Wednesday 23rd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Iulian Hartig, Romania U20: “Este un moment greu, insa trebuie sa avem incredere in noi si sa ne ridicam mai puternici”

30 august 2018 U20

Romania U20  a debutat cu o infrangere la World Rugby U20 Trophy, 55-26 cu Namibia. Stejareii vor trebui sa lase in urma acest esec pentru ca, peste doua zile, pe 1 septembrie, vor intalni Samoa, ora 17:00, pe Stadionul Arcul de Triumf. Pilierul Iulian Hartig, unul dintre cei mai buni jucatori de pe teren si autor a unui eseu, a vorbit despre partida inaugurala si intalnirea cu Samoa.

Cum sunteti, cum este echipa?
Este o infrangere care doare, nu este usor sa treci peste asta, este dureros sa stii ca practic i-ai dezamagit pe cei care cred in tine si care te-au sprijinit si sustinut. Este greu pentru ca am reusit sa revenim in meci, sa ne apropiem la un eseu, dar acele mici greseli facute ne-au costat victoria si mai ales, diferenta de puncte. Nu stiu ce e mai dureros, faptul ca la final a fost acea diferenta sau faptul ca nu am reusit sa fim o echipa, sa jucam ca o echipa. Vreau sa le multumim celor ce au fost alaturi de noi si au venit la meci, ne-au incurajat si au crezut in noi, si sa le spunem ca avem in continuare nevoie de sustinerea lor si ii asteptam alaturi de noi la urmatoarele partide.

Cum ai simtit din teren, meciul?
A fost un meci greu mai ales pentru ca am jucat 80 de minute si pentru un pilier se simte, dar ma bucur ca am facut fata si ca am reusit sa imi depasesc unele limite. Pana la urma facem sportul acesta pentru ca il iubim si vrem sa dam de fiecare data totul. Tot timpul gramada Romaniei a fost cunoscuta ca fiind una foarte puternica si ma bucur ca am reusit sa nu facem de rusine aceasta istorie.

Ce nu a mers in partida cu Namibia?
Cred ca s-a simtit mult faptul ca pe treisferturi nu am legat fazele, avem jucatori tineri, foarte buni, care nu au insa suficienta experienta ca sa gestioneze momentele cu presiune din meci. Am avut apoi si pe gramada mici neintelegeri in margine, cum ar fi coordonarea taloneurului cu grupul saritor, nu prea am avut reactie si din cauza aceasta au reusit sa ne puna mici probleme in cateva margini, dar per total gramada eu zic ca si-a facut treaba. Cred ca nu am comunicat destul de mult, nu prea am avut unitate, mai ales pe treisferturi, pe  unde s-a trecut de cele mai multe ori.

 

Ce a avut Namibia in plus fata de Romania?
Pentru noi a fost un meci greu, pentru ca noi insine l-am facut sa fie greu. Desi am lucrat mult pe partea de aparare, au existat  brese de care namibienii au profitat si ne-au pus in postura de a alerga foarte mult. Au avut o viteza mai buna decat a noastra, treisferturile lor au profitat de fiecare oportunitate pe care au avut-o de a marca, au speculat nesiguranta noastra. Apoi, desi avem o gramada puternica nu am reusit sa gestionam toate fazele, am avut cateva dificultati, cum ar fi pozitia si timpii de legare la ordonate. Din prea multa dorinta de a juca si de a da totul, am si luat o lovitura de pedeapsa.

Ce ati invatat din acest meci?
Trebuie sa lucram mult mai mult pe aparare, la placajul individual, pentru ca s-au ratat foarte multe placaje unu la unu. Sper sa invatam din toate aceste greseli pe care le-am facut, sa fim mai atenti, sa ne gestionam mai bine emotiile si motivatia mare pe care o avem si sa comunicam mai mult.

 

 

Ce crezi ca a lipsit Romaniei?
Absenta meciurilor care iti dau experienta necesara pentru a evolua la nivel international, pregatirea fizica pentru a duce meciurile la nivelul acesta, la intensitatea la care se joaca.Apoi cred ca inca nu ne-am legat cum trebuie, nu ne-am omogenizat, nu am jucat ca o echipa. Nu cred ca Namibia a avut ceva peste noi, repet, noi singuri ne-am facut meciul greu, nu am reusit sa profitam de ocaziile noastre, iar ei au marcat speculand acele greseli pe care le-am facut, practic nu i-am facut sa munceasca pentru incercarile lor.

 

Urmeaza Samoa. Cum crezi ca va fi?
In acest meci apararea va fi punctul cheie, cine va face o aparare mai buna acela va castiga, sunt baieti grei si destul de agili, iar daca vom rata din nou placajele individuale vom avea mari probleme. Ne asteptam la un meci mult mai fizic si mai intens decat cu Namibia, speram sa nu repetam aceleasi greseli si speram sa facem o figura frumoasa, nimic nu e imposibil atata timp cat iti doresti cu adevarat si te sacrifici pentru acest lucru. Avand in vedere ca am pierdut primul meci cu Namibia, va trebui sa depunem un efort dublu si o daruire pe masura pentru ca victoriile in urmatoarele doua meciuri ne-ar ajuta sa jucam una din finale. Este un moment greu pentru noi, insa trebuie sa avem incredere in noi si sa ne ridicam mai puternici.

2,327 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response