Friday 24th January 2020,
Federatia Romana de Rugby

Ioana, Aurora echipei din Baicoi, campioana la U14 a AMRB

13 iunie 2018 MINI-RUGBY

Recent, s-a incheiat Campionatul Regional de MiniRugby, zona Muntenia, iar la categoria de varsta U14 titlul de campioana a revenit echipei Aurora Baicoi antrenata de fostul jucator al CSA Steaua Daniel Nainer. 

In ultima etapa, desfasurata pe Stadionul Arcul de Triumf, Aurora Baicoi a avut programata o partida cu RC Grivita si cu siguranta, aceasta partida nu putea trece neobservata. Si nu doar pentru ca intre cei 15 jucatori de pe teren era o singura fetita, ci pentru ca la un moment dat placajul ei a oprit din actiune un…baiat cam de trei ori cat ea, un placaj eficient care a adus posesia de partea echipei din Baicoi.

Cea la care facem referire mai sus se numeste Ioana Andrasescu, o mica jucatoare de rugby ambitioasa, care in ciuda impactului s-a spalat pe fata si a continuat sa ramana pe teren avand la final bucuria unei victorii, dar si a medaliei de aur care a recompensat evolutia intregii echipe. O medalie la care Ioana si-a adus contributia din plin.

Ioana are doar 13 ani, s-a nascut pe 17 ianuarie 2005 la Campina, insa nu a fost atrasa de activitatile specifice fetelor, cum ne-a spus chiar ea cu nonsalanta caracteristica varstei: ”Inca de mica mi-a placut sportul si nu cred ca m-a atras niciodata nimic altceva.” Mai mult chiar, ne si surprinde:”Am inceput cu kickboxingul, care m-a tras tocmai pentru ca este un sport dur”. Incet-incet, incepem sa intelegem de ce Ioana este o luptatoare.

“Rugbyul l-am descoperit in urma cu un an prin intermediul unui prieten din copilarie (sic!) si m-a atras din prima clipa din acelasi motiv pentru care indragisem si kickboxingul. Este un sport dur.”. Discutia curge firesc, insa ca si pe teren, Ioana ne surprinde :”Ceea ati vazut in partida cu Grivita nu este intamplator pentru ca cea mai frumoasa amintire pe care o am din rugby este ziua in care am dat primul placaj.”

In ciuda varstei, Ioana Andrasescu vorbeste la fel de dezinvolt precum joaca:”Nu ma intimideaza faptul ca joc alaturi de baieti si mai ales impotriva unor baieti. Asa am crescut si ei ma accepta, mai mult, ma bucur ca imi dau sfaturi atunci cand gresesc.”, sunt cuvintele unei fetite care a inclus rugbyul in planurile sale de viitor.

Acum, pentru Aurora Baicoi urmeaza turneul final si Ioana Andrasescu va fi cu siguranta acolo: ”Imi doresc foarte mult sa joc si in viitor sa pot ajunge in echipa nationala, sa reprezint Romania”. E o mica mare luptatoare Ioana si probabil va reusi, pana atunci insa ea este Aurora echipei din Baicoi.

4,906 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response