Tuesday 19th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Reactii dupa meciul cu Uruguay: “Toti 23 am pierdut, suntem o echipa, toti am jucat si toti ne asumam acest esec”, spune capitanul Macovei

24 noiembrie 2018 First XV

Nationala de rugby a Romaniei a fost invinsa in ultimul meci test World Rugby al lunii noiembrie de catre Uruguay, cu 27-20 (13-13). Partida s-a disputat pe Stadionul de rugby din Complexul Sportiv Ghencea Bucuresti si a fost prima victorie a Los Teros in fata Stejarilor in cele noua intalniri de pana acum.

Iata care au fost primele declaratii dupa meci:

“Este dificil sa mai spui ceva dupa acest final, sa iei bataie dupa doua interceptii, cel putin ultima, acum la sfarsitul meciului, a fost cea mai grea pentru ca in ultimele minute i-am dominat, am fost la ei in terenul de 22, insa o neglijenta in atacul nostru ne-a costat rezultatul de astazi. Daca ar fi sa numesc ceva pozitiv in aceasta partida este ca am folosit multi tineri care au potential, insa s-a vazut ca neavand experienta au facut unele greseli care ne-au costat. Toti 23 am pierdut, suntem o echipa, toti am jucat si toti ne asumam acest esec, toata echipa este vinovata. Au fost doua meciuri test, doua infrangeri, speram sa invatam din ele, de asta sunt meciuri test, sa construim echipa, sa crestem nivelul de joc, sa ne obisnuim cu un sistem de joc si sa speram ca la anul, in 6 Natiuni B sa venim cu alta fata”, a declarat Mihai Macovei, capitanul Stejarilor.

“Este o echipa tanara, cu mult entuziasm, greselile care s-au facut astazi au fost tocmai pe fondul lipsei de experienta a unor jucatori si cu cat vom avea mai multe meciuri impreuna, la un nivel cat mai inalt de joc, cu atat vom reusi sa le eliminam. Am facut cadou doua eseuri echipei adverse, cred ca acea interceptie reusita inainte de pauza, a slabit un pic moralul echipei pentru ca toti jucatorii se asteptau sa intre la vestiar cu avantaj, dupa care, la finalul partidei, situatia s-a repetat. Le-am cerut jucatorilor sa joace, insa o gresela facuta pe atacul nostru, ne-a costat. Trebuie sa ne asumam si esecurile si sa invatam din ele. Este dificil pentru ca este un grup care a muncit mult in aceasta luna, a incercat sa se adapteze cat mai bine la ceea ce noi, antrenorii, le-am cerut, au dat totul in fiecare antrenament, in fiecare meci si ar fi fost o rasplata frumoasa sa termine acest lung cantonament de noiembrie cu o victorie. Sunt lectii dureroase pentru toata lumea insa trebuie sa invatam din ele si mai ales sa dam credit tinerilor pentru ca practic, in afara acestor meciuri, majoritatea nu au unde sa creasca, nu au meciuri de acest nivel”, a declarat Thomas Lievremont, antrenorul principal al Stejarilor.

Acesta a fost ultimul meci al acestui an pentru Romania, Stejarii urmand sa reia partidele in luna februarie, in Rugby Europe International Championship.

In luna noiembrie, Romania a disputat trei partide, reusind o victorie cu Portugalia 36-6 pentru a ramane in primul esalon valoric al Rugby Europe Championship si suferind doua infrangeri, cu SUA, 31-5 si cu Uruguay, 27-20. De asemenea, in primul meci al acestei luni, Romania A a invins Kenya cu 36-5.

FOTO: Dragos Pascaneanu

3,596 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

2 Comments

 1. Dan Apostol 25 noiembrie 2018 at 0:39

  “Toti 23 am pierdut, suntem o echipa, toti am jucat si toti ne asumam acest esec, toata echipa este vinovata”.

  Isi asuma Petrache acest esec? Bineinteles ca nu! Dar conducerea FRR? Si atunci ce mai cauta in posturi?

 2. Floare 26 noiembrie 2018 at 11:02

  Sä pierzi din 2 interceptii, câte una la fiecare final de reprizä – îmi aminteste de meciul de la Offenbach cu nemtii, unde tot la fiecare final de reprizä am cedat avantaje de 17 (!) puncte.
  Se vede un progres în ultimii 2 ani, nu? Nu.
  E bine cä am bätut Kenia – cu asta rämânem.

Leave A Response