Wednesday 27th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Dupa trei ani Romania revine in Grand Prix Series

1 iulie 2018 7's Men

Echipa nationala de rugby in 7 a castigat si cea de-a doua etapa contand pentru competitia Rugby Europe Men’s 7s, care s-a disputat in Lituania la Siauliai si astfel, cu succesul cumulat din runda anterioara,  de la Zagreb, Romania a revenit dupa trei ani in elita continentala a rugbyului in 7, Grand Prix Series.

La Siauliai, in prima faza a competitiei, cea a grupelor, Romania a intalnit, in ordine Letonia, Luxemburg si Ucraina. Debutul a fost unul cu sase eseuri, dintre care patru transformate, adica un succes cu 28-0 in fata Letoniei, cate o dubla reusind Stephen Hihetah si Marian Ispir, evolutia echipei noastre fiind una care nu a dat adversarei nicio sansa de a marca puncte.

A urmat o infrangere oarecum surprizatoare in fata celor din Luxemburg, desi am condus in doua randuri, pe final adversarii revenind de la 22-14 in favoarea noastra. Ne-am impus insa in ultimul joc, cel cu Ucraina, dupa o prima repriza in care ne-am dat drumul la joc ceva mai greu, in dreptul Romaniei fiind pana la urma contabilizate cinci eseuri.

Cu locul secund ocupat in grupa, Romania a inceput ziua a doua din Lituania cu o partida impotriva Israelului, contand pentru sferturile de finala. Cu incercarile reusite de Stephen Hihetah si Ionel Melinte, ambele transformate de ultimul, ne-am distantat la 12-0, insa Israelul a redus diferenta. Marian Ispir a gasit din nou drumul catre eseu si pe final, in ciuda cartonaselor galbene vazute de Dennis Perju si Ionut Botezatu, soarta partidei nu a mai putut fi schimbata.

In semifinale Romania a reintalnit Letonia. A fost un joc fara istoric, dominat de echipa noastra, care a marcat sase eseuri, Ionel Melinte trecandu-si in cont un hat-trick. De aceeasi maniera ne-am impus si in finala, Belgia nereusind sa faca fata poftei de joc a unei echipe a Romaniei din care din nou la rampa a iesit Ionel Melinte, autor si de aceasta data al unui hat-trick.

Astfel, prin victoriile din etapele de la Zagreb si Siauliai, Romania a acumulat 40 de puncte in clasamentul general, adica maxim posibil dupa o asteptare de trei ani, echipa nationala de rugby in 7 revenind in elita continentala, Grand Prix Series.

Rezultate:

Grupa  A:

Romania-Letonia 38-0

Au marcat: Melinte-e,3tr, Ispir-2e, Hihetah-2e, Tigla-e,tr

Romania-Luxemburg 22-24

Au marcat: Hihetah-e, Surugiu-2e, Zaharia-e, tr

Romania-Ucraina 33-0

Au marcat: Zaharia-e, Hihetah-e, Surugiu-e, Onutu-e, Ispir-e, Melinte-3tr, Botezatu-tr

Sferturi de finala:

Romania-Israel 17-10

Au marcat: Hihetah-e, Melinte-e, 2tr, Ispir-e

Semifinale:

Romania-Letonia 40-0

Au marcat: Melinte-3e, 3tr, Zaharia-e, 2tr, Surugiu-e, Hihetah-e

Finala:

Romania-Belgia 35-5

Au marcat: Melinte-3e,3tr,Zaharia-e,2tr, Ispir-e

Clasament:

1.Romania-20p

2.Belgia-18p

3.Letonia-16p

4.Danemarca-14p

5.Lituania-12p

6.Luxemburg-10p

7.Israel-8p

8.Croatia-6p

9.Ungaria-4p

10.Ucraina-3p

11.Bulgaria-2p

12.Cipru-1p

Clasamentul final al editiei 2018:

1.Romania-40p-Promovata in GPS

2.Belgia-34p

3.Lituania-30p

4.Danemarca-26p

5.Israel-22p

6.Luxemburg-18p

7.Letonia-17p

8.Ucraina-13p

9.Croatia-12p

10.Ungaria-6p

11.Bulgaria-6p

12.Cipru-4p

Lotul Romaniei a fost compus din:

Timisoara Saracens: Vladut Zaharia

CSA Steaua: Dennis Perju, Ionel Melinte, Florin Surugiu

CSM Bucuresti: Catalin Prunaru, Marian Ispir

CSM Stiinta Baia Mare: Alexandru Tigla, Ionut Botezatu

CS Dinamo: Valentin Ivan

CNOPT: Daniel Boicu

Franta: Julien Onutu

Hull Rugby (Anglia): Stephen Hihetah (cpt)

STAFF: Danie De Villiers – director tehnic/antrenor principal, William Moala – antrenor secund, Daniel Carpo – antrenor secund, Marius Todosi – kinetoterapeut, Mihai Lazar – manager

Sursa foto: Rugby Europe

 

4,057 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

2 Comments

 1. dan 2 iulie 2018 at 14:42

  …Obiectiv atins…Felicitari tuturor!…sa speram ca FRR vor continua suportul pentru ‘rugby sevens’ in continuare. Viata in GPS la anul – cu 4 turnee, va fi intensa: inseamna largirea lotului de 7’s, program de pregatire speciala, optimizarea loturilor cu meciuri la XV, 7’s, nationala si SuperLiga etc … Sper ca vom folosi turneele viitoare pentru a da o sansa celor tineri sa cistige experienta competitionala.

  Excelenta oportunitate pentru a dezvolta ‘skills’ si viteza a jocului care vor di binevenite pentru ‘XV’ teams…si cine stie, poate cu turneele de 7 pentru calificare pentru Olimpiada putem naturaliza citi-va jucatori de perspectiva…but no ‘monkey business, please!”…:)…
  Oare sunt bani pentru toate astea!?…pina acum Danie de Villiers a aratat numai lucruri bune.

  Dar totusi avem nevoie de o echipa tehnica la echipa de XV…
  Nu cred ca ar trebui (FRR) sa-l incarce pe Danie si cu responsabilitatea echipelor de XV…Sper ca U20 world cup ‘Trophy’ competition este doar temporar, in lipsa unei echipe tehnice (totusi il aveam acolo pe Mr Pringle/ Cristi Hildan?!… ce s-a intimplat)

 2. marin ionesco 9 iulie 2018 at 12:01

  ne imbatma cu apa rece, cine ridica trofeul ????? JENANT!

Leave A Response