Tuesday 26th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

A fost semnat contractul pentru proiectarea si executia lucrarilor la Stadionul Arcul de Triumf

25 iulie 2018 INTERN

Compania Nationala de Investitii (CNI) a semnat astazi, 25 iulie 2018, contractul privind executia lucrarilor aferente obiectivului de investitii ”STADIONUL NATIONAL DE RUGBY «ARCUL DE TRIUMF»”cu ASOCIEREA ACI CLUJ SA, SC DICO si TIGANAS BIROU DE PROIECTARE SRL, SC ATHENAEUM CONSTRUCT SA, conform comunicatului publicat pe site-ul cni.com.ro.

In urma demararii procedurii de achizitie publica privind atribuirea contractului prin publicarea anuntului nr. 183811 din 23.03.2018, au fost depuse 3 oferte din partea a trei asocieri:
ASOCIEREA ACI CLUJ SA, SC DICO si TIGANAS BIROU DE PROIECTARE SRL, SC ATHENAEUM CONSTRUCT SA; ASOCIEREA CONSTRUCTII ERBASU SA, CONCELEX SRL, TERRA GAZ CONSTRUCT SRL; ASOCIEREA PORR CONSTRUCT SRL, PORR BAU GMBH.

Potrivit ofertei castigatoare, valoarea contractului este de 78.655.931,11 lei fara TVA, cote si taxe, urmand ca, pana la data organizarii Campionatului European de Fotbal EURO 2020, la Bucuresti, stadionul sa indeplineasca criteriile in vederea asigurarii conditiilor de antrenament pentru echipele participante.

In perioada imediat urmatoare, va fi emis ordinul privind inceperea serviciilor de proiectare si obtinere a avizelor si autorizatiilor aferente constructiei noii arene.

Noua arena va avea o capacitate de 8.100 de locuri (dintre care 100 de locuri pentru persoane cu dizabilitaţi) si va indeplini criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competitii sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4, precum si conditiile necesare gazduirii de competitii de rubgy la nivel national si international.

Astfel, arena va beneficia de un teren utilizabil pentru competitii sportive de rugby si fotbal, cu dimensiuni totale de 120m x 80m, prevazut cu o suprafata de joc de tip gazon natural hibrid (gazon natural cu fibre artificiale), cu un sistem de drenaj in surplus, incalzire pentru sezonul de iarna, spatii pentru echipe si oficiali (vestiare pentru sportivi si arbitri, spatii pentru mass-media (boxa, sala de conferinte, zona de flash interviu etc.), puncte de prim-ajutor pentru spectatori (la fiecare tribuna), centru de recuperare pentru sportivi (de tip spa şi medicina sportiva cu dotari aferente), post de control anti-doping si spatii administrative.

Lucrarile vor fi finantate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prin Compania Nationala de Investitii, in conformitate cu prevederile OG 25/2001, privind infiintarea Companiei Nationale de Investitii C.N.I. – S.A., cu modificarile si completarile ulterioare.

7,339 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

6 Comments

 1. Bulan 25 iulie 2018 at 21:38

  Demisia Petrache!

 2. ive 27 iulie 2018 at 6:13

  Nici vorbă, Petrache e un laş!

 3. uvertura 27 iulie 2018 at 8:53

  psd a ingropat rugby-ul romanesc! voluntari, chiaja si alte comune din jurul capitalei ar trebui sa investeasca in rugby!
  madam dancila o sti ce e acela rugby?

 4. frankie 28 iulie 2018 at 14:31

  Se vede treaba ca nu ne revenim prea repede din fundatura unde ne-a bagat Petrache.
  Altminteri ar fi proiectat un stadion cu 15 mii de locuri.
  hehe Monser Petrache, ce loc caldutz ai prins, nici macar o rusine de genul Cupei Mondiale nu te mai clatina.

 5. dan 30 iulie 2018 at 1:01

  …sa fiu sincer 8-10 mii e destul pentru inceput… cu conditia sa fie bine facut si cu toate modernizarile unui stadion modern…
  Ultima data cind am avut mai mult de 10mii de spectatori la un meci de rugby in Romania a fost prin ’84, pe Dinamo la jocul cu Franta…

 6. dan 30 iulie 2018 at 10:16

  Oare chiar nu a ramas, nimeni in sportul asta care sa mai aibe un gram de integritate si curaj? … si sa-i spuna fraierului asta in mod public, ca a facut destul, si poate pleca…!
  Oare chiar trebuie sa aflam din mass media internationala ca jucam baraj cu Portugalia in Nov, ca jucam meci test cu Uruguay tot cam pe atunci….?
  E clar ca e sustinut politic de guvernare iar strategia e sa taca, sa nu creeze polemici sau sa atraga atentia prea mult…
  Cu o presa sportiva inexistenta in spatiul asta, cu niste cluburi sarace la mina FRR, nu e de mirare…
  De cazut va cadea sigur, mai devreme sau mai tirziu, chestia e ca atunci degeaba apar ‘viteji’ si ‘mari iubitori’ ai rugby-ului autohton care sunt gata da salveze barca …astia se cheama ‘opportunisti’ si n-au nici o glorie…
  Daca au ceva de spus, asta ar fi momentul, nu?!

  Apropo n-am nimic cu echipa de antrenori de la loturile nationale, Lievremont & de Villiers, merita o sansa. Daca au ales sa ramina cu noi chiar si in aceste conditii, merita felicitati…si poate vor sfatui birocratii astia de cariera cum se face o echipa, cum se creeaza un brand national…

Leave A Response