Saturday 23rd January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Stejareii au fost invinsi de Namibia in prima partida de la World Rugby U20 Trophy

29 august 2018 U20

Pe Stadionul National Arcul de Triumf, Stejareii, echipa de U20 a Romaniei a intalnit Namibia in prima partida contand pentru Grupa A de la World Rugby U20 Trophy, victoria revenind reprezentantei Africii cu rezultatul de 55-26, dupa ce la pauza avantajul a fost tot de partea adversarilor nostri, 26-12.

Namibienii au intrat foarte bine in joc si pana in minutul 15 si-au trecut in cont doua incercari, autori Wynand Breytebach si Denzo Bruwer, ultimul, uvertura aficanilor transformand ambele reusite in terenul nostru de tinta. Practic la amble eseuri , namibienii ne-au surprins cu actiuni rapide , deschiderea scorului venind dupa o faza creata de fundasul Chad Plato, totul pornind de la un contraatac.

Stejareii au incercat sa revina in joc, insa Cosmin Iliuta a ratat o lovitura de pedeapsa, in timp ce Namibia si-a marit considerabil avantajul prin Denzo Bruwer care a concretizat doua lovituri de pedeapsa scorul ajungand la 20-0. Pana la pauza, elevii lui Danie de Viliers au egalat raportul eseurilor, Andrei Pasalan si Dragos Ser gasind bresa din defensiva adeversarilor, insa Denzo Bruwer nu a ratat nimic din fata butului, doua tentative de tinta fiind reusite de acesta de la aporximativ 45 de metri.

Dupa pauza, avea sa vina al treilea eseu al Namibiei, cu Chad Pato din nou in rol de creator, iar de acesta data Rudi Pretoriuss-a aflat la finalizare. Denzo Bruwer s-a evidentiat ceva mai tarziu din fata butului, la scorul de 34-12 venind poate cele mai bune momente ale Stejarilor care au pus resiune in jumatatea adversa, iar Adrian Ludick a vazut cartonasul galben.

Mai intai, folosindu-se de forta sa Iulian Hartig a batut defensiva namibienilor, apoi Alexandru Craciun a fost oprit in extremis in drumul catre terenul de tinta pentru ca Andrei Homiuc, dupa o noua intrare in forta a lui Iulian Hartig sa inscrie un eseu trasformat de Alexandru Harasim, iar ecartul sa scada la doar opt puncte in favoarea adversarilor nostri.

Din pacate pentru noi, finalul a apartinut Namibiei, care a marcat trei eseuri prin Hannes Van Zyl, Elmarco Beukes si Gerbus Van Wyk, toate transformate de Denzo Bruwer aceste puncte stabilind si scorul partidei.

World Rugby U20 Trophy: Romania Namibia 26-55 (12-16)
Stadionul Arcul de Triumf
Au marcat: Pasalan-e, Ser-e, Hartig-e, Homiuc-e,Bumbac-tr, Harasim-2 tr respectiv Breytenbach-e,Pretorius-e, Van Zyl-e,Beukes-e, Van Wyk-eBruwer-e,5tr,5lp
Cartonase galbene: Ser respectiv Ludick

Romania: 1.Iulian Hartig, 2.Adrian Tala, 3.Laurentiu Nica, 4.Stefan Iancu, 5.Robert Murariu, 6.Vlad Neculau, 7.Dragos Ser, 8.Andrei Pasalan, 9.Emanuel Grigore, 10.Danut Jipa, 11.Cosmin Iliuta, 12.Sebastian Sirbu, 13.Cristian Bumbac, 14.Alexandru Craciun, 15.Paul Popoaia
Rezerve: 16.Darius Placintar, 17.Madalin Matache, 18.Flavian Cuprian, 19.Iulian Negoescu, 20.Marius Ferariu, 21.Andrei Homiuc, 22.Alexanru Harasim, 23.Vlad Leica, 26.Rares Straja

Namibia: 1.Andre Rademeyer, 2.Jan Basson, 3.Patrick Schickerling, 4.Wynand Breytenbach, 5.Adriaan Ludick, 6.Peter Diegaardt, 7.Gerbus Van Wyk, 8.Oderich Mouton, 9.Jacques Theron, 10.Denzo Bruwer, 11.Warren Luwig, 12.Gerswin Mouton, 13.Elmarco Beukes, 14.Rudi Pretorius, 15.Chad Plato
Rezerve:16. Eloff Du Plessis, 17.Frederik Swanapoel, 18.Gerhard Opperman, 19.Adriaan Venter, 20.Gilad Plaatjies, 21.Hannes Van Zyl, 22.Delron Brandt, 23.Donaville Lebereki, 24.Lezardo Vos, 25.Willon Du Plessis, 26.Darryl Wellman.

3,927 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

3 Comments

 1. Floare 29 august 2018 at 13:12

  Si iar vedem cum în rugby ultimele 15-20 minute sunt cruciale… si de obicei, ai nostri cedeazä fizic spre final.
  Hai Stejäreilor! Sä-i batem pe Samoa si HK!

 2. dan 29 august 2018 at 17:21

  @Floare…n-as merge pina acolo..:)..! nu avem cum sa batem Samoa, dar macar sa vedem daca putem fi competitivi cu ei si tine in control…
  Organizare, clarviziune si efort de la toti jucatorii…chiar si atunci cind suntem condusi…La ‘skill’ si ‘speed’ sunt 2 generatii in fata noastra, deci nici o sansa…Sa speram ca vom lovi bine balonul pe colturi /pe linia de 22 a samoanilor si disputam tusele ca la carte.
  Abia dupa acest turneu, daca coach-ul se mentine si cu jucatorii accidentati care lipsesc poate vor incepe lucrul la o noua generatie de jucatori, care daca vor sta impreuna vor fi gata pentru 2023.
  Imi place ideea sa avem intotdeauna citiva U18-19 in echipa de U20 la fiecare schimb de generatie…Deja 2-3 jucatori from U20 care au demonstrat, ar trebui coptati in echipa mare sa poata organiza tranzitia in urmatorii ani…
  Asta inseamna ca federatia sa aibe aceasta strategie indiferent de coach team-ul de la echipa mare….
  Si sper ca in continuare se va cauta urmatorul ‘van Herdeen’ care sa aduca un ‘spark’ in plus

  Apropo, cum stam cu Coach Team-ul pentru echipa mare a Stejarilor?…FRR comms plan sucks!
  Sper ca nu se vor duce la Danie, sa o faca si pe asta!!…ar fi chiar culmea.

 3. uvertura 30 august 2018 at 18:59

  sa te bata samoa, mai inteleg. dar sa te desfiinteze namibia pe teren propriu, asta inseamna ca nici in lumea a treia nu e viitorul rugbiului romanesc.
  petrache, demisia!
  mol psd!

Leave A Response