Sunday 24th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Un nou pas spre inceperea modernizarii Stadionului Arcul de Triumf

2 mai 2018 INTERN

Reprezentantii Companiei Nationale de Investitii au publicat, prin intermediul site-ului oficial, cele mai recente informatii legate de stadioanele ce urmeaza sa fie refacute complet in vederea Campionatului European 2020.

In ce priveste Stadionul National Arcul de Triumf, care va avea o capacitate de 8.100 de locuri, a fost avizat Studiul de fezabilitate prin HG. 85/7.03.2018. De asemenea, a fost publicat anuntul de participare nr. 183811/23.03.2018 privind procedura de achizitie publică pentru acest obiectiv pe site-ul Sistemului Electronic de Achizitii Publice (www.e-licitatie.ro). Deschiderea ofertelor va avea loc pe 10 mai 2018.

Valoarea lucrarilor, conform studiului de fezabilitate, este de 126,41 de milioane de lei inclusiv TVA. Lucrarile presupun consolidarea si reabilitarea vestiarelor, refacerea salii de antrenament, a spatiilor de cazare si cantonament pentru sportivi, amenajarea spatiilor exterioare si a unui parking subteran, a centrului de ingrijire a sportivilor, gradene si refacerea terenului principal de joc.

De altfel, Stadionul Arcul de Triumf si Stadionul Steaua sunt cele mai avansate ca etapa a procedurilor, ambele ajungand la faza deschiderii ofertelor.

In ce priveste Stadionul Rapid “Valentin Stanescu”, a fost avizat Studiul de fezabilitate prin HG nr. 208/2018 si a fost publicat in SEAP anuntul de intentie nr. 29249/15.03.2018 privind realizarea lucrarilor. La Stadionul Dinamo, a fost modificata capacitatea noului stadion, 18.000 de locuri si au fost clarificate aspectele de natura juridica privind amplasamentul propus de Clubul Sportiv Dinamo si a fost introdus un nou amplasament pe lista sinteza a subprogramului Complexuri sportive. A fost demarata procedura de achizitie publica pentru contractarea serviciilor de proiectare pentru studiile de prefezabilitate si fezabilitate. Dupa finalizarea acestora si aprobarea indicatorilor tehnico-economici va fi demarata procedura de achizitie publica pentru executia de lucrari.

4,012 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

10 Comments

 1. Nick 2 mai 2018 at 16:02

  Am o usoara tristete … doar 8.100 de locuri … putin … foarte putin …

  Din 2020 odata cu meciurile test cu Tier 1 from Six Nations … se impunea o capacitate de min. 10.000 de locuri … dar daca FRR atat vrea 8.000 de fani pe iarba istorica, plina de mandrie, bucurie, performanta brodat de Stejarii nostri … asa sa fie atunci. Si asa se lucreaza greu … tare greu … acum pe vremea asta, pana acum, trebuia deja sa fi inceput munca, lucrarile ca pe primavara lui 2019 sa fie gata … dar … la noi las’ ca merge si in iarna constructiile … tipic gandiri capartine …

  Enjoy Rugby!

 2. Bokke 2 mai 2018 at 16:25

  Meciurile cu echipe de tier 1 se pot juca pe dinamo, pe ghencea(daca spatiul e suficient) sau pe cluj arena

 3. dan 3 mai 2018 at 13:24

  Acum e clar…deci, am fost inlocuiti cu Samoa…pentru meciurile test din Iunie…!!…. Suntem pusi la coada, nimic bun nu se anunta…doar citeva mici nuante indicative, ca sa nu fim total uimiti cind se face anuntul oficial….

  FRR ar trebui sa iasa faca o declaratie pentru iubitorii rugby-ului intern – declaratie care sa explice motivul (care e cit se poate de resonabil pentru echipe ca Fiji sau Tonga, care au nevoie de claritate in pregatirea lor pentru RWC19) si sa explice incertitudinea care este la nivelul echipei nationale…Trebuie sa se vada strategia FRR pentru viitor – daca exista!…sau, de fapt se asteapta la o adunare extraordinara pentru alegerea unei noi echipe la conducerea Biroul Federal (…probabil dupa anuntul oficial WR)

 4. Emil 3 mai 2018 at 14:24

  Georgia joaca pe un stadion de 50.000 de locuri, si de multe ori full, iar noi facem proiecte de stadioane de 8.100 locuri…..jajajajajaja. Facand doar o comparatie, ca de multe ori vrem sau chiar ne comparam cu Georgia la rugby.

 5. Nick 3 mai 2018 at 14:32

  for @Dan

  De ce arunci cu dezinformare, manipulare, fake news … ?!? Iti ofera o bucurie aparte … iti creste speranta de viata … ?!?

  Din info. foarte clare … World Rugby are pe 10 mai programat o audiere pe aceasta tema … Deci ?!? Ce vorbe arunci tu acolo … e doar pt. farmecul tau personal … sa-ti mai creasca „stima de sine” and „speranta de viata”

  Enjoy Rugby!

 6. dan 3 mai 2018 at 15:28

  …pentru @Nick…stii jocul: ‘Gaseste-l pe Wally!’:

  http://officiating.worldrugby.org/index.php?page=appointments&id=65

 7. Nick 3 mai 2018 at 16:06

  @Dan

  aici cine apare: https://www.worldrugby.org/fixtures cu cine joaca Fiji and Tonga sau mai simplu selecteaza Europe apoi Romania si vezi ce calendar iti ofera … ?!?

  Aceas sursa principala … So … nu mai fi asa de iritat … ca dupa ciorba re-incalzita …

  Calm down … peste 7 zile vom vedea deciziile World Rugby … cum spuneam pana in 10 mai cand e audierea + 1,2 zile ori mai multe pt. deliberare, emitere decizie …

  Enjoy Rugby!

 8. dan 3 mai 2018 at 16:26

  …imi pare rau Nick… dar tu nu cred ca simti cele extra 5 degete in buzunarul tau de la panataloni…!:)

  … hey, sa vedem ce se intimpla..:)…sa fiu sincer nu ma simt iritat deloc…orice s-ar intimpla, va fi o imagine care pateaza rugby-ul romanesc…!…
  Raman la parerea ca cei de la FRR nu au nici o idee cum sa gestioneze situatia de la momentul zero pina acum…e un exercitiu de PR pe care l-au picat…cel putin pina acum.

 9. Nick 3 mai 2018 at 16:52

  @Dan

  Rugby is not soccer! Understand this or … you are …

  Soccerismul nu are ce cauta in rugby.
  Daca tie iti place vb. multa, inutila, plina de prostie pe care socceristi il numesc „PR” … ce mai e de spus aici …

  FRR nu are ce sa-ti faca tie si altora, asemenea tie, pe plac cu comunicate, para-comunicate, PR-ul prost inteles de cei ca si tine s.a.m.p …

  Rugby-ul si ceea ce cauti tu zis PR, mai bine zis cancan … eu iti spus sa stai cu soccerismul tau si cu alte sporturi dar exclude de pe acum rugby-ul … se vede ca daca te intreb care e diferenta dintre fan vs. suporter nici nu ai stii sa raspunzi … So …

  Eu sunt fan rugby-ului … tu al soccersimului … e o diferenta clara intre noi … The End .

  Enjoy Rugby!

 10. dan 3 mai 2018 at 17:24

  Exista un rol al PR-ului si in rugby…ca in orice sport…dar trebuie sa-l vezi si sa-l accepti…!…nimeni n-a vorbit de cancan-uri…

  – Sa promoveze federatia nationala
  – Ca activitatea trebuie sa reflecteze strategia federatiei (crestere, dezvoltare, atragere de fonduri, imagine)
  – Nu e destul sa faci ceva bun, trebuie sa spui oamenilor despre aceasta, sa convingi
  – Comunicatii la timp cu cei care trebuie (public, comunitate, sponsors, cluburi, jucatori etc)
  – Transparenta in mesajul transmis si la curent cu situatia contextuala, chiar daca o investigatie e in progress

  – ..si ma opresc aici…la asta me refeream

  Intreaba-l pe FRR PRO Officer despre ‘job description’…poate el/ea ar fi vrut, dar Biroul Federal a decis impotriva…pe baza unor vechi norme ‘feudale’ …

  Nu are nici o legatura cu fotbalul…de care tu fugi ca d… de ‘aghiazmă’..!!

Leave A Response