Friday 04th December 2020,
Federatia Romana de Rugby

Samoa-Fiji va fi finala World Rugby U20 Trophy de la Bucuresti

5 septembrie 2018 U20

In urma disputarii partidelor din ultima etapa a fazei grupelor de la World Rugby U20 Trophy, competitie care se desfasoara la Bucuresti, finala va fi o partida intre cele doua reprezentante ale Insulelor Pacificului, Samoa si Fiji, cele doua castigatoare ale grupelor fara a cunoaste infrangerea.

Prima partida a zilei a fost cea dintre Samoa si Namibia, o adevarata finala a Grupei A, avand in vedere ca ambele echipe castigasera disputele anterioare. Samoa a deschis scorul prin eseul lui Tim Lilomaiava, Namibia a egalat tot cu o incercare, autor Jan Basson, pentru ca apoi samoanii sa se desprinda la 15-8. Nu avea sa fie un ecart suficient, deoarece Namibia a intrat in avantaj la pauza, scor 18-15, gratie eseului marcat de Chad Plato si a tentativelor de tinta concretizate de Denzo Bruwer.

Repriza secunda a inceput cu o penalitate concretiaza in puncte de acelasi Denzo Bruwer, dar Samoa a replicat cu doua incercari, una in superioritate numerica, finalizari in terenul de tinta advers apartinand jucatorilor Sione Young Yen si Wesley Patu. Din acel moment samoanii au ramas in avantaj pana la final, alte incercari fiind izbutite de Pio Fuiono si Shammah-Anthony Solomona ,respectiv Gerhard Opperman, la final tabela de marcaj indicand scorul: Samoa-Namibia 41-28.

Extrem de interesanta a fost partida din Grupa B, dintre Fiji si Canada, pentru ca nord-americanii au facut o prima repriza foarte buna si se parea ca vor reusi surpriza, mai ales ca la vestiare s-a intrat cu rezultatul de 20-7 in favoarea acestora, cu doua eseuri marcate de mijlocasul la gramada al frunzei de artar, Brandon Schellenberger.

Dupa reluare insa, Canada avea sa mai marcaze doar din doua lovituri de pedeapsa concretizate de Brandon Prevost, in timp ce Fiji a batut defensiva nord-americanilor de nu mai putin opt ori prin Vilimoni Botitu dubla, Tevita Ikanevere, Nabetelevu Turaganivalu dubla, Simione Kuruvoli, Viliame Rokobuli si Ilikena Vudogo. Astfel Fiji s-a impus cu rezultatul de 53-26, calificandu-se in finala competitiei.

Cel mai echilibrat joc a fost cel dintre Portugalia si Uruguay, cele doua echipe aflandu-se in lupta directa pentru ocuparea pozitiei secunde in grupa. Uruguay a deschis scorul dintr-o lovitura de pedeapsa prin Jose Iruleguy, dupa care omologul sau, Joao Maria Lima, a ratat doua tentative de tinta. Pana la pauza s-au consemnat doua incercari, cate una de fiecare parte, Gabriel Pop pentru lusitani, respectiv Jose Iruleguy, iar Los Teros conduceau cu 8-5.

Partea secunda a abundat in cartonase, trei galbene vazute de jucatorii portughezi, doua galbene si unul rosu aratate uruguayenilor, in cele din urma victoria revenind europenilor cu 26-15. Pentru Portugalia s-a consemnat un eseu de penalizare si alte doua reusite ale jucatorilor Jose Sarmento si Manuel Marta, o incercare si pentru sud-americani izbutind Manuel Ardao.

Ultima disputa a zilei a fost cea dintre Romania si Hong Kong, incheiata cu victoria reprezentantei Asiei, rezultat 56-33, partida despre care puteti afla amanunte intr-un material dedicat acestei intalniri.

Clasamente:
Grupa A:
1.Samoa-15p
2.Namibia-10p
3.Hong Kong-5p
4.Romania-2p

Grupa B:
1.Fiji-15p
2.Portugalia-9p
3.Uruguay-6p
4.Canada-2p

Astfel in ultima zi a competitiei, 9 septembrie, vor avea loc urmatoarele partide:
Partida pentru locurile 7-8: Romania-Canada
Partida pentru locurile 5-6: Hong Kong-Uruguay
Partida pentru locurile 3-4: Namibia-Portugalia
Finala: Samoa-Fiji

2,069 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response