Thursday 24th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Stejarii cedeaza in fata Statelor Unite, Cupa Pershing trece in posesia vulturilor

17 noiembrie 2018 First XV

Stadionul din Complexul Sportiv Ghencea a gazduit prima partida test a lunii noiembrie pentru Stejari, una in care echipa noastra a intalnit Statele Unite ale Americii. Cu o echipa mai experimentata, vulturii americani s-au impus, rezultat 31-5, victorie care le-a adus pentru a doua oara in istoria confruntarilor directe si Cupa Pershing.

Inca din startul partidei echipa Statelor Unite s-a instalat in jumatatea noastra de teren, ceea ce avea sa duca la deschiderea scorului in minutul 10, cand dupa mai multe tentative succesive ale americanilor de a bate defensiva nostra, mijlocasul la gramada Ruben de Haas nu a mai putut fi oprit consemnandu-se astfel prima incercare a intalnirii, un eseu a carui transformare a fost ratata de Will Magie.

In ciuda inceputului bun al oaspetilor, replica Stejarilor nu a intarziat si in minutul 14 un atac purtat pe partea dreapta avea sa aduca eseul marcat de fundasul nostru Ionel Melinte, acesta aflat la a doua reusita din tot atatea selectii pentru echipa nationala. Reusita a schimbat aspectul jocului si pana la jumatatea reprizei am avut mai mult posesia, dar americanii nu au lasat brese in defensiva scorul mentindu-se la egalitate.

Tabela s-a modificat din nou in minutul 24 cand Bryce Campbell a marcat a doua incercare in contul vulturilor americani, un eseu transformat de acesta data de Will Magie si pana la pauza, pe fondul unui joc echilibrat, chiar daca Tanginama Fonovai a vazut cartonasul gaben, nu s-au mai inscris puncte, Statele Unite avand avantaj de 12-5 dupa primele 40 de minute ale partidei.

Dupa reluare americanii au inceput in forta si minutul 46 avea sa aduca un nou eseu in contul acestora, Ryan Matyas profitand si de un balon de urmarie care i-a sarit norocos in brate, Will Magie a transformat iar scorul devenise 19-5. Ecartul a crescut zece minute mai tarziu cand Bryce Campbell si-a trecut in cont dubla personala dupa o faza initiat de Hanco Germishuys.

Pana la finalul jocului Stejarii au incercat sa reduca diferenta, cel mai aproape de a marca fiind Vladut Zaharia, insa tot Statele Unite aveau sa inscrie puncte , un eseu semnat de Gannon Moore pe care l-a transformat Will Magie, astfel ca vulturii resusesc sa cucereasca pentru a doua oara trofeul Cupa Pershing.

Chiar daca diferenta de scor a fost de 26 de puncte, Stejarii au reusit, cel putin in prima repriza iar apoi pe finalul jocului , momente bune intr-o formula care are nevoie de cat mai multe partide pentru a beneficia de exprienta necesara, multi dintre componentii lotului echipei nationale aflandu-se la inceputul de drum in tricoul cu frunza de stejar.

Partida test: Romania-Statele Unite 5-31 (5-12)
Stadion Complex Sportiv Ghencea
Arbitri: Christophe Ridley(Anglia)-Brendon Pickerill(Noua Zelanda), Anthony Woodthorpe(Anglia)
Au marcat: Melinte-e respectiv De Haas-e, Campbell-2e, Matyas-e, Moore-e, Magie-3tr

Romania: 1. Ionel Badiu (Romains), 2. Andrei Radoi (Timisoara Saracens), 3. Alexandru Gordas (CSM Bucuresti), 4. Adrian Motoc (C)(Agen), 5. Marian Drenceanu (Timisoara Saracens), 6. Adrian Ion (CSM Bucuresti),7. Johan Van Heerden (Perpignan),8. Cristi Chirica (CSM Stiinta Baia Mare), 9. Florin Surugiu (CSA Steaua), 10. Daniel Plai (CSA Steaua), 11. Ionut Dumitru (CSA Steaua), 12. Tangimana Fonovai (CSM Bucuresti), 13. Catalin Fercu (Timisoara Saracens), 14. Vladuț Zaharia (Timisoara Saracens), 15. Ionel Melinte (CSA Steaua)
Rezerve: 16. Alexandru Savin (CSM Bucuresti), 17. Eugen Capatana (Timisoara Saracens), 18. Constantin Pristavita (CSM Stiinta Baia Mare), 19. Marius Iftimiciuc (Timisoara Saracens), 20. Razvan Ilisescu (Blagnac), 21. Valentin Calafeteanu (CSM Bucuresti), 22. Tudor Boldor (CSA Steaua), 23. Vladut Popa (Timisoara Saracens)

Statele Unite:1.Titi Lamositele(Saracens), 2.Joe Taufete’(Worcester), 3.Paul Mullen(fara echipa), 4.Greg Peterson(Glasgow Warriors), 5.Nick Civetta(Doncaster), 6.John Quill(Glendale Raptors), 7.Tony Lamborn(Rugby Southland), 8.Cam Dolan(NOLA Gold), 9.Ruben de Haas(FS Cheetahs),10.Will Magie(Glendale Raptors), 11.Ryan Matyas(San Diego Legion), 12.Paul Lasike(Harlequins), 13.Bryce Campbell(London Irish), 14.Blaine Scully(Cardiff Blues), 15.Marcel Brache(Western Force)
Rezerve: 16.Dylan Fawsitt(Old Blue New York / Rugby Unted New York), 17.David Ainuu(Toulouse), 18.Dino Waldren(London Scottish), 19.David Tameilau(Glasgow Warriors), 20.Hanco Germishuys(fara echipa), 21.Nick Boyer(San Diego Legion), 22.Tim Maupin(New Orleans Gold), 23.Gannon Moore(North Harbour)

2,973 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

  1. Dan Apostol 17 noiembrie 2018 at 22:42

    Cam asta e valoarea noastra in acest moment. 30 de puncte peste Portugalia, 25+ puncte sub SUA. Este mult de munca, este o echipa tanara experienta o sa vina. Din pacate sunt elemente de baza care nu merg nu poti sa imbunatatesti daca iti lipseste baza. Eu sunt optimist si cred ca echipa va avansa si va juca mai bine dar pentru urmatorii 10 ani vom bate pasul pe loc in sensul ca tot locul 2 dupa Georgia vom obtine, in meciuri test vom bate echipele de sub noi iar in Rugby Europe Championship vom mai avea 1-2 infringeri in deplasare la echipe sub noi (Germania, Spania, Rusia). Actuala conducere nu este capabila sa furnizeze managementul necesar pt. ca rugbiul romanesc sa faca un salt gen Japonia sa mergem la o cupa mondiala si sa batem Australia, Africa de Sud, Franta, Anglia, etc. Pt adevaratii suporteri este o durere sa joci acasa cu stadionul gol – nu exista marketing se cheltuiesc banii de pomana cu departamentul de marketing la FRR (nepotismul e in flore acolo – ridicati mana aia cu musca pe caciula). Campionatul intern este sub mediocru putini jucatori reusesc sa joace in ligi competitive, la juniori si tineret e jale nu se mai produce aproape nimic de valoare.

Leave A Response