Wednesday 20th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Mihai Macovei la a 80-a selectie in partida cu Uruguay, adversar in fata caruia debuta in urma cu 10 ani si Florin Surugiu

23 noiembrie 2018 First XV

Sambata, 24 noiembrie,  pe stadionul din Complexul Sportiv Ghencea, Stejarii vor disputa ultima partida test din luna noiembrie in care vor intalni pe Uruguay,cu trei modificari in primul XV fata de intalnirea cu Statele Unite, ocazie cu care capitanul Mihai Macovei va imbraca pentru a 80-a oara tricoul echipei nationale.

Tripleta din linia intai va fi din nou una inedita, cel putin din perspectiva faptului ca Ionel Badiu, Eugen Capatana si Alexandru Gordas vor fi titulari din primul minut, ceea ce nu s-a mai intamplat anterior in partidele test ale Stejarilor. Ionel Badiu va bifa a 20-a selectie, in timp ce Eugen Capatana si Alexandru Gordas pe cele cu numarul 37, respectiv 16, impreuna cei trei avand un total de sapte eseuri marcate.

Adrian Motoc si Marian Drenceanu raman cuplul din linia a doua pentru ca in linia a treia sa revina capitanul obisnuit al Stejarilor, Mihai Macovei care cu acesta ocazie se va afla pentru a 80-a ora in tricoul echipei nationale. Alaturi de Mihai Macovei, flanker va fi Adrian Ion, jucatorul cu cele mai multe placaje date in partida cu Statele Unite, iar inchizator Cristi Chirica, adica alti doi capitani, capitani la echipele de club la care evolueaza.

Florin Surgiu va fi mijlocasul la gramada si se va afla la cea de-a 74-a selectie, debutul sau pentru Stejari consemnandu-se tot intr-o partida cu Uruguay, in 2008, in cadrul IRB Nationa Cup. Mijlocas la deschidere ramane Daniel Plai astfel ca in acest tandem, Florin Surugiu-Daniel Plai, cuplul de mijlocasi va incepe jocul in acesta formula pentru a treia oara.

Unul dintre jucatorii cu cele mai multe eseuri marcate din actualul lot, Ionut Dumitru, ca si Vladut Zaharia continua si ei ca titulari pe cele doua aripi, in timp ce Fonovai Tangimana va avea pentru prima data alaturi de el la nivel de centri pe Vladut Popa. Cu doua selectii ambele incununate cu cate un eseu, Ionel Melinte va purta tricoul cu numarul 15, cel al fundasului.

Partida cu Uruguay poate insemna un nou debut pentru Stejari, cel al lui Alexandru Bucur, un jucator remarcat in echipa nationala de Rugby 7, in acest an, pana la disputarea acestei partide alti opt jucatori avand sansa de debuta in tricoul cu frunza de stejar.

Romania: 1.Ionel Badiu(Romains), 2.Eugen Capatana(Timisoara Saracens), 3.Alexandru Gordas(CSM Bucuresti), 4.Adrian Motoc(Agen), 5.Marian Drenceanu(Timisoara Saracens), 6.Adrian Ion(CSM Bucuresti), 7.Mihai Macovei (c)(Colomiers), 8.Cristi Chirica(Stiinta Baia Mare), 9.Florin Surugiu(Steaua Bucuresti), 10.Daniel Plai(Steaua Bucuresti), 11.Ionut Dumitru(Steaua Bucuresti), 12.Fonovai Tangimana(CSM Bucuresti), 13.Vladut Popa(Timisoara Saracens), 14.Vladut Zaharia(Timisoara Saracens), 15.Ionel Melinte(Steaua Bucuresti)
Rezerve: 16.Florin Bardasu(CSM Bucuresti), 17.Alexandru Savin(CSM Bucuresti), 18.Constantin Pristavita(Stiinta Baia Mare), 19.Johannes Van Heerden(Perpignan), 20.Razvan Ilisescu(Blagnac), 21.Tudorel Bratu(CSM Bucuresti), 22. Florin Vlaicu(CSM Bucuresti), 23. Alexandru Bucur (Stiinta Baia Mare).

FOTO: Dragos Pascaneanu

2,726 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response