Saturday 04th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

World Rugby U20 Trophy a debutat la Bucuresti, cu meciuri spectaculoase

28 august 2018 U20

Prima zi la World Rugby U20 Trophy a avut partide spectaculoase, in care Samoa, Fiji si Namibia s-au impus la diferente de scor consistente, cea mai echilibrata disputa a zilei fiind cea dintre Portugalia si Canada, lusitanii impunandu-se dramatic la doar doua puncte diferenta.

Uvertura zilei a fost partida dintre Samoa si Hong Kong, una in care punctele au inceput sa vina tarziu rezultatul de 0-0 mentindu-se minute bune pe tabela de marcaj. Apoi Samoa s-a desprins la 17-0 cu un hat-trick a lui Frank Tato, pana la pauza asiatici revenind cu incercarea semnata de Callum Tam, diferenta de scor putand fi mai mica daca Paul Altier nu irosea o lovitura de pedeapsa si o transformare.

Repriza secunda a fost extrem de spectaculoasa, dupa o reusita a lui Wesley Patu, Hong Kong a replicat prin Callum Tam si o penalitate a lui Paul Altier. Samoanii au lovit din nou, eseu Simon Toloeafa iar Hong Kong a marcat prin Sam Down. Rezultatul final a fost stabilit dupa alte doua incercari avadu-i ca autori pe Simon Toleafoa si Fomai Fomai, Samoa impunandu-se cu 41-20.

A doua partida a zilei a fost cea din Grupa B, dintre Fiji si Uruguay, disputa in care s-au consemnat cele mai multe puncte marcate. Uruguay a inceput mai bine si cu toate ca Juan Juan Nicola a irosit doua penalitati, a reusit sa deschida scorul prin eseul lui Manuel Ardao. Rezultatul pauzei a fost strans, 15-12, fijienii avand si un jucator eliminat temporar, Immanuel Naciva.

Dupa reluare s-a jucat pe contre pana la scorul de 29-20, apoi Fiji a preluat controlul asigurandu-si un  avantaj linistitor. In total s-au marcat 14 eseuri, noua apartinand invingatorilor, iar cinci sud-americanilor. Cate o dubla si-au trecut in cont Ratu Meli si Saimoni Uluinakauvadra, respectiv Manuel Ardao, iar rezultatul final a fost Fiji-Uruguay 55-34.

Tot in Grupa B, Portugalia a trecut dramatic de Canada cu 31-29. Jocul a inceput cu duelul celor doi transformeri, apoi canadianul Michael Smith a marcat prima incercare. La pauza avantajul a fost de partea Canadei, 26-11, care a mai batut o data defensiva lusitanilor prin Jack McRogers, replica acestora venind de la Nuno Mescarenhas.

Repriza secunda a debutat cu un eseu de penalizare in favoarea portughezilor pentru ca apoi Rodrigo Marta sa reduca ecartul la un singur punct in favoarea nord-ameicanilor. Pana la final balanta avea sa incline cand de o parte, cand de cealalta, in duelul tentativelor de tinta, mai eficient dovedindu-se Jeronimo Portela care a stabilit si scorul final.

In ultima partida a zilei Namibia a invins Romania cu 55-26, o disputa despre amanuntele careia puteti citi pe larg in materialul dedicat acestei intalniri.

2,559 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response