Thursday 03rd December 2020,
Federatia Romana de Rugby

Stejareii termina pe ultima pozitie la World Rugby U20 Trophy

9 septembrie 2018 U20

In ultima disputa la World Rugby U20 Trophy, Stejareii au intalnit in partida locurilor 7-8 pe Canada in fata careia au cedat cu rezultatul de 71-14, dupa un joc dominat autoriat de nord-americani si astfel au incheiat competitia pe ultima pozitie a ierarhiei finale.

Partida a inceput cu initiativa de partea canadienilor care dupa o presiune constanta in 22-ul nostru au reusit deschiderea scorului. Kevin Vertkas a batut pentru prima oara defensiva noastra, un eseu transformat de Brennig Prevost. Avea sa vina insa eseul lui Sebastian Sirbu, transformat de Alexandru Harasim si se parea ca Stejareii vor reveni in joc.

Nu avea sa fie insa asa, pentru ca pana la pauza si pe fondul multitudinii de greseli , Canada a mai marcat cinci eseuri. Mai intai la finalizare s-a aflat John Mc Carthy, apoi a venit randul lui Elias Ergas sa se afirme alaturi de Quentin James , Josiah Morra si din nou John McCarthy, rezultatul primelor 40 de minute fiind: Canada-Romania 40-7.

Dupa reluare cei care au marcat au fost Stejareii , prin Cristian Bumbac, autorul unui eseu transformat tot de el, dar acestea aveau sa fie singurele puncte reusite de echipa noastra pana la final, initiativa trecand de partea canadienilor care au inscris alte cinci incercari dintre care trei au fost transformate.

Jack McRogers, Kevin Vertkas, Brennig Prevost, James O’Neill si Guerschom Mukendi au fost autorii eseurilor din partea secunda in contul frunzei de artar, mijlocasul la deschidere al acestora trecanu-si in statistica personala 21 de puncte, adica un eseu si un total de opt transformari.

Canada a terminat competita pe pozitia a saptea, in timp ce Stejareii nu au putut evita ultima pozitie in ierarhia World Rugby U20 Trophy editia 2018.

World Rugby U 20 Trophy: Romania-Canada 14-71 (7-40)
Stadionul National Arcul de Triumf
Au marcat: Bumbac-e, tr, Sirbu-e, Harasim-tr respectiv Mc Rogers-e, James-e, O’Neill-e, Prevost-e, 8tr, McCarthy-2e, Vertkas-2e, Morra-e, Ergas-e, Mukendi-e
Cartonas galben: Murariu

Romania: 1.Madalin Matache, 2.Darius Placintar, 3.Rares Straja, 4.Stefan Iancu, 5.Andrei Pasalan, 6.Vlad Neculau, 7.Radu Anton, 8.Razvan Belehuz, 9.Emanuel Grigore, 10.Vlad Leica, 11.Alexandru Harasim, 12.Sebastian Sirbu, 13.Cristian Bumbac, 14.Alexandru Craciun, 15.Paul Popoaia.
Rezerve: 16.Adrian Tala, 17.Flavian Cuprian, 18.Laurentiu Nica, 19.Robert Murariu, 20.Dragos Ser, 21.Andrei Homiuc, 22.Danut Jipa, 23.Cosmin Iliuta, 24.Iulian Negoescu

Canada: 1.Gavin Kratz, 2.Jack McRogers, 3.Emerson Prior, 4.Tyler Duguid, 5.Quentin James, 6.Peter Ingoldsby, 7.James O’Neill, 8.Michael Smith, 9.Brandon Schellenberger, 10.Brennig Prevost, 11.John McCarthy, 12.Kevin Vertkas, 13.Seth Purdey, 14.Josiah Morra, 15.Elias Ergas
Rezerve: 16. Tyler Rockwell, 17.Mitchell Wainman, 18.Guerschom Mukendi, 19.Reid Davis, 20.Jackson Matthews, 21.Campbell Clarke, 22.Lockie Kratz, 23.Gabriel Casey, 24.Owain Ruttan

3,971 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

7 Comments

 1. dan 10 septembrie 2018 at 0:15

  Eh,eh…inapoi la proiect pentru U20, U18..?!

  Multe deficiente au aratat aceste meciuri, iar daca FRR nu le vede suntem ‘doomed’..!

  Credibilitatea lor este nula si chiar un rezultat favorabil la meciul de baraj cu Portugalia nu e destul sa-tina in functie.
  S-a vazut intentia lor cind sau facut regulamentul de competitie pentru SuperLiga 2018-2019. Puteau usor adauga reguli care sa ajute jucatorii tineri autohtoni.
  Dar nu au facut-o, si cind te gindesti ca majoritatea echipelor au fonduri date de catre autoritatile bugetelor locale, deci omul de rind…Se putea usor impune conditii de acest fel si sa se faca primii pasi…!

  Echipa Stejareilor adunata pentru acest campionat U20 are lipsuri majore iar unii probabil nu vor rezista saltului la seniorat sau la un statut professional…

  Cauzele sunt multiple si o analiza clara ar trebui sa rezulte in schimbari radicale…
  Cu cit mai repede cu atit mai bine pentru toti, pentru sportivi, pentru staff-ul tehnic, pentru suporteri, etc.
  Sa speram ca Danie va face un raport si o varianta va putea fi facuta public…Sa stie suporterul de rind daca merita sa mai vina la stadion si ca exista o speranta in acest sport. Oare chiar visez ‘cai verzi pe pereti’…!?

 2. chioru frr 10 septembrie 2018 at 13:02

  am vazut-o si pe asta .dupa ce s-a intimplat ce nationala mare ,ne-au batut toto inclusiv hong kong .am iesit foarte sifonati .peste 200 puncte in 4 meciuri .e rusinos .are dreptate petrache putem sa batem in viitor si franta cum ne-a promis de cand a castigat presedintia frr. te-ai inconjurat numai de meseriasi mai ales de la dynamo.prietenia,eee

 3. Floare 10 septembrie 2018 at 14:58

  DEMISIA petrache si camarila!
  Un nou început!

 4. Bogdan Verdes 10 septembrie 2018 at 15:56

  Conferinta de presa
  Data si ora: miercuri, 12 septembrie, ora 11:00
  Locul: sediul Federatiei Romane de Rugby
  Detalii: in cadrul conferintei de presa va fi prezentat noul antrenor principal al echipei de seniori a Romaniei

  Sper ca in cadrul conferintei de presa sa auzim si de demisia lui Petrache si a partidului. Hai Romania!

 5. dan 10 septembrie 2018 at 18:21

  …Hmm…ma indoiesc ca vor face doua anunturi bomba in aceeasi conferinta de presa…tre’ sa te pricepi la PR sa faci asta…!…
  Mai degraba il vor numi pe Lievremont si inca vreo citiva coach + support staff.
  Foarte sigur vor fi platiti de World Rugby (de obicei asa se intimpla la acest nivel)…Mai putin de 2 luni pina la baraj deci trebuie cineva care stie cit de cit jucatorii si cum se face treaba la FRR.
  Problemele principale, de structura ramin… coaching structure, competitii, sponsorizare, parteneriate, dezvoltare, suport local… daca n-ai oameni care se pricep la asta ne vom scufunda in continuare…sa vedem ce aduce Miercuri!!

 6. Radu Bogdan 11 septembrie 2018 at 6:54

  Ospitalitate românească este recunoscută. Pentru a face ospeții să se simtă confortabil era normal să nu-i deranjăm ,permițându-le să facă ce vor pe teren .

 7. Bulan 11 septembrie 2018 at 19:07

  Va fi Danie de Villiers!

Leave A Response