asta deşi tu ai deschis discuţia politică. să ştii că nu toţi gândim după dictare. si nu toţi suntem fani ai lui dragnea şi dăncilă. chestia cu securiştii e şi ea fumată de mult, se ştie că hoţii strigă ei că alţii sunt hoţi, nu mai ţine, poate găseşti ceva mai inteligent, deşi, sincer, nu cred că eşti în stare. acum bagă nişte înjurături, nu rata ocazia!
  gata pe acest subiect, să trecem la chestiunea zilei:
  aşadar, n-am înţeles de la tine: morariu şi petrache sunt mari caractere sau mari mizerii? că te contrazici singur pe această pagină! si pe altele i-ai lăudat de parcă erai de la federaţie. acum ţi-ai schimbat opinia, foarte bine, dar nu da lecţii acelora care au intuit că situaţia este cu totul alta decât aceea roz pe care au prezentat-o inşi atotştiutori ca sau naivi tine!

 34. Vali 8 aprilie 2018 at 18:54

  Amuzant duelul vostru:) dar inutil.
  Insa sunt de acord cu ce sustine Uvertura la inceputul “beef”-ului vostru legat de situatia din orice domeniu din tara si as adauga:
  Sportul, ca de altfel orice alta activitate umana in general, si rugby-ul in cazul de fata, reflecta calitatile si defectele de caracter ale unei societati. Cazul asta e doar inca un episod al slabiciunilor de caracter ale noastre ca si popor.
  Octavian Morariu trebuia sa-l schimbe pe Iordachescu imediat ce sa aflat care era miza jocului. Nici macar nu trebuia sa fi fost nevoie de solicitarea spaniolilor.
  Iar despre Petrache si FRR ce sa mai vorbim ! Deplorabili cum au fost mereu.
  Ma doare sufletul. Traiesc afara de ani buni iar rugby-ul romanesc era ceva de care ma mandream pe aici!
  Sper sincer sa se ia masuri radicale.

 35. dan 8 aprilie 2018 at 19:56

  @vali…f. adevarat…totally agree…!

 36. mihai 8 aprilie 2018 at 21:20

  Vali: Exagerezi spunand ca si sportul reflecta calitatile si defectele unui popor! Pai Marea Britanie, la JO din 96 de la Atlanta parca, au castigat UNA BUCATA medalie de aur, fiind in coada topului mondial, o rusine istorica. In anii aia sportul britanic avea un buget de 5 milioane lire. Atunci au decis ca banii Loteriei sa finanteze sportul, iar intre 2010-2017 s-au investit in sportul britanic peste 350 milioane lire (cam juma’ de miliard de euro), iar consecinta a fost ca la Rio britanicii au ocupat locul 2 pe natiuni! Tine cont ca la Sydney in 2000, Marea Britanie a terminat pe 10, iar Romania pe 11, cu acelasi nr de medalii de aur! Unde suntem acum fata de britanici? Deci totul tine de finantare si organizare. La noi nu-i nici una si nici alta!

 37. ursu 9 aprilie 2018 at 15:27

  Vali , scumpule , nu suntem acelasi popor ca in 1975 , cand Romania batea pe oricine la Rugby ?
  Ca in 1981 , anul de inceput al cozilor si cartelelor , cand stramosii lui Pichot Beaumont trimiteau la Bucuresti un arbitru anglo-saxon care anula Romaniei trei eseuri in fata All Blacks ?
  Iar in 2018 Romania e de sase ori mai bogata decat in 1975-1981 si romanii in cea mai buna situatie din istoria lor in ultimii sase sute de ani .
  Ca Petrache si Moraru sunt lasi nu e vina romanilor !

 38. Alex 10 aprilie 2018 at 12:37

  In alta ordine de idei, cei de la The Guardian scriu ca World Rugby a setat la 30 de zile termenul limita de solutionare a cazului…. se pare ca mai avem de asteptat. Se mai precizeaza si ca sunt analizate mai multe partide din stagiunea 2017-2018 a European Nations Cup, urmand sa se decida daca este cazul sa se rejoace mai multe partide sau doar Belgia – Spania. Daca este adevarat, inseamna ca FRR a sesizat forul mondiala cu privire la greselile de arbitraj din meciurile Spania – Romania si Spania – Rusia (pe buna dreptate, au influentat decisiv clasamentul). Mi-ar placea totusi sa vad un comunicat al FRR in acest caz, macar sa ne spuna daca au solicitat analizarea celor doua meciuri mentionate mai sus.

 39. Vali 11 aprilie 2018 at 21:24

  Ursule dragule, nu chiar “bateam pe oricine la rugby” cum zici tu. Da, am batut Franta o data in 1990 cand Franta nu era puterea in rugby care e acum. Si mai mult, pe vremea aia inca nu erau asa de separate lucrurile intre Tier 1 si restul tarilor din Europa cum este acum. Atunci aveam posibilitatea sa jucam cu nationale mari, implicit sa crestem, sa progresam. Insa da, ai dreptate: eram mai buni ca acum, mai peste tot, in mai toate sporturile.
  Si bineinteles ca eram acelasi popor! Doar ca ( si aici e ceea ce nu ai inteles ) pe “vremea de dinaintea ploii” se cultivau elitele, cu forta, cu orice pret. Iti dadea raposatu`( sau hingherii din gasca/anturajul lui) cu bata in cap sa faci performanta, mai ales la nivel de nationala ( vezi nationala de gimnastica, e cel mai bun exemplu). Era imaginea Romaniei in joc, si, daca-ti aduci aminte, el avea fixarea asta sa demonstreze lumii ca sistemul comunist e mai bun decat cel capitalist al occidentului in general, si al Romaniei in particular.
  Iar argumentul tau ca suntem acum de sase ori mai bogati decat pe vremea aia, foloseste-l contra lui Mihai de dinaintea ta. El sustine ca: ” totul tine de finantare si organizare” .
  Concluzie: recunoasterea greselilor/metehnelor noastre de romani e primul pas inspre progres, Ursule! La urma urmei nu trebuie sa inventam iar roata. Ar trebui sa fie simplu : sa ne uitam in sus, la cei de deasupra noastra. Nu zic sa copiem tot de la ei. Doar lucrurile bune care credem ca s-ar adapta la realitatea noastra din Romania.

 40. ursu 11 aprilie 2018 at 22:13

  Vali scumpule ai o memorie ultraselectiva .
  1961 – anul teribil al lui Dej si RPR , Romania bate uriasa Franta a fratilor Boniface si Costes cu 12 – 6 .
  Victorii cu Franta si in 1975 , 1980 , 1982 , nu doar 1990 in fata echipei de monstrii sacri francezi la Auch .
  Uiti , ca te aranjeaza , 24 – 6 cu galezii in 1984 sau 13 – 13 cu Irlanda in 1979 , 15 – 9 cu galezii in 1988 la ei …
  Lasa-l pe idiotul din Scornicesti chipurile parintele rugbyului romanesc – vezi prima victorie cu Franta e in timpul lui Dej iar ceilalti ” socialisti ” , polonezii sau iugoslavii nu aveau , sa stiu eu , o cultura a rugbyului la ei nici echipe de rugby care sa conteze .
  Iar gimnastele americance de azi nu sunt mai putin chinuite la antrenamente decat fetele noastre de la Deva .
  Si nici Messi sau Neymar nu dorm la antrenamente si nu au o viata usoara in cariera lor sportiva asa ca lasa ” comunistii ne-au facut sportivi ” – in 2000 la Sidney , aveam medalii peste tot , aprindeam televizorul la trei noaptea si o vedeam pe Simon conducand la maraton, a doua zi vedeam scrimerii ,alti atleti , inotatorii si judoka sau halterofilii medaliati peste tot – si era la 11 ani de la caderea comunismului in tara in care algoritmul CDR facea prapad in perioada aceea , cu un PIB care scadea cu 27 % intre 1996 si 1999 !
  Dar ce incercam sa-ti transmit eu dumitale e ca nu este vina natiunii ca Moraru si Petrache si Mitrea au gerat circul spaniol mai rau ca elevii repetenti de la o scoala ajutatoare .

 41. Vali 12 aprilie 2018 at 17:57

  Salut Ursu. Vad ca esti bine informat.
  Insa nu sunt de acord cu tine peste tot. Din pacate trebuie sa recunoastem ca intra-devar comunistii chiar ne-au facut sportivi pe vremea aia.
  Simon si restul sportivilor buni pe care ai pomenesti tu erau reminescente ale culturii elitelor de pe vremea comunismului, inca. Daca ne uitam atent, cu cat ne indepartam cronologic de perioada comunismului, cu atat mai putine performante de top romanesti gasim.
  Da, intradevar, ceilalti comunisti nu erau buni la rugby exact din motivul pe care il mentionezi: nu aveau traditie in rugby, Scornicescu nu era prost, punea accent unde cu adevarat aveam sanse, adica in sporturile unde eram buni.
  Trebuie sa vedem cat de semnificative au fost acele victorii cu Franta si Tara Galilor de care vorbesti.
  Da, aici ai dreptate: noi eram mult mai buni la rugby pe vremea aia, si, in acelasi timp, ei erau mai slabi decat azi. Deci, tre` sa consideram ambii factori.
  Nu e doar parerea mea, cunosc personal pe cineva care a facut parte din nationala Tarii Galilor care a jucat cu noi la Bucuresti. De varsta mea, deci 🙂 Cu el am discutat lucrurile astea: cat de buni eram noi si cat de buni erau ei.
  De acord cu tine, si ma repet: Morariu, Petrache, Mitrea, etc. ar trebui sa fie cu musca pe caciula. Afara cu ei!

 42. ursu 12 aprilie 2018 at 18:11

  Te dezaprob – francezii in anii 1960 -1980 erau MUUUULT mai buni decat in anii 2000 -2010 .
  La fel galezii si irlandezii .
  Rugbyul jucat atunci era arta , pasa , fenta , nu coliziuni intre gladiatori de catch , ca azi .
  Si puslamale ca Pichot sau Beaumont nu erau introduse in instantele rugbyului mondial .
  Sa ceara rejucarea meciului doar pentru ca Iordachescu e roman , fapt unic in istorie , e o mojicie a mafiotilor spanioli si a puslamalei de Pichot , un act de dispret si rasism cum nu am vazut decat la retragerea medaliei de aur la JO in 2000 romancei pentru ” Nurofen ” ( copiii manifestau in tara de indignare ) .
  Mi se pare ca golanii incearca sa evite rejucarea meciului ( cu jumatate din echipa suspendata , derbedeii de ” spanioli ” , pardon francezii de la Pau vor fi batuti mar de belgieni ) si incearca sa ne descalifice pentru oceanici .
  Campionii de la Sidney din 2000 aveau 10-12 ani la caderea lui Ceausescu .
  Iar in 1992 , la 3 ani de la Revolutie la Barcelona eram fiii ploii la JO si toti sportivii romani erau pregatiti de ” comunisti ” cu 3 ani inainte , nu ? .

 43. Frankie 12 aprilie 2018 at 21:38

  Here we go again!
  Un fel de forum.plenataovala mark II.
  Nu cred ca federalilor nostrii le pasa atit de mult, cit noua. Altminteri ar spune ceva.
  He, he, he.
  Unde esti tu Tepes Doamne( sau macar Brucan)
  Ca punind mina pe ei…..
  Mai stie cineva restul, de pe la clasa a VII-a?

 44. dan 13 aprilie 2018 at 0:19

  O alta topica…stie cineva ce se intimpla cu chestia asta de eligibilitate?….

  Dupa cit am inteles lucrul asta se va investiga cu prioritate…si in functie de rezultat, rejucarea meciului Belgia – Spania va avea sau nu loc..

  (am lasat detaliile as acum le-am gasit postate, si se pare raportate la World Rugby)

  – – Player 1 – Belgium:
  Victor Paquet, who plays for SA XV Charente in the French Pro D2, made his international debut for Belgium as a replacement hooker against Germany on March 3..but withdrawn from the Spain game…..He should have never qualified – a player can represent the birth nation of a grandparent but does not include that of a great-grandparent….he said it himself his great-grandmother was born in Belgium, in an interview in l’Equipe – was it wrong or was it true?…Regulation 8 only mentions – grand-parents not great-grandparents.
  Very likely the’ll have a fine or loose points in the game versus Germany….
  It would explain the great game against Spain…their relegation was in the balance at that game.

  – – Player 2 – Romania
  Sione Fakaosilea – Tongan player qualified through the 36 month residency…first game played for Romania March 2017
  But Sione represented Tonga in the Seven World Series in 2013-2014…that would make him captured by the Tongan ‘union’.
  But since then, he played against Tonga for Romania and 13 other games for Romania…nobody said anything till now.

  At the same time with Sione, Romania tried to cap Eseria Vueti, a Fijian player who met the 36 months residency rule but they found out he had been captured by Fiji Warriors XV side against SamoaA and Tonga A in Pacific Rugby cup in 2012-2013.
  He needs to acquire citizenship and play in an Olympic qualifying tournament if he is to play for Romania…probably too late now!

  – – Players 3 & 4 – Spain:
  Included is Spain, with Mathieu Bélie and Bastien Fuster…due to them having previously represented France at u20 level in matches that ought to see their eligibility bound to France…
  The case of Bélie in 2008 both France and Wales had designated their U20 teams as ‘Next Senior’ representative side. Belie did, in fact, play against Wales on June 14 in their Pool D match at the IRB Junior World Championship. In theory this would mean that Bélie is therefore ‘captured’ by France and is ineligible to represent Spain.
  In fact Bélie also played for France against Wales earlier that year in the u20 Six Nations, a match that would be considered binding. The same assumptions can be made that it’s possible that he was unaware such matches were ‘binding’ him to France.
  As it was the case with Bélie in 2008, both France and Wales had designated their U20 teams as ‘Next Senior’ representative side in 2012 meaning any match between the two during that year, would ‘capture’ the eligibility of all players involved for their respective nations.

  The case of Fuster differs from Bélie in a detail that is significant. Fuster, who otherwise qualifies for Spain through ancestry, made his test debut as a replacement against Russia on February 10 of this year, and again appeared as a replacement against Romania on February 18.

  Under the previous regulations Fuster would not have been allowed to play for Spain, but a change in World Rugby’s eligibility laws was made in May 2017 declaring that national unions could no longer nominate U20 teams as their ‘Next Senior’ representative side.
  If the revised regulations are retroactively applied, then Fuster would be clear to play for Spain, as he made his debut after the changes, but World Rugby have yet to clarify whether that is indeed the case.
  But at the same time Fuster would have qualified through his grand-mother being born in Spain….

 45. dan 13 aprilie 2018 at 0:31

  …Se pare ca FER sunt siguri ca nu au nici o problema si au spus-o clar pe site-ul lor…inseamna ca au ceva la mina de la WR….despre Belgia nu stiu mare lucru dar daca este adevarat ar putea pierde meciul cu Germania in care Victor Paquet played…ar insemna retrogradarea Belgiei daca nu cistiga meciul cu Spania….despre noi FRR, nici o idee se pare ca am renuntat la Vueti (clearly captured by Fiji) dar am continuat cu Fakaosilea (depinde de interpretarea ‘Regulation 8’ si cum devine ‘binding’)…presupun ca avem ceva la mina de la WR care sa-l confirme pe Sione ca fiind ‘eligible’…

 46. Alex 13 aprilie 2018 at 17:04

  @dan

  Din cate am inteles, sanctiunile se aplica indiferent daca exista sau nu un aviz de la Word Rugby….ceea ce mie sincer mi se pare aberant. Adica eu intreb cea mai inalta autoritate daca jucatorii sunt ok, ei spun ca da si dupa tot ei ma penalizeaza cand se descopera ca s-au inselat.

  Oricum, asta e marea diferenta intre noi si spanioli: federatia lor a spus oficial ca toti jucatorii sunt in regula, in timp ce oficialii nostri nu scot un sunet. Eu cred din ce in ce mai tare ca ne putem lua gandul de la cupa mondiala, mai ales ca WR doreste rejucarea iar RE se pare ca nu mai are putere de decizie in acest caz.

 47. dan 14 aprilie 2018 at 16:21

  @alex….
  Asa este …’the burden of responsability’ pentru implementarea regulamentului 8 din Union Handbook ramine cu Union si jucator prin declaratia individuala pe care o fac in Schedule 1.

  Daca FRR reuseste sa dovedeasca ca au obtinut la aceea data documentatia necesara (federatia din Tonga) si au cerut de la WR reprezentare legala pentru interpretarea documentului (si pot dovedi asta!) atunci ar fi foarte dificil pentru WR sa-si schimbe pozitia.
  Am putea sa cerem legal arbitration in caz extrem…caz nu prea fericit care nu ne va face multi prieteni in WR.

 48. florea mircea 14 aprilie 2018 at 18:40

  Vad multe comentarii , prea aspre , chiar distructive . Sint 3 probleme si nu trebuie sa le amestecam :
  1.Problema arbitrajului din Bel Sp .
  Se sugereaza rejucarea meciului . Insa probleme de arbitraj sint tot timpul . Au fost in Rus Sp , Sp Rou . Au fost si la CM din Fr , in meciul Fr NZ cind nu a fost “ vazut “ un en avant care a eliminate NZ . Noroc cu Mina Domnului –Argentina .
  Deci , din p de v al arbitrajului trebuie sa se aiba grije la criteriile de delegare a brigazilor .
  2. Nationala Rou . Ea nu poate fi acuzata si nici penalizata pt rezultatul Bel Sp . Poate fi in schimb acuzata si penalizata daca a folosit jucatori care nu aveau dreptul . De aceea ar trebui ca naturalizarea sa se faca dupa reguli stricte , acceptate , sa se limiteze nr jucatorilor naturalizati care pot fi utilizati intr-un meci al nationalei . Naturalizarea unor jucatori din Pacific a salvat rugbyul romanesc , toate celelate sporturi de echipa masculine au disparut in Rou . A si schimbat in bine rugbyul romanesc , istoric limitat in genere la gramada.
  3. Nationala tinara . Nu avem tineri care sa vina , de aceea la nationala mare trebuie sa naturalizam . Concureaza la aceasta situatie doua cause:
  -lipsa banilor . Aici , prea multe nu avem a face
  -organizarea . Imi cer scuze , nu am informatii asupra actiunilor intreprinse de responsabilii rugby ului romanesc in plan organizatoric , nu acuz . De aceea sugerez sa se faca demersuri :
  *Pe linga Min Inv pt a infiinta in fiecare municipiu resedinta de judet , la 2 dintre liceele de traditie ale orasului , la catedra de sport disciplina rugby de unde sa rezulte cite o echipa de rugby scolar . Se pot apoi organiza meciuri zonale si apoi un turneu national .
  *Pe linga Min Ap . Sa sustina in garnizoanele mari raspindite pe tot teritoriul cite o echipa de rugby . La fel la liceele militare si la Academiile militare . La fel , pt trupele de jandarmi si trupele Min de Interne. Echipele Steaua si Dinamo ar colecta jucatori tineri de la aceste echipe .
  4. O problema grava in Rou este putinatatea meciurilor atit in campionatul intern cit si ale nationalei . Jucatorii nostri au un nr redus de jocuri in picioare . Daca in campionatul intern trebuie sa asteptam pina cind apar si alte echipe, nationala ar putea sa gazduiasca anual la Bucuresti intilniri intre natiunile turneului celor 6 natiuni si o echipa “ Barbarians “ a tier II compusa din jucatori romani , georgieni , rusi , etc.
  In incheiere doresc sa urez rugbyului romanesc , jucatorilor de rugby de la noi , nationalei noastre , sanatate si succese.

 49. Alex 16 aprilie 2018 at 10:48

  @florea mircea

  Din pacate, ultimul comunicat al World Rugby ne-a cam taiat aripile, se pare ca au preluat cazul de la Rugby Europe si vor rejucarea meciului. In presa britanica se vehiculeaza faptul ca WR analizeaza mai multe meciuri din Nations Cup…asta inseamna ca cineva a sesizat forul si in legatura cu partidele Romania – Spania si Rusia – Spania (dar sunt doar speculatii).

  In ceea ce priveste punctul 2, nationala noastra are cel mai mult de suferit, riscam sa pierdem calificare directa sau mai grav – calificarea la RWC (fie prin excludere, fie pierzand meciurile de baraj). In rest, total de accord cu tine…..insa ceea ce ne pune pe ganduri este faptul ca FRR nu a comunicat nimic pana acum si nici nu a numit un selectioner.

 50. Floare 16 aprilie 2018 at 12:28

  De ce oare WR nu mai da nici un comentariu din 5 aprilie incoace? Ar putea barem sa dea niste date, pana cand vor sa se analizeze si rezolve treaba. Sunt 5 tzari europene care asteapta cu sufletul la gura, cel mai comic e ca si nemtii ar putea ajunge în repechage…
  @florea mircea:
  La punctul 4, s-ar putea contopi Super-Liga cu Divizia Nationala si s-ar ajunge la 15 echipe pentru o prima divizie.
  Si, din bun-simt, sa se renunte la “Super-“…

Leave A Response