Monday 13th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Romania A | Alexandru Gordas: “Meciul cu Kenya il vad ca pe o oportunitate de a ne castiga locul la prima echipa a Romaniei”

2 noiembrie 2018 NATIONALA

Romania A, a doua reprezentativa a Romaniei, va intalni sambata, 3 noiembrie, la Bucuresti, pe Stadionul de rugby din Complexul Sportiv Ghencea, intr-un meci de pregatire, Kenya. Pilierul Alexandru Gordas (24 ani, 1,89 m si 118 kg) este printre jucatorii tineri cei mai experimentati care se gasesc in lotul Romaniei A. Alex, care a debutat pentru Stejari intr-un meci cu Argentina XV la editia din 2015 a World Rugby Nations Cup si a adunat pana in prezent 13 prezente in tricoul primei reprezentative, a vorbit despre noile provocari pe care le are in fata.

Cum sunt antrenamentele la Romania A?
Pana acum au decurs foarte bine, au avut loc foarte multe schimbari in ultima perioada si incercam sa ne adaptam la ele, dar in principiu este o schimbare bine venita. Incercam sa profitam de oportunitatile pe care le avem, de sansele care ni se ofera si sa acumulam cat mai multe lucruri.

Ce e nou?
In mare parte totul este nou, mai putin colegii, care sunt aceeasi. S-a schimbat staff-ul, s-a schimbat planul de joc, cred ca vor mai fi si alte schimbari pe parcurs, insa, in principiu suntem pregatiti sa facem fata la absolut tot ce este nou pentru ca sunt lucruri ce tin de viata de sportiv, de pregatirea profesionista, nu sunt lucruri straine de rugby. Suntem constienti ca schimbarile care se fac vin in ajutorul nostru si ne vor ajuta, cred eu, sa crestem mai mult atat individual, cat si ca echipa.

Voi, jucatorii din pachetul de inaintare, lucrati mult cu Thomas Lièvremont . Cum ti se pare?
Pentru noi au fost cateva zile solicitante de antrenamente, cu multe informatii noi, insa cred ca a fost bine. Thomas este un antrenor perfectionist care este foarte atent la detalii, pentru care este foarte importanta tehnica individuala, felul in care tratam antrenamentele, motivatia pe care o avem. Este dispus sa explice fiecaruia acolo unde trebuie sa fie mai atent sau sa schimbe felul in care face anumite lucruri.

Cum te simti, ai avut ultimele meciuri grele cu echipa ta de club, CSM Bucuresti?
Ma simt pregatit, au fost intr-adevar meciuri tari, fizice si cand ma gandesc la asta ma refer la partidele cu Timisoara, Baia Mare si Steaua, nu includ aici si ultima partida cu Buzau. Ma bucur ca am avut aceste meciuri solicitante, au fost meciuri foarte bune, cu un nivel ridicat de joc, pentru ca astfel simt ca pot progresa si pregatirea mea este mai buna.

Urmeaza maine, meciul cu Kenya. Cum crezi ca va fi?
Eu vad acest meci ca pe o oportunitate foarte mare pentru multi dintre jucatori, chiar si pentru mine, sa ne castigam locul la prima echipa, la Romania. Obiectivul meu, cred ca si a multora dintre colegii mei este acela de a face cat mai grea alegerea antrenorilor cand vor face lotul pentru Romania pentru ca fiecare isi doreste sa ramana aici in continuare, sa invete, sa creasca. Meciul cu Kenya este binevenit pentru ca avem nevoie de aceste meciuri, avem nevoie de minute de joc, de meciuri impreuna, de jucat in noul sistem, un meci pentru care avem multe ambitii pentru ca suntem constienti ca practic va fi o pregatire a meciului cu Portugalia. Este important sa ne facem jocul, sa fim cat mai atenti si sa fim, fiecare dintre noi, o optiune pentru postul lui pentru partida de saptamana viitoare cu Portugalia.

Simti deja ca e o presiune pentru meciul cu Portugalia?
Este o presiune destul de mare tinand cont de miza acestei partide, aceea de ne mentine in Rugby Europe Championship pentru ca aici este locul nostru. Trebuie sa fim constienti ca va fi un meci greu, noi trebuie sa ne facem jocul, sa respectam ceea ce pregatim, planul de joc. Noi trebuie sa ramanem in aceasta grupa valorica, este locul nostru si vom face totul pentru asta.

2,168 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response