Monday 21st September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Adrian Tala, taloneurul Romaniei U20: “Ne-am facut singuri meciul greu pentru ca nu am respectat ce am repetat la antrenamente”

11 august 2018 U20

Nationala de U20 a Romaniei a incheiat si ultimul stagiu de pregatire pentru participarea la World Rugby U20 Trophy, a doua competitie valorica din lume la aceasta categorie de varsta, ce va avea loc la Bucuresti intre 28 august si 9 septembrie. Stejareii au intalnit vineri, 10 august, in ultima zi a stagiului de pregatire la Parma, Selectionata Academiei Nationale de Rugby din Italia, care s-a impus cu 7-1, raportul eseurilor. Adrian Tala, taloneurul Romaniei U20 a vorbit despre acest meci.

Cum a fost meciul?
Foarte greu. A fost foarte cald, aerul uscat, la un moment simteai ca nu mai poti respira pe teren, iar in ce priveste meciul ni l-am facut singuri sa fiu greu pentru ca nu am respectat ce am pus in practica la antrenament. Nu mi s-au parut mai fizici decat noi, doar ca aveau o manuire a balonului mult mai buna si o viteza de joc superioara noua.

Cum a fost gramada?
Echilibrata si mi s-a parut ca de fiecare data cand mentineam presiunea mai mult de doua, trei secunde, cedau. Mi s-au parut mai mult tehnici decat puternici si faptul ca aveau o manuire buna a balonului le-a dat ocazia sa plimbe balonul mult mai mult decat am facut-o noi.

Daca ar fi sa numesti ceva pozitiv din acest meci, ce ar fi?
Gramada ordonata deoarece am reusit sa scoatem baloanele rapid la numarul 8, pe introducerea noastra, iar pe introducerea lor am reusit sa facem o presiune foarte buna care i-a pus putin in dificultate, chiar daca erau si ei buni in gramada. Apoi ar mai fi faptul ca am jucat pana in ultima secunda, nu am lasat garda jos. Dincolo de rezultatul de pe teren, a fost un meci bun de pregatire in vederea participarii la Trophy deoarece stilul de joc al Italiei se apropie de stilul de joc al Namibiei, echipa care joaca la fel de rapid pe treisferturi. Cel mai important pentru noi era sa avem un meci de pregatire cu o echipa buna ca sa vedem exact nivelul la care suntem.

Esti dezamagit dupa acest meci?
Da, pentru ca nu am reusit sa punem in teren planul de joc, sa pastram posesia balonului, sa jucam in acele structuri pe care antrenorul ni le-a cerut si pe care le-am antrenat in toate cele trei stagii. Cred ca inca ne lipseste acea legatura a jocului intre gramada si treisferturi, speram ca pana la debutul competitiei sa reusim sa imbunatatim un pic acest lucru.

Ce nu a mers ?
Nu am reusit sa pastram posesia balonului in joc deschis, nu am reusit sa fim constanti in tuse, sa ne castigam toate baloanele, iar cel mai  greu a fost ca am avut un joc fragmentat, cu multe faze fixe, gramezi si tuse, si foarte putin joc pe treisferturi.

Cum este echipa?
Fata de echipa cu care am fost la Campionatul European din Portugalia, echipa s-a schimbat putin deoarece au intrat in lot si jucatori din generatia 2000, jucatori mai mici ca varsta, care pot sa spun ca aduc lucruri pozitive echipei, dar in acelasi timp au iesit din echipa baietii au fost an de la Europenele dedicate varstei noastre precum Herman, Barna, Bocanet.

Cum stati cu pregatirea dupa cele 3 stagii?
Am ajuns in momentul in care nu mai avem timp sa invatam lucruri noi, mai sunt doua saptamani pana la debutul competitiei, tot ce aveam de facut e sa repetam si sa punem la punct planul de joc si ceea ce ni se trasmite din partea antrenorilor. Au fost stagii in care am pus mult accent pe aparare si pe fazele fixe, pentru ca trebuie sa ne mentinem punctul nostru forte, gramada, iar marginea, care este cel mai spectaculos moment al jocului,  dorim sa ne iasa cat mai bine pentru ca insistam mult pe ea in antrenamente.

Ce inseamna pentru voi participarea la Trophy?
Pentru oricare dintre noi, participarea la un Campionat Mondial, chiar daca este a doua divizie, e un moment unic la juniorat deoarece nu fiecare generatie are aceasta ocazie. Este o sansa pentru fiecare sa aratam ca putem evolua la cluburi puternice din SuperLiga CEC Bank si ca din aceasta generatie macar cativa jucatori au calitati pentru a ajunge la echipa nationala de seniori. 

 

 

 

5,037 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

  1. Bulan 12 august 2018 at 22:47

    Demisia Petrache!!!

Leave A Response