Monday 21st September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Romania 7’s, pregatita pentru etapa a doua a Men’s Sevens Trophy de la Siaulai. Vezi lotul!

28 iunie 2018 7's Men

Nationala de rugby 7 masculin a plecat astazi la Siaulai (Lituania) pentru a participa la etapa a doua a Campionatului European de 7’s, etapa ce va debuta sambata, 30 iunie. In urma stagiului de 10 zile ce a avut loc la Bucuresti, staff-ul tehnic a ales 12 jucatori ce vor reprezenta Romania. Cei 12 jucatori provin de la  7 cluburi si CNOPT, capitanul urmand sa fie Stephen Hihetah.

Romania 7’s a castigat prima etapa a Men’s Sevens Trophy de la Zagreb, dupa ce a invins in finala competitiei, printr-un eseu marcat in prelungiri, Lituania, 31-26.

“Obiectivul Romaniei 7’s din acest an este calificarea pentru Grand Prix Series, implicit castigarea Campionatului European la care participam. Am pregatit etapa a doua a competitiei, de la Siaulai, pornind practic de la zero, fara sa luam nimic de-a gata, fara sa ne gandim prea mult la faptul ca am castigat prima etapa, pentru ca teoretic noi nu am castigat nimic inca, mai avem pana ne vom indeplini obiectivul. Au fost zile cu antrenamente grele, dificile, chiar si cu antrenamente mai putin reusite, insa majoritatea acestora au fost antrenamente bune in care am reusit sa ne atingem obiectivele. Jucatorii merg la acest turneu fiind pregatiti pentru toate situatiile, pentru ca daca la primul nimeni nu ne dadea vreo sansa, acum cred ca perceptia in ceea ce ne priveste s-a schimbat un pic, toate echipele vor fi mult mai atente cand vor juca cu noi. A fost trist pentru ca unii dintre baietii care au fost in prima etapa nu au mai putut veni din cauza unor probleme medicale sau personale, insa jucatorii noi care ni s-au alaturat au adus mult entuziasm si multa energie grupului. Mergem mult mai bine pregatiti la aceasta etapa pentru ca am facut si analize video ale meciurilor viitoarelor noastre adversare din grupa, in plus am reusit sa facem antrenamente specifice de sevens. Baietii sunt cu picioarele pe pamant, nimeni nu merge acolo din postura de castigatori ai primei etape, ce a fost la Zagreb e deja istorie. Eu cred ca staff-ul a reusit sa transmita foarte bine o atitudine echilibrata jucatorilor, pentru ca daca acorzi o importanta prea mare faptului ca ai facut un prim pas bun si ai castigat o etapa, iti poti pierde concentrarea pe obiectivul principal. Willie Moala este un tip cu picioarele pe pamant, iar in aceste zile de pregatire atitudinea generala a fost de mandrie, de incredere, dar zero aroganta. Baietii stiu ca trebuie sa munceasca mai mult, trebuie sa fie mai buni decat au fost in prima etapa si sa elimine din greselile de joc pe care le-au facut acolo”, a declarat Danie de Villiers, director tehnic Romania 7’s.

Lotul selectat pentru etapa a doua a Men 7’s Trophy:
Timisoara Saracens: Vladut Zaharia,
CSA Steaua: Dennis Perju, Ionel Melinte, Florin Surugiu
CSM Bucuresti: Catalin Prunaru, Marian Ispir
CSM Stiinta Baia Mare: Alexandru Tigla, Ionut Botezatu
CS Dinamo: Valentin Ivan
CNOPT: Daniel Boicu
Franta: Julien Onutu
Hull Rugby (Anglia): Stephen Hihetah (cpt)
STAFF: Danie De Villiers – director tehnic/antrenor principal, William Moala – antrenor secund, Daniel Carpo – antrenor secund, Marius Todosi – kinetoterapeut, Mihai Lazar – manager,

Etapa a doua a Campionatului European, Men 7’s Trophy va avea loc la Siaulai, in Lituania, intre 30 iunie si 1 iulie.
Echipele participante sunt impartite in trei grupe:
Grupa A: Romania, Ucraina, Luxemburg, Letonia
Grupa B: Lituania, Danemarca, Croatia, Ungaria
Grupa C: Belgia, Israel, Bulgaria, Cipru

In Grupa A, Romania va debuta cu Letonia (ora 09:00), dupa care va intalni Luxemburg (ora 11:45) si Ucraina (ora 14:30).

 

 

5,188 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response