Friday 27th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Romania U20 pentru World Rugby U20 Trophy: vezi lotul final de 26 de jucatori!

20 august 2018 U20

Nationala de U20 a Romaniei va participa la World Rugby U20 Trophy, a doua competitie valorica din lume la aceasta categorie de varsta, ce va avea loc la Bucuresti, pe Stadionul Arcul de Triumf, intre 28 august si 9 septembrie 2018.

In urma stagiilor de pregatire si a celor doua meciuri test disputate in luna august, staff-ul tehnic a stabilit lotul final de 26 de jucatori care vor evolua la Trophy. Stejareii se vor reuni marti, 21 august, ora 09:00, la sediul Federatiei Romane de Rugby (bd. Marasti, nr. 18-20, sector 1).

Cei 26 de jucatori provin de la 13 echipe, astfel: 4 – SCM Gloria Buzau, 4 – CSS2 Baia Mare, 2 – Universitatea Cluj, 4- CSM Bucuresti, 3 – ACS Tomitanii Constanta, 2 – CSA Steaua, 1 – CSM Baia Mare, 1 – Timisoara Saracens, 1- CS Olimpia, 1 – CT Dinicu Golescu, 1- RC Grivita, 1- RC Barlad, 1- Stiinta Petrosani.

Capitanul Romaniei U20 la World Rugby U20 Trophy va fi Vlad Neculau.

“In momentul in care am inceput pregatirea acestei competitii, la inceputul lunii iulie, am pornit cu 43 de jucatori, majoritatea evoluand la Campionatul European de U20 din Portugalia. Pot spune ca echipa s-a construit pe nucleul jucatorilor de ’98-’99, la care am adaugat jucatori foarte tineri, generatia 2000, in ideea ca aceasta competitie reprezinta o uriasa oportunitate pentru ei de a continua sa creasca si sa acumuleze experienta. De altfel, felul in care acesti jucatori tineri au acceptat aceasta provocare si au facut fata cerintelor de joc, a fost unul dintre punctele pozitive ale acestei pregatiri. Intotdeauna un antrenor se gandeste daca selecteaza o echipa care poate castiga sau o echipa in care jucatorii pot creste si pot deveni mai buni pentru urmatoarele competitii. Am incercat acum sa facem ambele lucururi, iar cand am inceput sa discutam despre cine va fi in echipa, nu ne-am uitat unde joaca, cata experienta are, cati ani are, pentru ca daca e suficient de bun inseamna ca va arata asta si in joc. Este o selectie obiectiva, facuta corect, in functie de cum s-au antrenat, cum s-au adaptat si reactionat la diferitele provocari la care i-am expus. Suntem increzatori ca am ales cea mai buna echipa din jucatorii care sunt valizi si speram ca vom avea o evolutie buna. Trebuie sa fim realisti cand vorbim de obiectivul pe care il avem, stiu ca fiecare jucator isi doreste o clasare cat mai sus pe podium, iar daca fiecare va munci si daca fiecare va iesi din zona lui de confort si va face anumite lucruri pe care nu le face in general, eu spun ca nimic nu este imposibil si putem fi acea echipa care sa furnizeze surpriza competitiei”, a declarat Danie de Villiers, antrenorul principal al Romaniei U20.

Lotul selectionat pentru World Rugby U20 Trophy:

Pilieri: Iulian Hartig (CSM Bucuresti), Valentin Matache (SCM Gloria Buzau), Flavian Cuprian (ACS Tomitanii), Laurentiu Nica (U Cluj), Rares Straja (U Cluj)
Taloneuri: Adrian Tala (CSM Baia Mare), Dragos Lucan (Steaua),
Linia a doua: Stefan Iancu (CSM Bucuresti), Andrei Pasalan (Steaua), Robert Murariu (SCM Buzau)
Linia a treia: Vlad Neculau (Timisoara Saracens) (C), Dragos Ser (CSM Bucuresti), Razvan Belehuz (RC Barlad), Marius Ferariu (CSS 2 Baia Mare)
Mijlocas la gramada: Andrei Homiuc (ACS Tomitanii Constanta), Emanuel Grigore (CT Dinicu Golescu)
Mijlocas la deschidere: Alexandru Harasim (CSS 2 Baia Mare), Danut Jipa (CSA Steaua)
Aripi: Darius Vulturar (CSS 2 CNE Baia Mare), Marius Ioana (RC Grivita), Cosmin Iliuta (CSM Bucuresti)
Centri: Cristian Bumbac (CS Olimpia), Sebastian Sirbu (ACS Tomitanii Constanta), Vlad Leica (SCM Buzau)
Fundasi: Alexandru Craciun (SCM Buzau), Paul Popoaia (CSS 2 Baia Mare)

Staff: Antrenor principal: Danie de Villiers, Antrenor secund: Marcel Mihalache, Antrenor aparare: Horatiu Bargaunas, Consultant: Daniel Carpo, Doctor: Vlad Ilie, Kinetoterapeut: Andrei Diaconeasa, Manager: Silvian Ionita

 

Programul competitiei World Rugby U20 Trophy:
Marti, 28 august:
Samoa – Hong Kong, ora 13:00
Uruguay – Fiji, ora 15:00
Portugalia – Canada, ora 17:00
Namibia – Romania, ora 19:00

Sambata, 1 septembrie
Uruguay – Canada, ora 13:00
Namibia – Hong Kong, ora 15:00
Samoa – Romania, ora 17:00
Portugalia – Fiji, ora 19:00

Miercuri, 5 septembrie
Samoa – Namibia, ora 13:00
Fiji – Canada, ora 15:00
Portugalia – Uruguay, ora 17:00
Romania – Hong Kong, ora 19:00

Duminica, 9 septembrie
Locul 4 Grupa A – Locul 4 din Grupa B, ora 13:00
Locul 3 Grupa A – Locul 3 din Grupa B, ora 15:00
Locul 2 Grupa A – Locul 2 Grupa B, ora 17:00*
Locul 1 Grupa A – Locul 1 Grupa A, ora 19:00
*Romania va juca de la ora 17:00, cu exceptia cazului in care va fi prezenta in finala

 

9,819 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

4 Comments

 1. Bulan 20 august 2018 at 21:22

  Dar demisia/demiterea lui Petrache cand o anuntati?

 2. Floare 21 august 2018 at 16:06

  Luptati Stejäreilor, redati-ne mândria! Hai România!
  Si: DEMISIA petrache!

 3. ive 21 august 2018 at 20:14

  Succes baieti!Romania merita sa va bateti pentru ea.Aratati ca aveti onoare.
  Cat despre ”pietrache”/bolovanache ,nici o speranta;Dumnezeu cu mila.

 4. dan 22 august 2018 at 17:08

  Mult success si ..’try to have fun’!…Prea multa presiune pe umerii vostrii dupa evenimente care ne-au dus inapoi vreo 10 ani!..
  U20 Trophy trebuie sa fie o experienta inedita care cu siguranta va ajuta in continuare dezvoltarea fiecaruia dintre sportivi.
  Despre rezultate, chiar nu stiu chiar la ce ar trebui sa ne asteptam..!…

  Din ce am vazut postat aici si pe social media, Danie si echipa au fost deschisi in ultimele 5-6 saptamini dar se pare ca s-a pornit de la zero.

  Va lua ceva timp sa se creeze o identitate pe care echipa sa o poarte in jocuri si competitii…La acest nivel (u18-u20) ar fi ideal sa se lucreze dupa forma academiilior si centrelor de excelenta iar echipa sa se adune in fiecare pauza competitionala cu multe jocuri test la acest nivel…

  Sa speram ca structura creata acum nu v-a disparea, oricare va fi rezultatul din U20 Trophy.

Leave A Response