Thursday 24th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Timisoara Saracens va participa in Challenge Cup 2018-2019 in urma unui wild-card primit de la EPCR

11 iunie 2018 CHALLENGE CUP

Campioana Romaniei, Timisoara Saracens a fost confirmata oficial astazi, de catre European Professional Club Rugby, ca participanta la editia 2018-2019 a Challenge Cup, a doua competitie valorica intercluburi din Europa.

Timisoara Saracens va ocupa locul lasat liber de Heidelberger RK, germanii fiind nevoiti sa se retraga din cauza regulamentului competitiei care prevede ca doua echipe aflate sub aceleasi patronaj nu pot concura in acelasi turneu. In ceea ce priveste pe Heidelberger, aceasta echipa il are ca finantator principal pe Hans-Peter Wild, cel care este si presedintele clubului francez, Stade Francais. Astfel, Timisoara Saracens va participa pentru a doua oara in Challenge Cup, dupa sezonul 2016-2017. Banatenii, care au evoluat in sezonul 2017-2018 in Continental Shield au ratat calificarea directa in Challenge Cup, dupa ce au pierdut in finala competitiei (disputata in dubla mansa),in fata celor de Heidelberger RG (victorie cu 26-20 si infrangere in Germania 27-15).

„Desi ne pare rau pentru descalificarea Heidelberger RK, pentru ca judecand dupa scorul din playoff ei sunt echipa castigatoare, ne onoreaza invitația EPCR, pe care, dupa indelungi discutii cu managementul clubului am decis sa o acceptam. Consideram ca aceasta oportunitate unica nu trebuie ratata, tinand seama si de situatia in care se afla in aceasta perioada rugby-ul romanesc si consideram ca invitatia EPCR si participarea noastra in Challenge Cup nu pot fi decat un semn de bun augur din partea Europei in ceea ce priveste valoarea Timisoarei Saracens si implicit a jucatorilor nostri. Cred in continuare in functionarea cu succes al parteneriatului public-privat in cadrul acestei echipe, mai ales ca atat din partea ordonatorului principal de credite, cat si din zona privata s-au facut eforturi consistente, concrete, pentru acoperirea in condiții decente a bugetului necesar participarii in Challenge Cup.”, a declarat Radu Toanca, director SCM Timisoara pentru site-ul oficial al clubului.

Echipele confirmate de catre EPCR ca participante in sezonul urmator al Challenge Cup sunt:
Gallagher Premiership Rugby: Sale Sharks, Northampton Saints, Harlequins, Worcester Warriors, Bristol Bears
Guinness PRO14: Benetton Rugby, Ospreys, Connacht Rugby, Zebre Rugby Club, Dragons
TOP 14: La Rochelle, Pau, ASM Clermont Auvergne, Bordeaux-Bègles, Agen, Stade Français Paris, Perpignan, Grenoble
Continental Shield: Enisei-STM
Wild-card: Timisoara Saracens

Tragerea la sorti care va decide componenta grupelor Challenge Cup 2018-2019 va avea loc miercuri, 20 iunie, ora 16:00, in Elvetia, la Lausanne.

 

2,515 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

2 Comments

  1. Alex 12 iunie 2018 at 9:29

    Felicitari Timisoarei, desi inca nu inteleg cum o echipa din Germania a reusit sa-i elimine. Eu tot sustin reinfiintarea unei selectionate interne, alte sanse nu avem.

    Pe cand un comunicat despre barajul de mentinere in Chapionshiop cu Portugalia? Nimic, nimic? E rusinea prea mare? Cine pregateste echipa? Paznicul de la stadion?

Leave A Response