Wednesday 27th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

INTERVIU | Taloneurul Andrei Radoi: “Meciul cu Portugalia este unul capital pentru viitorul rugbyului romanesc”

8 noiembrie 2018 First XV

Nationala de rugby a Romaniei va intalni sambata, 10 noiembrie, de la ora 14:00, in play-off-ul Rugby Europe, Portugalia. Taloneurul Andrei Radoi (31), unul dintre jucatorii cu experienta ai Stejarilor, pentru care a evoluat in 71 de meciuri a vorbit despre aceasta partida si despre sentimentul de a evolua intr-un asemenea meci cu miza, chiar in orasul natal, pe stadionul unde a debutat la seniori, pentru CSM Stiinta Baia Mare.

Andrei, cum au fost antrenamentele saptamana aceasta?
A fost o saptamana buna, miza meciului si-a facut simtita prezenta, dar grupul care se pregateste aici este unul experimentat, care a mai trecut prin experiente asemanatoare si care poate gestiona cu succes situatia. Au fost si emotii mari pentru ca imi era dor sa revin aici, iar acum, aflandu-ma acasa, cu Romania, cu echipa nationala, este unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care mi le-am dorit.

Cum e cu presiunea acestei partide?
Exact la ea faceam referire in raspunsul meu anterior. Este un meci capital pentru viitorul rugbyului romanesc si suntem constienti de importanta lui. Nu vrem insa sa fim orbiti de acest aspect, ci sa ne concentram pe ceea ce avem de facut, pe propria noastra performanta in teren. Suntem constienti ca va fi greu, dar asta ne va motiva si mai mult.

Este o presiune in plus pentru tine faptul ca vei juca acasa?
Din punctul meu de vedere acest fapt se traduce intr- o doza suplimentara de energie si entuziasm, care sa ma ajute sa am doar actiuni pozitive alaturi de colegii mei. Este o mare bucurie sa ma aflu aici, locul unde pentru mine a inceput totul, dragostea pentru acest sport minunat.

Radoi face parte din prima generatie a CSS 2 Baia Mare, unde i-a avut antrenori pe Razvan Popovici si George Sava

Spune-mi cum este noul sistem de joc?
Sunt obisnuit cu el, exact acelasi sistem este folosit si la echipa mea de club, sunt familiarizat cu ceea ce ne-a cerut noul antrenor. Este un sistem pe care il folosesc deja de 2 ani de zile, nu este nimic nou pentru mine si sper sa il pot respecta indeaproape.

In meciul de pregatire cu Kenya ai intrat taloneur si apoi ai trecut flanker. Te gandesti la o reprofilare?
(rade) A fost o surpriza si pemtru mine sa fiu folosit pe acel post, asa a fost conjunctura. M-am bucurat ca antrenorul a avut incredere sa incerce si altceva, insa postul meu nu este acela, postul meu este de taloneur si sper sa imi fac cat pot de bine meseria pe postul pe care m-am consacrat. Cred ca este cam tarziu sa ma reprofilez acum (rade)

Cum crezi ca va fi cu Portugalia?
Presiunea de pe umerii nostri trebuie sa o transformam in energie pozitiva cu ajutorul careia sa ne atingem obiectivul de a castiga meciul.Fiind un meci cu incarcatura, este normal sa existe si greseli, dar cu siguranta vom trata si pregati acest meci doar cu victoria in gand. Vom da totul pe teren si la final vrem sa ne bucuram de o victorie frumoasa.

FOTO: Anca Coleasa

1,941 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

  1. Iura Medvedev 10 noiembrie 2018 at 9:24

    Pacat ca au ajuns sa consideram un meci cu Portugalia, un meci capital pt rugby-ul romanesc. Un meci capital ar trebui sa die cu Georgia, Italia si, de ce nu, Scotia, Franta, etc.
    Rusine FRR!
    Iti multumim Petrache pt ca avem parte de asemenea “meciuri capitale”!

Leave A Response