Wednesday 28th October 2020,
Federatia Romana de Rugby

Stejareii, invinsi dramatic la Campionatul European U20

8 aprilie 2018 NATIONALA

La Coimbra, in cadrul competitiei Rugby Europe Championship U20, Romania a disputat partida din sferturile de finala impotriva Olandei, dupa o disputa deschisa, cu rastunari de scor, Stejareii au pierdut dramatic, rezultat 40-38 si vor continua competitia in semifinalele locurilor 5-8.

Partida a inceput bine pentru Stejarei si o prima lovitura de pedeapsa a mutat jocul in 22-ul olandezilor insa acestia s-au aparat bine, mai mult o incursiune a lui Daan Van Avoird a fost oprita in extremis de efortul lui Andrei Ballok. Apararea noastra nu a mai fost la fel de atenta putin mai tarziu si cursa de aproximativ 50 de metri a lui Siem Noorman a dus la deschiderea scorului.

Replica echipei noastre a venit prin patrunderea in forta a lui Vlad Neculau urmata de un mol de margine cu ajutorul caruia i-am impins pe adversarii nostri pana in propriul teren de tinta, finalizarea apartinandu- i aceluiasi Vlad Neculau. Andrei Ballok a ratat transformarea iar olandezii prin Marc Mistou au marit ecartul cu un eseu transformat tot de el, rezultatul devenind 14-5.

Lorenzo Groos a jucat inteligent la mana o lovitura de pedeapsa la cinci metri de terenul nostru de tinta si astfel s-a consemnat a treia incercare de partea Olandei, pana la pauza Stejareii revenind cu eseul marcat de Adrian Tala, dupa un mol de margine, reusita transformata de Andrei Ballok, dupa prima repriza tabela de marcaj indicand scorul, Olanda-Romania 19-12.

Dupa reluare, Stejareii gratie efortului inaintarii au egalat cu un eseu de penalizare, insa incursiunea lui Lorenzo Groos ne-a suprins si a urmat o lovitura de pedeapsa pe care a concretizat-o in puncte Marc Mistou, ceva mai tarziu profitand de plasamentul gresit al defensivei noastre, Jasey Van Kampen sa duca avantajul Olandei la 27-19.

Diferenta a crescut in favoarea adversarilor nostri dupa finalizarea lui Michael Mbaud, tot in urma unui mol de margine, moment in care Stejareii au revenit spectaculos. Iulian Hartig a marcat un eseu la centru, transformat de Andrei Ballok si cu olandezii in inferioritate, dupa un cartonas galben, incercarea reusita de Razvan Belehuz si transformata tot de Andrei Ballok ne-a adus pentru prima data in avantaj.

Finalul a fost dramatic, o cursa pe partea stanga i-a readus pe olandezi in avantaj, Marc Mistou a mai adaugat trei puncte dintr-o penalitate, la ultima faza de joc in ciuda eseului marcat de Razvan Belehuz, Andrei Ballok a ratat transformarea si posibilitatea de a duce partida in prelungiri.

In urma acestui rezultat Romania isi va continua parcursul la Campionatul European U 20 din Portugalia in semifinalele locurilor 5-8.

Rugby Europe Championship U20, Coimbra: Romania-Olanda 38-40 (12-19)
Romania: 1.Iulian Hartig, 2.Adrian Tala, 3.Laurentiu Nica, 4.Stefan Iancu, 5.Vlad Visan, 6.Robert Murariu, 7.Vlad Neculau, 8.Dragos Ser, 9.Andrei Ballok, 10.Vlad Leica, 11.Codrin Bercu, 12.Cosmin Iliuta, 13.Claudiu Grad, 14.Alexandru Tudose, 15.Alexandru Craciun
Rezerve: 16.Dragos Lucan, 17.Valentin Matache, 18.Rares Straja, 19.Peter Chiriac, 20.Razvan Belehuz, 21.Emanuel Grigore, 22.Ovidiu Sarpe, 23.Paul Herman, 24.Alexandru Gealapu, 25.Tiberiu Both, 26.Daniel Barna

Olanda: 1.Noah De Wild, 2.Michael Mbaud, 3.Jake Stamenkovic, 4.Stan Van Den Hoven, 5.Koen Bloemen, 6.Jesse De Vries, 7.Wolf Van Dijk, 8.Kevin Krieger, 9.Lorenzo Groos, 10.Jasey Van Kampen, 11.Reda Dadi, 12.Marc Mistou, 13.Robbin Schut, 14.Daan Van Der Arvoid, 15.Siem Noorman
Rezerve: 16.Martin Reinecke, 17.Duarte Van Gijzelen, 18.Dennis Van Dijk, 19.Mischa Engwerda, 20.Lodi Buijs, 21.Jaap Van Der Vleuten, 22.Hugo Scholler, 23.Archie Van Dijk

FOTO: Rugby Europe Facebook

7,310 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

6 Comments

 1. uvertura 8 aprilie 2018 at 19:55

  ce ar mai fi de spus, daca ne-a bătut olanda!

 2. dan 8 aprilie 2018 at 20:04

  …stejareii au incercat, au fost aproape sa fure un rezultat nu stiu daca am fi meritat sau nu (as fi ‘biased’ oricum…!)….sunt multe lipsuri care sper ca vor fi correct identificate…
  Apararea se stia ca este sub nivelul categoriei de virsta, ramine in continuare o mare lipsa (mr Pringle avea dreptate ca trebuie lucrat…mult zic eu!)…Dupa aceea stiinta (inteligenta) jocului: cind sa fim agresivi, cind si cum sa surprindem adversarul, cind si cum sa controlam tempoul de joc si sa realizeze in timpul jocului slabiciunile adversarului…I-am dominat poate la gramada si in tusa dar n-am stiut sa fructificam avantajul si sa ne organizam repede…De asemeni dupa parerea am impresia ca sunt diferente mari intre posturi…unele sunt ok dar altele lipsesc in timpul jocului (nu as da nume, dar ‘player statistics’ ar trebui sa spuna cite ceva!…e important pentru viitoarele selectii)…In general baietii incearca…!…succes pentru viitor.!!!

 3. Dan Apostol 8 aprilie 2018 at 23:34

  Da Olanda mare forta in rugby-ul mondial. Ni se va spune sa ne bucuram ca am ramas in aceasta divizie si nu am retrogradat. Cu Franta, Italia, Georgia plus Irlanda si cele 3 echipe britanice lispa ne ramane sa batem o echipa regionala din Portugalia sa ne mentinem in aceasta grupa valorica.
  Numai Cosmin Iliuta stie ce a vrut sa faca la prima incercare Olandeza.

 4. Bogdan 9 aprilie 2018 at 10:01

  Sunt putin surprins de reactia unor jucatori dupa infrangere , in loc sa dea replici taioase in teren ei stau in miez de noapte si raspund la criticile aduse pe fb. Cati seniori ,dupa o infrangere,stau pe fb sa raspunda criticilor aduse ?
  Putina modestie si mai multa concentrare la competitie nu ar strica ,mult succes cu echipa a doua a Portugaliei , putem obtine locul 5 !

 5. Rasvan Antonescu 9 aprilie 2018 at 23:05

  Absolut ridicol.

 6. riciu 10 aprilie 2018 at 9:53

  Despre ce fel de campionat vorbim când una dintre echipele participante este o selectionată locală-regională portugheză? Multumesc!

Leave A Response