Pe 20 octombrie va avea loc la Pantelimon editia a treia a Trofeului Petre Mitu

Asociatia Internationalilor de Rugby – Romania, Clubul Seniorilor din Rugby, Primaria Pantelimon, Rugby Club Pantelimon si Federatia Romana de Rugby organizeaza sambata, 20 octombrie 2018, in localitatea ilfoveana Pantelimon, editia a treia a Trofeului Petre Mitu. Competitia are scop caritabil si isi propune sa colecteze fonduri in beneficiul fostului capitan al echipei nationale, Petre Mitu (41 ani), afectat de o boala nemiloasa (scleroza laterala amiotrofica).

Turneul, care va avea loc pe terenul din incinta Unitatii Militare din Pantelimon, va incepe la ora 10:00. In cadrul competitiei vor avea loc mai multe meciuri de copii, fiind prezente categoriile de varsta de la U12 la U17, anuntandu-si participarea atat echipe din Bucuresti, cat si din toata tara. In incheierea turneului va avea loc un meci de „old boys” intre fostii jucatori ai cluburilor Steaua si Dinamo.

In acelasi scop, de a aduna fonduri, vor fi scoase la licitatie mai multe tricouri obtinute de „Pia” in decursul carierei sale la echipele de club din Romania, cat si din Franta, unde a activat multi ani, dar si de la echipa nationala.

Organizatorii „Trofeului Petre Mitu ii asteapta alaturi, pentru a da o mana de ajutor si a sustine aceasta actiune caritabila,  pe toti cei care iubesc rugbyul si   l-au admirat pe Petre Mitu.

Medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de juniori din 1996, Petre Mitu a disputat 34 de meciuri pentru echipa de seniori a Romaniei, marcand 288 de puncte (12 eseuri, 44 lovituri de pedeapsa si 48 de transformari). Originar din Patelimon, Mitu a fost capitan al ”Stejarilor” in patru meciuri, in 2001 si 2002. A participat la Cupa Mondiala din 1999, evoluand in meciurile cu Australia, SUA si Irlanda. „Pia” cum este poreclit a fost lansat in rugby-ul mare de antrenorul Dumitru Sterian ”Cioc”, a trecut apoi sub indrumarea lui Fane Popescu, evoluand ca senior la Steaua și în prima liga franceza, la Aurillac (1998-2001), Grenoble (2002-2003), Stade Poitevin (2003-2005), Tarbes (2005-2006) si US Montauban (2006-2010). In 2010, Mitu a devenit antrenor jucator la CAC Rugby, in Federale 1, iar apoi la RAC Angerien, in liga a treia din Franta.

Considerat unul dintre cei mai valorosi mijlocasi la gramada din rugbyul romanesc, Petre Mitu a fost diagnosticat in primavara lui 2014 cu scleroza laterala amiotrofica, o boala neurodegenerativa, fara posibilitate de vindecare. Din pacate, pentru aceasta afectiune exista doar variante de tratament pentru stagnarea evolutiei bolii, medicina fiind inca in cautarea unui leac eficient.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile