Saturday 08th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Romania va juca meciul de baraj cu Portugalia la Baia Mare

28 septembrie 2018 First XV

Nationala de rugby a Romaniei va disputa pe 10 noiembrie 2018, un meci de baraj pentru mentinerea in Rugby Europe Championship, partida in care va intalni Portugalia. Astazi a fost confirmata oficial locatia acestei intalniri, Stejarii vor juca la Baia Mare, pe Arena Zimbrilor, ora meciului urmand fi stabilita ulterior.

In urma deciziei World Rugby de a descalifica Romania de la Cupa Mondiala 2019 din Japonia si de a o penaliza cu 25 de puncte ca urmare a folosirii unui jucator neeligibil in partidele de calificare, Stejarii au ajuns pe ultimul loc al clasamentului Rugby Europe Championship 2018. Astfel, Romania trebuie sa joace barajul cu Portugalia, care a castigat Rugby Europe Trophy 2018, al treilea esalon valoric, invingatoarea urmand sa evolueze in editia 2018-2019 a Rugby Europe Championship.

“In Anul Centenarului, ne-am dorit sa jucam un meci la Baia Mare, unde nu am reusit sa mai ajungem cu echipa nationala dupa momentul Revolutiei din Decembrie 1989. Meciul cu Portugalia este foarte important pentru noi, pentru ca ne va mentine in acest esalon valoric si am dorit sa-l jucam intr-un loc unde este o mare traditie pentru rugby, unde avem un Centru de Excelenta pentru juniori, care produce de cativa ani jucatori pentru toate loturile nationale. De asemenea, o foarte mare importanta o are publicul de aici, iubitor al acestui sport, pentru ca Stejarii au nevoie de o sustinere cat mai mare pentru aceasta partida cruciala. Multumim autoritatilor locale pentru interesul si deschiderea pe care au aratat-o in a ne sprijini in organizarea acestei partide si domnului primar care, prin implicarea directa, a facut posibila disputarea acestei partide aici”, a declarat Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby.

Romania revine astfel la Baia Mare, dupa 29 de ani, singurul meci disputat acolo fiind pe 22 octombrie 1989, impotriva echipei URSS, oaspetii impunandu-se cu 31-21 (4-9) in Cupa FIRA.

          Nationala de rugby a Romaniei va disputa in luna noiembrie si doua meciuri test World Rugby, pe 17 noiembrie va intalni Statele Unite ale Americii si pe 24 noiembrie, Uruguay. De asemenea, pe 3 noiembrie, Romania A, selectionata secunda a Romaniei, va intalni intr-un meci de pregatire Kenya, echipa care se pregateste pentru turneul de recalificare la Cupa Mondiala de Rugby din 2019, ce va avea loc la Paris in luna noiembrie. Locul de disputare al acestor partide urmeaza sa fie stabilit zilele urmatoare.

13,526 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

7 Comments

 1. Floare 28 septembrie 2018 at 12:48

  Foarte sportiv, vrem sä-i obosim deja cu drumul pânä acolo. Poate credem cä vin cu autocarul…
  Apropo, de ce nu la Iasi, cä e si mai departe de Portugalia?
  Penibil.
  Oricum, hai Stejarii, ultima sansä!!
  Si – vä rog färä Fakaosilea!!!

 2. ive 30 septembrie 2018 at 20:01

  @floare
  Ce să-i faci,frica păzește bostana.Mai rămâne în continuare să se producă DEMIS

 3. ive 30 septembrie 2018 at 20:06

  DEMISIA de onoare mult așteptată a lui a.p.

 4. dan 3 octombrie 2018 at 0:48

  O luna pina la mecuirile din Noiembrie…n-am vazut daca s-a anuntat echipa tehnica…cu cine mergem?…cu cine votam?…. a mai venit Lievremont in tara dupa numire?…
  Au trecut primele 4 etape din SuperLiga. De unde stau nu se vede nimic…nici presa, nici federatia nu acopera mare lucru…
  Ar fi fost ceva sa-l fi vazut pe Thomas la Baia Mare sau Timisoara saptamina trecuta, ori la Bucuresti saptamina asta…

 5. Alex 3 octombrie 2018 at 12:23

  Ma intreb daca in cazul unui esec cu Portugalia (nimic din ce face Federatia nu ne ofera motive sa credem altfel) actuala conducere va demisiona.

  Sau va continua pentru a ”readuce rugby-ul romanesc acolo unde ii este locul”?

 6. dan 3 octombrie 2018 at 14:58

  … Deja unii predict caderea rugby-ului romanesc in urmatorii ani…
  Miza meciului va pune presiune enorma pe lotul care va fi selectionat pentru 10 Noiembrie…dar si pe toti cei din FRR…!

  Daca surpriza se va produce ar fi de neconceput altceva decit demisia… dar am mai fost aici acum citeva luni!..:)

 7. dan 3 octombrie 2018 at 15:06

  Chestia e ca Lievremont se poate detasa cu usurinta de un astfel esec…

  Trebuie sa demonstreze ca e omul potrivit si nu doar pus de WR pentru relattile pe care le are ‘Lievremont’ brand with rugby-ul francez si WR. Meciurile test, REC-19 si meciurile test de la anul.
  Daca Romania iese din top 20 pina la sfirstul anului viitor…inseamna ca nu prea merge, nu?…aceeasi discutie ar trebui si pentru AP and FRR.

Leave A Response