Friday 07th May 2021,
Federatia Romana de Rugby

Antrenorul Stejarilor, Thomas Lièvremont: “Ne-a lipsit experienta si asta s-a vazut in felul in care am decis sa jucam unele faze”

18 noiembrie 2018 First XV

Nationala de rugby a Romaniei a pierdut primul meci test World Rugby al lunii noiembrie, fiind invinsa cu 31-5 (12-5) de catre echipa Statelor Unite ale Americii, Vulturii intrand astfel si in posesia Cupei Pershing. Antrenorul principal al Stejarilor, Thomas Lièvremont a vorbit depre acest meci.

Thomas, un meci dificil pentru Stejari…
Ne asteptam sa fie asa, stiam ce potential are echipa SUA, ne asteptam la un meci foarte greu si foarte fizic, sunt trist pentru ca nu am reusit sa marcam atunci cand am avut posibilitatea, pentru ca la acest nivel, trebuie sa fii eficient si sa pui puncte pe tabela pentru ca asta conteaza la final, nu sansele pe care le-ai avut.

Unde s-a rupt jocul pentru Romania?
Prima repriza a fost echilibrata, scorul a fost strans, insa in cea de-a doua nu am reusit sa ne mai facem jocul. A fost acel eseu norocos, exact cum am reusit si noi saptamana trecuta cu Portugalia, balonul a sarit, a fost prins de adversar dupa care a urmat eseul, asta este sportul. Cred ca din acel moment, cand s-au mai pus inca cinci puncte pe tabela, baietii si-au pierdut increderea. In plus, acele faze in care am fost aproape de a marca si am iesit de la ei din teren fara puncte, au contat mult pentru moralul jucatorilor, dar si in economia partidei.

O diferenta de scor mare…
Pentru noi a fost un meci bun pentru a invata multe lucruri, ne-a lipsit experienta si asta s-a vazut in felul in care am decis sa jucam unele faze, alegerile pe care jucatorii le-au facut, cred ca pana la urma toti au invatat foarte mult din acest meci. Au fost multi tineri in teren, tineri care nu au mai avut meciuri la acest nivel, ne asteptam sa fie greseli pentru ca sunt la inceput si numai prin astfel de meciuri pot creste si pot invata cum sa gestioneze cat mai bine momentele de joc din teren. Cred si sper ca acest meci, poate peste un an, va fi un reper pentru multi dintre acesti jucatori, vor vedea cat de mult au progresat si cat s-a schimbat felul in care vad jocul.

In meciul cu Portugalia au debutat trei jucatori, in meciul cu SUA, inca trei. Este o alegere curajoasa…
Cel mai important pentru noi a fost sa castigam cu Portugalia, dupa care prioritar este sa crestem tineri, sa dezvoltam rugbyul romanesc, sa privim spre viitor pentru ca obiectivul nostru este sa pregatim o echipa puternica pentru Cupa Mondiala din 2023. Ma bucur ca toti jucatorii care au fost in teren au luptat 80 de minute si pot fi mandri de acest lucru. Entuziasmul si dorinta lor de a juca, de a arata ca isi doresc sa fie in echipa sunt exacte acele lucruri pe care se poate construi.

Au fost foarte multe penalitati pe care echipa le-a luat. Este lipsa de disciplina una din problemele cu care Stejarii se confrunta?
Aceste penalitati vin dintr-o dorinta mult prea mare de a a juca, de a lupta pentru fiecare balon, de a da totul. Rugbyul de inalt nivel inseamna intr-adevar sa dai totul, insa corect, gandind bine toate momentele. Stim ca mai avem mult de munca, trebuie sa imbunatatim unele lucruri, de exemplu in acest meci cu SUA am pierdut sase sau sapte tuse, ceea ce in economia meciului inseamna foarte mult in conditiile in care tusa era unul din punctele noastre bune.

Urmeaza inca un meci test, cu Uruguay. Cum va fi?
Uruguay are un stil asemanator cu al Romaniei: inaintasi puternici, fizici, le place lupta si nu pun atat de mult accent pe jocul de treisfeturi. Trebuie sa ne pregatim foarte bine pentru ca vor pune presiune pe fiecare zona, vor fi foarte duri in contact. Trebuie sa ne recuperam dupa acest meci cu SUA, sa facem o analiza buna pentru ca jucatorii sa vada si sa inteleaga greselile pe care le-au facut, dupa care sa incepem sa imbuntatim lucrurile. Va fi a patra saptamana de cantonament, oboseala a intervenit deja si va fi foarte important cum vom gestiona pregatirea pentru acest ultim meci test al lunii noiembrie.

2,503 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

  1. Razvan 18 noiembrie 2018 at 23:49

    Ati observat cum dupa orice esec dureros (pe teren sau la “masa verde”) site-ul frr se blocheaza, devine f greu sau imposibil de accesat? Ce mizerie!!!

Leave A Response