Monday 25th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Romania U18 Sevens se reuneste in primul cantonament din acest an

13 aprilie 2018 7's Men, U18

Nationala de U18 7’s a Romaniei se reuneste in primul stagiu de pregatire din acest an. Stejareii vor efectua in perioada 15-19 aprilie un stagiu de pregatire la Izvorani, la Complexul Sportiv si Olimpic „Sydney 2000”. Echipa este formata din 16 jucatori provenind de la cinci cluburi: ACS Tomitanii, CNE Cornu/CSA Steaua, CSS Barlad, CSS 2 Baia Mare si CS Olimpia. Antrenorul echipei este Razvan Popovici, iar Danie de Villiers este director tehnic national la rugby 7’s.

Romania U18 Sevens se pregateste pentru participarea la Campionatul European ce va avea loc in Lituania, la Panevezys, intre 6-7 mai. In prima zi a competitiei, Romania va juca cu Germania, Franta si Ucraina. Echipele care participa la Campionatul European de U18 Sevens sunt: Irlanda, Rusia, Franta, Germania, Marea Britanie, Belgia, Portugalia, Polonia, Suedia, Ucraina, Lituania, Belgia, Luxemburg, Italia, Georgia, Spania, Portugalia. 

„In primul rand sunt jucatorii pe care i-am avut la rugby in 15, ii cunosc pe aproape toti, le stiu potentialul, am incercat sa facem o selectie cat mai buna pentru acest Campionat European de Rugby 7 tinand cont ca timpul de pregatire e foarte scurt, practic vom avea doar doua stagii de pregatire. Tinand cont de acest aspect vom incerca ca in aceste zile de pregatire sa punem la punct baza rugbyului in 7, ne vom axa doar pe miscare generala, pe organizare, ce inseamna organizare, aparare, atac. Au mai fost cativa jucatori in vederea noastra, insa, din pacate, acestia s-au accidentat la Campionatul European din Polonia de luna trecuta”, a declarat antrenorul Razvan Popovici.

Reunirea lotului are loc duminica, 15 aprilie 2018, ora 09:00, la sediul Federatiei Romane de Rugby, Bd Marasti 18-20, sector 1, Bucuresti.

Lista sportivilor care au fost convocati:
Laurentiu Pocovnicu (ACS Tomitanii), Catalin Tudorache, Danut Jipa, Bogdan Moraru si Ionut Roman (CNE Cornu/CSS Steaua), Anton Radu si Sebastian Munteanu (CSS Barlad), Alin Toma, Darius Vulturar, Virgil Ghenea, Marius Ferariu, Alexandru Harasim, Darin Ont, Paul Popoaia (CSS 2 Baia Mare), Florin Serban si Cristian Bumbac (CS Olimpia).

„Va fi un prim stagiu interesant pentru ca ii voi cunoaste pe jucatori, ii voi vedea jucand rugby in 7 pentru ca  i-am vazut evoluand doar la rugby XV, la Campionatul European. De asemenea, il voi cunoaste pe Razvan Popovici, antrenorul echipei, vom avea discutii despre obiectivele pe care le avem si cum le putem indeplini. Ceea ce doresc sa se inteleaga este ca Razvan va fi antrenorul, eu voi fi acolo daca are nevoie de ajutor sau daca doreste sa imi ceara un sfat. Este important sa stie ca are sprijinul nostru, doresc sa se simta confortabil, nu sunt acolo ca sa combat ceea ce face, ci sa vad cum putem imbunatati lucrurile. Este un prim stagiu extrem de important pentru ca este punctul din care pornim totul”, a declarat Danie de Villiers, director tehnic la rugby 7’s al Federatiei Romane de Rugby.

FOTO: Rugby Europe Facebook/ eurorugby2018.pl/szymongruchalski

3,654 total views, 4 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response