Wednesday 23rd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Vezi echipa Romaniei care va intalni SUA! Adrian Motoc va fi capitanul Stejarilor

15 noiembrie 2018 First XV

Nationala de rugby a Romaniei va intalni sambata, 17 noiembrie, in primul meci World Rugby al acestei luni, echipa Statelor Unite ale Americii. Partida va avea loc pe Stadionul de rugby din Complexul Sportiv Ghencea de la ora 14:00 si va fi transmisa in direct de Telekom Sport. Incasarile din vanzarea biletelor la acest meci vor fi redirectionate catre fostul capitan al Stejarilor, Petre Mitu, afectat de o boala grava, scleroza laterala amiotrofica.

Pentru aceasta partida, staff-ul tehnic, format din Thomas Lièvremont, Danie de Villiers si Danut Dumbrava, a stabilit echipa care va intra pe teren. Capitanul Romaniei va fi in premiera Adrian Moțoc (22 ani), jucator la echipa franceza Agen. In Primul XV se gasesc trei jucatori care evolueaza in Franta, 4 la Timisoara Saracens, 4 la CSA Steaua, 3 la CSM Bucuresti si unul la CSM Stiinta Baia Mare. Pe banca de rezerve se gasesc trei jucatori care au sansa de a debuta pentru Stejari: Marius Iftimiciuc, Alexandru Savin si Tudor Boldor.

“Am avut emotii foarte mari cand antrenorii au anuntat echipa. Este o mare mandrie si onoare pentru mine sa fiu capitanul Romaniei, am mai fost capitanul Romaniei A in luna iunie, dar ce este acum este o cu totul alta experienta, pentru ca este prima reprezentativa. Este o presiune foarte mare pentru ca practic este un nou capitol pentru rugbyul romanesc, este o generatie noua care incepe sa urce, sa creasca, trebuie sa ne formam, sa ne legam cat mai bine, dar sa avem in acelasi timp si rezultate, sa facem jocuri bune. Chiar daca suntem o echipa noua, este important sa ne sprijinim unii pe altii, sa fim uniti. Sunt constient ca sunt foarte tanar, nu am o experienta foarte mare, de aceea este foarte important pentru mine, pentru echipa, ca jucatorii cu experienta, liderii, sa ma ajute, sa ma sustina, ceea ce s-a si intamplat pana acum, ne-au sprijinit tot timpul in antrenamente si in meci.  Va fi o partida grea  cu SUA, ne asteptam sa intalnim o echipa fizica, puternica, experimentata, dar noi sunt pregatiti sa facem cel mai bun rugby al nostru”, a declarat Adrian Moțoc, capitanul Stejarilor.

 

Echipa Romaniei pentru meciul cu SUA:
1. Ionel Badiu (Romains), 2. Andrei Rădoi (Timisoara Saracens), 3. Alexandru Gordaș (CSM Bucuresti), 4. Adrian Moțoc (C)(Agen), 5. Marian Drenceanu (Timisoara Saracens), 6. Adrian Ion (CSM Bucuresti),7. Johan Van Heerden (Perpignan), 8. Cristi Chirica (CSM Stiinta Baia Mare), 9. Florin Surugiu (CSA Steaua), 10. Daniel Plai (CSA Steaua), 11. Ionuț Dumitru (CSA Steaua), 12. Tangimana Fonovai (CSM Bucuresti), 13. Cătălin Fercu (Timisoara Saracens), 14. Vlăduț Zaharia (Timisoara Saracens), 15. Ionel Melinte (CSA Steaua)

Rezerve: 16. Alexandru Savin (CSM Bucuresti), 17. Eugen Căpățână (Timisoara Saracens), 18. Constantin Pristăviță (CSM Stiinta Baia Mare), 19. Marius Iftimiciuc (Timisoara Saracens), 20. Răzvan Ilișescu (Blagnac), 21. Valentin Calafeteanu (CSM Bucuresti), 22. Tudor Boldor (CSA Steaua), 23. Vlăduț Popa (Timisoara Saracens)

Stejarii vor juca cu Statele Unite ale Americii pentru a noua oara, ultima data cele doua reprezentative intalnindu-se in 2016, la Bucuresti, Stejarii impunandu-se atunci cu 23-10 (20-0) si castigand in premiera Cupa Pershing. Acest trofeu este pus la bataie de Federatia Romana de Rugby incepand cu anul 2014, intre echipele celor doua tari in amintirea partidei disputate la Olimpiada Militara, “Jocurile Interaliate”, organizate in 1919, de comandantul sef al Fortei Expeditionare Americane, Generalul John Joseph Pershing, pentru a marca sfarsitul Primului Razboi Mondial. De altfel, de acele meciuri se leaga si debutul Romaniei in partidele test. In ceea ce priveste palmaresul, vulturii conduc cu 6-2 in intalnirile directe, pana acum fiecare echipa adjudecandu-si cate o data Cupa Pershing.

2,335 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response