Thursday 04th March 2021,
Federatia Romana de Rugby

Romania A| Aripa Vladut Zaharia:”Incerc sa dau tot ce pot mai bun meci de meci pentru ca sunt convins ca vor aparea si rezultatele”

3 noiembrie 2018 NATIONALA
Romania A intalneste astazi, de la ora 14:00, intr-un meci de pregatire, pe Stadionul de rugby din Complexul Sportiv Ghencea, Kenya. In Primul XV al echipei se regasesc si patru dintre jucatorii care au promovat Romania 7’s, in urma celor doua etape ale Rugby Europe Men’s 7 Trophy castigate in acesta vara la Zagreb si Siauliai, in elita continentala Grand Prix Series. Unul dintre acestia este aripa Vladut Zaharia (23 ani, 1.75 m si 80 kg), care a revenit in lotul Romaniei A, dupa un an.
 
Ce inseamna pentru tine convocarea la Romania A?

Aceasta convocare este un pas inainte pentru cariera mea in sportul cu balonul oval. Pana acum am jucat la Romania 7’s si la Romania A, anul trecut, in meciul de pregatire pe care l-am avut cu XV-le Presedintelui. Ma bucura aceasta convocare si sper sa ajung in urma evolutiei pe care o voi avea sa urc si la prima reprezentativa la rugby in XV.
 
Cum ai regasit dupa un an Romania A?
Am regasit o echipa cu jucatori experimentati, dar si cu multi tineri. Ne cunoastem toti din campionat, cu majoritatea colegilor de pe treisferturi am jucat impreuna in acest sezon competitional la rugby 7’s. Sunt schimbari in ce priveste staff-ul, planul de joc…Pentru noi au fost cateva zile destul de incarcate, cu foarte multe informatii si lucruri noi pe care trebuie sa le asimilam foarte repede si cat mai bine.
 
 
Cum ti se pare sistemul de joc?
Sistemul de joc este unul accesibil, un sistem care cere multa implicare in joc, multa miscare, viteza, este foarte dinamic, ceea ce pentru noi, jucatorii de treisferturi e foarte bine.
 
Ai lucrat cu Danie De Villiers, antrenorul care pregateste treisferturile la Romania 7’s. Ce e diferit aici?

Intr-adevar, in acest sezon competitional am lucrat cu Danie la Romania 7’s, stiam ca e un tip foarte atent la detalii, dar in acelasi timp un antrenor caruia ii place sa fii dezinvolt cu balonul. Stim exact ce vrea de la noi, fiecare stie ce rol are in echipa, in sistemul de joc si ce trebuie sa faca.

Ce crezi ca ti se potriveste mai bine 7’s sau rugby in XV?
O intrebare dificila. Imi plac in aceeasi masura si 7’s si XV deoarece imi place sa dezvolt un joc de rugby modern, cautand multe spatii si utilizand totodata si una din calitatile pe care le incerc sa le dezvolt cat pot de mult, forta de explozie, calitate pe care orice aripa ar trebui sa o aiba.

In acest sezon competitional Romania 7’s a facut pasul in Grand Prix Series. Cu ce ai ramas tu, personal, dupa experienta celor doua etape la care ati participa in acest sezon?
In primul rand am ramas cu aceasta calificarea frumoasa in Grand Prix si mai ales, cu niste prietenii stranse, pentru ca atmosfera si tot ce s-a intamplat la Romania 7’s a fost incredibil. Am ajuns sa fim o familie si cred ca asta s-a vazut si in felul in care am jucat, cum ne-am sustinut unii pe altii si cum am reusit sa revenim cand multi nu ne mai dadeau vreo sansa. In al doilea rand, la fel de important, este faptul ca avem aceasta sansa de a juca un turneu de calificare la Jocurile Olimpice si asta pe langa faptul ca rasplateste evolutia din acest sezon, ne da si o motivatie in plus.

Care a fost cel mai frumos moment din Rugby Europe 7’s Trophy?
Calificarea in Grand Prix pentru ca a reflectat munca intregii echipe. Per ansamblu totul a fost frumos pentru ca am reusit sa castigam ambele etape, am meritat pe deplin aceasta calificare.

Care este obiectivul tau pentru acest stagiu cu Romania A? Ce ti-ai propus?
Eu sunt un tip mai calculat, iau pas cu pas fiecare meci, incerc sa dau tot ce pot mai bun pentru ca sunt convins ca apoi vor aparea si rezultatele. Personal imi doresc o evolutie buna in meciul contra Kenyei, o evolutie care sa ma propulseze spre echipa mare. Ca si obiectiv personal imi doresc sa joc in cat mai multe meciuri, sa dau un randament bun la echipa de club si de ce nu, daca tot vorbim de viitor, la echipa Romaniei.

FOTO: Rugby Europe Facebook
 

2,216 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response