Sunday 05th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

INTERVIU | Capitanul Romaniei 7’s, Emilia Vizitiu: “Locul 4 obtinut la Dnipro ne motiveaza mai mult”

26 iunie 2018 7's Women

Romania 7’s a ocupat locul 4 la prima etapa a Women’s Sevens Trophy ce a avut loc intre 23-24 iunie la Dnipro in Ucraina. Ghindele au avut un parcurs perfect in Grupa C in care au fost repartizate si pe care au castigat-o, au facut un meci bun in sferturi, dupa care in semifinale au cedat in fata Olandei, echipa care avea sa si castige competitia. In meciul pentru bronz, Romania 7’s a pierdut in fata Suedia, care astfel a cucerit bronzul. Capitanul Ghindelor, Emilia Vizitiu, a povestit despre cum au trait competitia din Ucraina si ce obiectiv au pentru etapa a doua, ce va avea loc intre 7-8 iulie la Szeged, in Ungaria. In varsta de 28 ani, Emilia este o prezenta constanta in echipa Romaniei de aproape 10 ani. In prezent, evolueaza la CS Agronomia Bucuresti si antreneaza echipa de junioare a clubului impreuna cu Alexandru Marin.

Ce reprezinta acest loc pentru voi?
Locul 4 este un loc care ne motiveaza si  mai mult pentru ca am avut sansa in mana si intr-un moment de neatentie am pierdut clasarea pe podium. Este un lucru bun pentru ca ne-am mentinut pozitia de anul trecut. E bine ca ramanem acolo si nu coboram pentru ca jocul a evoluat la toate echipele. Majoritatea echipelor s-au schimbat, au adus lucruri noi, jucatoare noi, jucatoare in care se investeste deja de cativa ani in ce priveste sevens-ul, de aceea e atat de important pentru ca Romania si-a pastrat locul la sevens feminin.

Emilia Vizitiu a marcat 6 eseuri la etapa de la Dnipro

Cum a fost turneul?
In comparatie cu turneele de anii trecuti,  a fost un pic mai greu. De la un meci la altul a crescut nivelul, dar asta ne-a ambitionat mai mult, a facut sa ne unim  mai mult. Parca e o provocare pentru noi: cu cat e mai greu, cu atat ne mobilizam mai bine si ne motivam mai mult. Ne-am respectat principiile jocului si in aparare si in atac si am reusit sa obtinem rezultatele dorite.

A fost un turneu plin de peripetii pentru voi…
Intr-adevar, a fost un drum greu, de 18 ore pana acolo, de la Bucuresti pana la Chisinau am zburat cu avionul, iar de acolo pana in Ucraina, distanta pe care am parcurs-o cu autocarul, am avut parte de un drum in care am avut de toate, si ploaie si gropi, soferul care a ratacit drumul…Astfel,  am ajuns la Dnipro vineri noaptea pe la 23, iar la zece dimineata, sambata, deja ne faceam incalzirea pentru primul meci. Oboseala s-a resimtit tot timpul,  dupa care de la meci la meci s-a tot adunat insa ne-am zis ca daca tot am ajuns acolo sa incercam sa dam totul, sa nu ne gandim la cat de greu ne-a fost.

Care a fost cel mai puternic adversar?
Olanda. Este o echipa puternica fizic, foarte tehnica, se vede ca au jucatoare pe care le tin in centre de pregatire. Diferenta dintre noi a facut-o experienta, nivelul la care au jucat ele si nivelul la care jucam noi. Si noi daca vom avea meciuri doar cu echipe de nivelul Olandei, sau mai bune chiar, cu siguranta evoluam. 

Cum a fost sa fi capitanul echipei?
M-am obisnuit cu asta, nu e o postura noua pentru mine, am fost multi la rand capitanul echipei. Nu stiu daca ajut mult fetele spunandu-le texte motivationale sau tinandu-le discursuri despre tot felul de lucruri, in schimb imi place sa le ajut cu atitudinea, sa fiu un exemplu. Desi am emotii de fiecare data, incerc sa le controlez cat mai bine, sa nu le arat asta, sa fiu putrenica psihic si fizic. Suntem un grup cu jucatoare cu experienta, care am mai evoluat la acest nivel si jucatoare tinere, care abia acum fac pasul spre competitiile internationale. Avantajul a fost ca am reusit sa ne unim ca grup, iar planul de joc a fost intr-asa fel facut astfel incat cele cu experienta  sa punem in valoare calitatile jucatoarelor mai tinere.

Gabriela Lepciuc, Emilia Vizitiu, Gabriela Neagu si Ana-Maria Sandu alaturi de antrenorul  Neculai Tarcan

Cum s-a legat echipa?
Au fost aproape sase zile de antrenament inainte de participarea la competitie, zile in care a trebuit sa ne  insusim cat mai bine planul de joc. Am avut avantajul ca practic nucleul a fost format in jurul echipei Politehnica Iasi, la care evolueaza cele mai multe fete si ne cunosteam, stiam ce jucam, stiam schemele. Cred ca punctele noastre forte ca echipa, ca grup, au fost increderea pe care am avut-o fiecare in cealalta, in grup, in echipa si daruirea cu care a jucat fiecare. Ma bucur ca in continuare adversarele ne vad ca pe o echipa puternica, imprevizibila, care joaca un rugby deschis, nu suntem in forta ca multe echipe.

Urmeaza a doua etapa a Campionatului European, ce va avea  la Szeged. Care este obiectivul pentru aceasta competitie?
Ne dorim sa jucam finala mare a competitiei pentru ca am simtit ca putem domina un adversar puternic, asa cum a fost Suedia, echipa care are deja doi ani de prima grupa valorica, insa nu a reusit sa ne surprinda cu nimic. Ne dorim sa obtinem un rezultat mai mult decat a fost la Dnipro si cred ca acest grupa are capacitate si puterea de a reusit asta.

 

 

 

3,116 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response