Tuesday 26th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

World Rugby U20 Trophy va debuta maine, 28 august, la Bucuresti

27 august 2018 U20

In perioada 28 august – 9 septembrie la Bucuresti, pe Stadionul National Arcul de Triumf , se vor disputa partidele celei de-a 11-a editii a World Rugby U20 Trophy, al doilea esalon valoric la nivel mondial rezervat acestei categorii de varsta, Romania fiind in premiera gazda competitiei care va aduna la start opt echipe. Miza turneului este uriasa, echipa castigatoare se va califica in esalonul de elita mondial al acestei grupe de varsta. Stejareii au fost repartizati in grupa A, alaturi de Samoa, Namibia si Hong Kong, in timp ce in grupa B se afla echipele Portugalia, Uruguay, Fiji, Canada.

Romania va participa pentru a patra oara la competitia World Rugby U20 Trophy, anterioarele trei consemnandu-se consecutiv in perioada 2008-2010 cand a obtinut un titlu de campioana si doua locuri 4. Prin modificarea sistemului de calificare, care presupune ocuparea primei pozitii la Rugby Europe Championship, Stejareii nu au mai reusit sa faca pasul catre competitia mondiala.

Inainte de debutul competitiei, capitanii celor opt echipe: Vlad Neculau (Romania), Oderich Moutan (Namibia), Raikabula Momoedonu (Fiji), James O’Neill (Canada), Iosefatu Mareko (Samoa), Joao Fezas Vital (Portugalia), Santiago Civetta (Uruguay), Sam Tsoi (Hong Kong) au facut fotografia oficiala la Muzeul Satului “Dimitrie Gusti” din Bucuresti.

“Aceasta competitie este cea mai importanta la care participam pentru ca niciunul dintre noi nu a jucat intr-o intrecere internationala de asemenea amploare. Este si o oportunitate atat pentru jucatorii de aici ca sa se faca recunos. cuti la nivel international, cat si pentru jucatorii tineri sa fie remarcati si sa promoveze la echipele mari. Nu in ultimul rand, este momentul sa ne autoevaluam intr o competitie puternica, practic, jucatorii de rugby cresc in meciurile tari, sub presiune mare. Bineinteles ca ne dorim sa castigam cat mai multe meciuri, insa trebuie sa fim realisti, suntem practic echipa cea mai slab cotata din cele opt participante. Noi o sa jucam sansa aceasta la maxim, este unica pentru noi, ne dorim sa facem o figura cat mai buna. Ne gandim la familiile, apropiatii si suporterii Romaniei carora trebuie sa le aratam un rugby frumos si de calitate, nu suntem intimidati de nici un adversar, Romania o sa joace cu 100% devotament partidele din aceasta competitie. Vrem sa luam meci cu meci, de aceea este foarte importanta intalnirea cu Namibia, va fi si debutul nostru in competitie si ne dorim sa castigam. Suntem constienti ca fiecare echipa cu care vom juca ne va considera un adversar de invins, de aceea trebuie sa fim pregatiti si concentrati din primul minut al fiecarui meci”, a declarat Vlad Neculau, capitanul Romaniei.

Meciurile vor avea loc in zilele de 28 august, 1 septembrie, 5 septembrie si 9 septembrie, de la orele 13:00, 15:00, 17:00, 19:00.

Biletele sunt disponibile online pe www.bilete.ro si la magazinul Federatiei Romane de Rugby, aflat langa stadion.

Programul competitiei:
Marti, 28 august:
Samoa – Hong Kong, ora 13:00
Uruguay – Fiji, ora 15:00
Portugalia – Canada, ora 17:00
Namibia – Romania, ora 19:00

Sambata, 1 septembrie
Uruguay – Canada, ora 13:00
Namibia – Hong Kong, ora 15:00
Samoa – Romania, ora 17:00
Portugalia – Fiji, ora 19:00

Miercuri, 5 septembrie
Samoa – Namibia, ora 13:00
Fiji – Canada, ora 15:00
Portugalia – Uruguay, ora 17:00
Romania – Hong Kong, ora 19:00

Duminica, 9 septembrie
Locul 4 Grupa A – Locul 4 din Grupa B, ora 13:00
Locul 3 Grupa A – Locul 3 din Grupa B, ora 15:00
Locul 2 Grupa A – Locul 2 Grupa B, ora 17:00*
Locul 1 Grupa A – Locul 1 Grupa A, ora 19:00
*Romania va juca de la ora 17:00, cu exceptia cazului in care va fi prezenta in finala

4,836 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response