Monday 21st May 2018,
Federatia Romana de Rugby

Timisoara Saracens, eliminata din Continental Shield de Heidelberger RK

21 aprilie 2018 INTERNATIONAL

Pe stadionul Sportzentrum Sud, Timisoara Saracens a intalnit-o pe Heidelberger RK, in mansa retur a semifinalelor competitiei Continental Shield, avantajul luat in partida tur de catre banateni dovenindu-se insuficient pentru calificarea in finala, echipa germana impunandu-se cu rezultatul de 27-15.

Inca din startul partidei Heidelberger RK a incercat sa-si impuna jocul iar egalitatea pe tabela de maracj s-a mentinut pana in minutul 24 cand gazdele au deschis scorul gratie unui eseu, ramas netransformat. Astfel se parea ca timisorenii vor reveni in joc mai ales ca Jody Rose a redus diferenta dintr-o tentativa de tinta, replica acestor venind la sase minute dupa incercarea primita.

Nu avea sa fie asa, pentru ca pana la pauza Heidelberger RK a dominat autoritar si o noua incercare, transformata de aceasta data, la care s-au adaugat alte doua tentative de tinta concretizate dupa lovituri de pedeapsa au dus scorul la 18-3 dupa primele 40 de minute disputate.

Partea secunda a inceput tot cu echipa germana avand initiativa si jucand pragmatic elevii lui Kobus Potgieter au majorat ecartul la 24-3 prin transformarea in puncte a doua lovituri de pedeapsa. Avea sa fie momentul unei tresariri de orgoliu a Timisoarei Saracens care practic si-a demonstrat forta reusind sa bata in doua randuri defensiva gazdelor.

Mai intai a venit eseul lui Marius Simionescu dupa care Michael Stewart a culcat si el balonul in terenul de tinta, incercare ransformata de Samoa Luke, in ultimele zece minute insa Heidelberg RK a gestionat mai bine jocul si a inchis tabela de marcaj cu o lovitura de pedeapsa.

In urma infrangerii cu 27-15, Timisoara Saracens a ratat calificarea in finala Continental Shield, dar si sansa de a evolua sezonul viitor in grupele European Rugby Challenge Cup.

In partida de la Heidelberg, Timisoara Saracens a utilizat urmatoarea formula de joc: Ionel Badiu, Andrei Radoi, Horatiu Pungea- Valentin Poparlan, Marian Drenceanu-Randall Morrison, Vasile Rus, Michael Stewart- Gabriel Rupanu, Jody Rose- Fonovai Tangimana, Vladut Popa, Tevita Manumua, Marius Simionescu- Catalin Fercu. Rezerve: Marian Sabau, Gigi Militaru, Mesake Doge, Ionut Muresan, Dorin Lazar, Jack Umaga, Stephen Shennan, Luke Samoa.

FOTO: Timisoara Saracens Facebook

1,848 total views, no views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

5 Comments

 1. Marin Ionesco 22 aprilie 2018 at 7:43

  asa se intimpla cind in campoinatul nostru se intimpla ceace se intimpla ………. felicitari ,PSD/ ……. pacat TIMISOARA !!!!

 2. Alex 22 aprilie 2018 at 12:21

  Inca o data se dovedeste ca desfiintarea Bucharest Wolves a fost o mare greseala. Macar asa ne calificam an de an si aveam sansa de a juca cu prim divizionare din Anglia, Franta, etc. Pacat….

 3. Nick 22 aprilie 2018 at 19:36

  Trist! Foarte trist! Dureros!

  De cand sa renuntat la franciza … in cele 4 sezoane (4 cu cel care urmeaza 2018-2019) rugby-ul romanesc a jucat un singur sezon in cupele europene … Timisoara Saracens sezonul 2016-2017.

  Astfel doar 1 din 4 mult prea putin pentru rugby-ul romanesc.

  Eu am mai spus acum 2 ani, cand Timisoara era in Challenge Cup, ca daca cluburile din romania impreuna cu FRR nu pun la punct o strategie, un plan de interes national (unii critica, fara sa vada, sa inteleaga importanta, ca sunt prea partizan cu interesul national in sens politruc – dar erau departe de adevar chiar si flăcăi de pe Fan Club 16 forum) unde rugby-ul romanesc sa joace cat mai mult in cupele europene: Champions Cup si Challenge Cup rugby-ul romanesc nu va cunoaste dezvoltare, performanta …

  Uite din 4 sezoane rusii au prezente tot 4 din care 1 sezon cu doua echipe … acum au venit nemtii … in urmatorul sezon de Continental Shield vor presa si gruzini si ibericii …

  Vad ca cluburile noastre si FRR refuza sa gandeasca ceva in acest sens … daca nici acum nu o veti face … in next 2 years vom avea usile blocate in a mai juca vreodata cupele europene Champions Cup si Challenge Cup.

  Wake up romania rugby club and FRR ! Until it is too late !

  Enjoy Rugby!

 4. Floare 23 aprilie 2018 at 15:52

  Asta e, back in black, înapoi în „Super”-liga de 6 echipe. Sa lasam locul în Europa celor ce vor, si pot.

 5. neo geo 23 aprilie 2018 at 16:07

  Oricum , hai sa nu-i ocaram pe baieti.Calificarea a fost pierduta in tur , cand pe final de reprize li s-a permis adversarilor sa inscrie , in loc sa-i sufocam in pressing( oare putem sa facem asta). si mai e o problema mare , nu se mai joaca cu ceafa , se joaca cu mingea . nu se mai impinge cu linia I . Cand vezi o echipa cu linie I puternica , daca stii sa scoti repede la fiecare gramada gata , ai anihilat avantajul adversarilor si poti sa joci pe pe linia II . Tot rugby-ul modern se joace pe linia II acuma , regulile se fac pentru a avantaja linia II si pentru a integra jocul cu rugby in 7!

  Numai bine iubitorilor de rugby din Romania.

Leave A Response