Thursday 21st January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Presedintele World Rugby, Bill Beaumont: “Suntem hotarati sa sprijinim Romania pentru pastrarea unui nivel cat mai inalt al rugbyului aici”

6 septembrie 2018 U20

Presedintele World Rugby, Bill Beaumont, legendarul capitan al nationalei Angliei, s-a aflat timp de o zi in Romania cu ocazia organizarii la Bucuresti a World Rugby U20 Trophy, competitie ce are loc pe Stadionul Arcul de Triumf, intre 28 august si 9 septembrie.

Inainte de a asista la meciurile celei de-a treia etape a turneului, Bill Beaumont, insotit de Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby, a avut o serie de intalniri oficiale. Prima dintre acestea cu vicepremierul Paul Stanescu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, principalul subiect de discutie fiind procesul de modernizare a Stadionul National Arcul de Triumf, forma sa moderna, compatibila cu standardele celor mai riguroase competitii internationale, fiind garantul gazduirii unor evenimente rugbystice din ce in ce mai complexe, ce urmeaza sa fie acordate FRR de catre forul mondial imediat ce au fost incheiate lucrarile. A urmat apoi discutii cu Eugen Teodorovici, Ministrul Finantelor, referitoare la sprijinirea parteneriatului public-privat si la conceperea si implementarea unor politici si facilitati fiscale, dupa modelele franceze si germane, menite sa ajute la autofinantarea sportului din sponsorizari. Pe agenda s-a aflat si intalnirea cu Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, FRR avand un parteneriat cu aceasta institutie de peste 10 ani. Dincolo de sprijinul constant oferit federatiilor sportive care isi au sediul in aceasta zona a capitalei, edilul si-a manifestat dorinta de a participa activ la sprijinirea centrelor de excelenta si a celor olimpice in care se pregatesc cei mai talentati sportivi ai ovalului romanesc, reafirmand disponibilitatea institutiei sale de a sustine cheltuielile de mentenanta si utilitatile bazei sportive refacute, ca o contributie suplimentara la dezvoltarea rugbyului romanesc.

Bill Beaumont a facut o vizita de curtoazie si la Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, unde s-a intalnit cu presedintele COSR, Mihai Covaliu, acestia discutand despre importanta centrelor olimpice si a celor de tineret, despre accederea echipei de rugby 7 masculin a Romaniei in urmatoarea grupa valorica, asigurandu-se astfel participarea in etapele de Grand Prix Series ale anului viitor, cu posibilitati de calificare la urmatoarea editie a Jocurilor Olimpice.

Inainte de plecare, Bill Beaumont a vorbit despre scurta lui vizita in Romania.

Cum percepeti Romania rugbystica in aceasta scurta vizita?
Sunt pentru a doua oara in Romania, prima data am fost in urma cu opt ani, cand Romania a jucat recalificarile pentru a ajunge la Cupa Mondiala din 2011, am fost la meciul de la Bucuresti cu Uruguay din noiembrie si imi amintesc ca a fost o atmosfera extraordinara. Romania este o tara cu traditie indelungata in rugby, lumea de aici apreciaza jocul de rugby si se bucura de el, iar in ultimii ani se poate spune ca Romania a facut progrese in ceea ce priveste nivelul si calitatea jocului.

Care este concluzia intalnirilor pe care le-ati avut astazi?
Am avut mai multe intalniri si m-am bucurat sa cunosc oameni care pot ajuta rugbyul, care pot aduce sprijinul institutiilor la care lucreaza pentru progresul acestui sport. Au fost intalniri pozitive, mi-a placut implicarea si dorinta tuturor de a ajuta, faptul ca stiau atat de multe lucruri despre acest sport. Cred ca dezvoltarea rugbyului romanesc este pe drumul cel bun si sper ca acest lucru sa se reflecte in rezultatele din anii urmatori.

Credeti ca Romania are putere sa mai revina dupa descalificarea la Cupa Mondiala din 2019?
Sunt momente grele pentru rugbyul romanesc, pentru traditia care exista aici in ceea ce priveste acest sport, insa suntem hotarati sa sprijinim Romania pentru pastrarea unui nivel cat mai inalt al rugbyului aici. L-am asigurat pe presedintele federatiei de sprijinul nostru si de faptul ca se poate baza oricand pe ajutorul nostru. Impartasim dezamagirea  legata de Cupa Mondiala, insa ne vom oferi intregul suport ca echipa sa poata fi prezenta la  Cupa Mondiala din 2023, din Franta.

Ati asistat la meciurile disputate la World Rugby Trophy. Cum vi se pare nivelul de joc?
Aceasta competitie este un reper important in dezvoltarea jucatorilor tineri pentru a face pasul catre echipele mari, de seniori si de a avea o cariera cat mai frumoasa in rugbyul de performanta. Este incredibil cum joaca acesti baieti, am ramas impresionat de daruirea si entuziasmul lor, am vazut echipe foarte bune aici si cred ca viitorul rugbyului este pe maini bune.

5,467 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

6 Comments

 1. dan 6 septembrie 2018 at 19:59

  …cum exact WR vor ajuta rugbyul din Romania pe termen scurt ?!…asta concret… au uitat as mentioneze…;)
  ‘Mr Beaumont position is a general PR position, valid in the Cook Islands, Uzbekistan and also Romania!’…
  Atit timp cit FRR gestioneaza bugetul pe ‘NV’, sau cu prioritati pe care nimeni in afara cercului restrins (BF) le stie, cine ii poate scoate la raspundere…WR, poate?
  (n-am nimic cu insulele Cook, apropo!…;)
  Daca e sa ghicesc, in functie de oamenii cu care s-a intilnit, as zice ca e in legatura cu partea de finantare a stadionului Arcul de Triumf…. fie FRR nu mai are nici in ban, fie WR si-a redus expunerea la acest proiect, sau o vor face conditionat ( de ex sa lasam Pacific nations sa-si faca baza aici vara viitoare, pre RWC19; organizarea de turnee aici fara sa trebuiasca sa mai cotizeze suplimentar etc)… E clar ca alocatia va fi mai mica de acum in colo, si noi suntem mai mici…ne vor stringe putin de ‘cojones’ pina vor gasi o pozitie favorabila pentru WR.

 2. teo 6 septembrie 2018 at 21:59

  Vazand pe unde si pe la cine la plimbat Alinutz pe sef….m-am lamurit . Nu il schimba nimeni pe rasfatat. FRR e a lui.

 3. Bulan 9 septembrie 2018 at 13:27

  DEMISIA PETRACHE! Nu esti in stare decat sa distrugi pe oriunde mergi.

 4. Floare 10 septembrie 2018 at 15:02

  …”ca o contributie suplimentara la dezvoltarea rugbyului romanesc” – suplimentarä la ce? Era deja vreo dezvoltare, si n-am bägat de seamä?
  …”cred ca viitorul rugbyului este pe maini bune” – ale cui, ale lui petrache?
  Vai de cwrul nostru…

 5. Nick 11 septembrie 2018 at 20:24

  Auzi aici:

  … „ in ultimii ani se poate spune ca Romania a facut progrese in ceea ce priveste nivelul si calitatea jocului” (…) auzi si aici: …. „suntem hotarati sa sprijinim Romania pentru pastrarea unui nivel cat mai inalt al rugbyului aici” (…)

  Pai măi, WR, hai sa spun cum si cat de mult ne-ai ajutat, ipocritule … de peste 14 ani nu ne ai oferit niciun meci test cu echipe Tier 1 … nici in vara nici in toamna, singurele meciuri Tier 1 a fost la RWC in rest ne-ai aratat partea dorsala a ta.

  Meciurile cu Tier 2 din Pacific cel mult cu o singura natiune, asta pana acum 2-3 ani cand ne-ai dat cel mult 2 meciuri cu 2 natiuni din pacific … in rest echipe din zona americii ia rmai nou echipe din Tier 3 … vezi Brazilia … asta este ajutor si sprijin la tine pt. Romania … esti un ipocrit … chiar ne crezi pe toti prosti … la alte natiuni le-ai oferit meciuri cu echipe Tier 1 si 3 meciuri cu Tier 2 din Pacific … iar mai nou le oferi meciuri Tier 2 din americi cu AB Maori fara ca echipe Tier 2 prin evolutie sa rupa gura targului … vei zice de USA vs. Irlanda … serios Ireland cu echipa a 3-a de start … pai da-mi si mie 5 ani cu Scotland ori Wales si vei vedea ca si Oaks poate sa-i invinga Tier 1 from Six Nations …

  Ar mai fi multe de spus … dar imi consum timpul inutil si cu tine WR si cu tine FRR …

  Pace si Bine!

  Keep Up Oaks!
  Go Oaks!

 6. valentin 17 septembrie 2018 at 14:34

  Nu aveti cu cine, domnule Beaumont. Cu hotii, parsivii si coruptii nu aveti cum sa schimbati ceva!

Leave A Response