Wednesday 20th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Stejarii au pierdut pentru prima data in fata Uruguayului

24 noiembrie 2018 First XV

Pe stadionul din Complexul Sportiv Ghencea s-a disputat ultima partida test a lunii noiembrie pentru Stejarii care au intalnit Uruguay, victoria revenind sud-americanilor cu rezultatul de 27-20 dupa un joc in care Los Teros au exploatat eficient situatiile de a marca, succesul acestora fiind asigurat de un eseu reusit chiar inainte de ultimul fluier al arbitrului.

Elevii argentinianului Esteban Meneses au intrat bine in joc si inca din primele minute inititiva le-a apartinut mentinandu-se in jumatatea noastra de teren. Totusi Stejarii au fost cei care au deschis scorul in minutul 8 cand, dupa ce am reusit sa mutam jocul in 22-ul sud-americanilor, am beneficiat de o lovitura de pedeapsa concretizata de Daniel Plai.

Au urmat minute in care posesia a alternat iar cea mai mare ocazie de eseu au avut-o oaspetii care, dupa incursiunea lui Santiago Arata, au fost aproape de a culca balonul in terenul nostru de tinta prin Alejandro Nieto. In replica incercarea a venit de partea Stejarilor, balonul de urmarire trimis de Daniel Plai fiind urmarit atent de Ionel Melinte care a finalizat, reusita transformata de acelasi Daniel Plai.

In minutul 21 scorul devenise 10-0 cand Uruguay a beneficiat de o lovitura de pedeapa din care Felipe Brechesi a redus diferenta, refacuta apoi de Daniel Plai prin acelasi procedeu. Pauza avea sa gaseasca cele doua echipe la egalitate pentru ca tot Felipe Berchesi s-a evidentiat din fata butului iar Andres Vilaseca a marcat un eseu dupa o interceptie, rezultatul primei reprize fiind 13-13.

Partea secunda a debutat tot cu Los Teros in jumatatea noastra de teren si pana in minutul 64 Stejarii s-au vazut nevoiti sa faca fata atacurilor acestora ceea ce a dus insa la doua cartonase galbene vazute de Florin Surugiu si Vladut Zaharia. In dubla inferioritate numerica avea sa vina si modificarea de scor, inevitabila in astfel de momente, un eseu de penalizare aducand pentru prima data in avantaj pe sud-americani.

Stejarii au fortat in final revenirea si uruguayanul Ignacio Dotii a vazut cartonasul galben, iar Constantin Pristavita a concretizat efortul colectiv al inaintarii cu un eseu transformat de Florin Vlaicu. Victoria avea sa revina totusi vizitatorilor caci in plina ofensiva a echipei noastre o alta interceptie, a lui Agustin Ormachea s-a finalizat cu eseul transformat de Felipe Berchesi care a stabilit rezultatul final.

Partida test: Romania-Uruguay 20-27 (13-13)
Stadion Complex Sportiv Ghencea
Arbitri:Ben Whitehouse(Tara Galilor)-Craig Maxwell-Keys(Anglia), Andrea Piardi(Italia)
Au marcat: Melinte-e, Pristavita-e, Plai-tr,2lp, Vlaicu-tr respectiv Vilaseca-e, A.Ormachea-e, Eseu de penalizare, Berchesi-2tr,2lp
Cartonase galbene: Surugiu, Zaharia respectiv Dotti

Romania: 1.Ionel Badiu(Romains), 2.Eugen Capatana(Timisoara Saracens), 3.Alexandru Gordas(CSM Bucuresti), 4.Adrian Motoc(Agen), 5.Marian Drenceanu(Timisoara Saracens), 6.Adrian Ion(CSM Bucuresti), 7.Mihai Macovei (c)(Colomiers), 8.Cristi Chirica(Stiinta Baia Mare), 9.Florin Surugiu(Steaua Bucuresti), 10.Daniel Plai(Steaua Bucuresti), 11.Ionut Dumitru(Steaua Bucuresti), 12.Fonovai Tangimana(CSM Bucuresti), 13.Vladut Popa(Timisoara Saracens), 14.Vladut Zaharia(Timisoara Saracens), 15.Ionel Melinte(Steaua Bucuresti)
Rezerve: 16.Florin Bardasu(CSM Bucuresti), 17.Alexandru Savin(CSM Bucuresti), 18.Constantin Pristavita(Stiinta Baia Mare), 19.Johannes Van Heerden(Perpignan), 20.Razvan Ilisescu(Blagnac), 21.Tudorel Bratu(CSM Bucuresti), 22.Florin Vlaicu(CSM Bucuresti), 23.Alexandru Bucur(Stiinta Baia Mare).

Uruguay: 1.Mateo Sanguinetti(Los Cuervos), 2.Facundo Gattas(Hindu), 3.Juan Pedro Rombys(Trebol de Paysandu), 4.Ignacio Dotti(New Orleans Gold), 5.Manuel Leindekar(Oyonnax), 6.Juan Manuel Gaminara(c)(Old Boys), 7.Juan Diego Ormachea(Carrasco Polo), 8.Alejandro Nieto(Houston SaberCats), 9.Santiago Arata(Houston SaberCats), 10.Felipe Berchesi(Dax), 11.Gaston Mieres(Toronto Arrows), 12.Andres Vilaseca(Austin Elita), 13.Juan Manuel Cat(Old Boys), 14.Leandro Leivas(Old Christians), 15.Rodrigo Silva(Carrasco Polo)
Rezerve:16.Manuel Ardao(Old Christians), 17.Edgardo Benitez(Champagnat), 18.Juan Echeverria(Austin Elite), 19.Diego Magno(Houston SaberCats), 20.Manuel Diana(Old Christians), 21.Leandro Segredo(Old Chrsitians), 22.Agustin Ormachea(Stade Montois), 23.Joaquin Prada(Los Cuervos)

3,061 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

8 Comments

 1. Dan Apostol 24 noiembrie 2018 at 22:08

  Pestele se impute de la cap si de la cap trebuie curatat. Daca mai exists un gram de demnitate in membrii FRR toti ar trebui sa ii arate usa lui Petrache. Nu mai are ce cauta in federatie. La pompe funebre cu el. Se mai intampla sa faci o greseala, dar sa faci aceeasi greseala de doua ori e criminal. Meciurile test cu echipele Tier 1 si echipele de top din Tier 2 sunt acum imposibile. Singurele echipe cu care o sa avem meciuri test pana la viitorul mondial sunt Canada, Uruguay, Samoa si probabil Hong Kong. Japonia, Fiji nici vorba sa vina la Bucuresti sau noi sa ii vizitam. Este nevoie de un presedinte nou care sa opresca distrugerea totala a acestui sport.

 2. Wolf 24 noiembrie 2018 at 22:38

  Din pacate nu o sa vedem asta, Incompetentul de Petrache e prea incapatanat ca sa renunte la fotoliu.
  S-a terminat rugby-ul romanesc!

 3. frankie 25 noiembrie 2018 at 0:57

  Ce departe pare forma buna de acum 3 ani.
  Parca ne-am prabusit.
  Pierdem pe linie cu echipe de mina a treia.
  Se vede treaba ca Monser Petrache, si nu numai, ar trebuii sa faca loc altora cu idei noi.
  E adevarat ca nu vine nimeni, ma refer la antrenori de calibru, dar trebuie ALTCEVA,.
  Acum citiva ani ma certam pe forum si spuneam ca trebuie copii adusi de parinti la rugby, Oamenii se vaitau si blamau lipsa de bani….
  Pe terneul sintentic de la St. Arcul de Triumf se face fotbal. Da, fotbal, e inchiriat unei scoli de fotbal si vin parintii cu masinile si aduc copiii.
  hmmm!

 4. Frankie 25 noiembrie 2018 at 1:00

  D-le Petrache, te rog, arata-ne ca ai mindrie, onoare soi demnitate de rugbyst. Demisioneaza!

 5. dans 25 noiembrie 2018 at 17:51

  FRR ar trebui sa se deschida public si sa prezinte strategia lor pentru urmatorii 3-4 ani si apoi pe termen lung…ar fi momentul oportun acum cind Lievremont stie conditia actuala a rugbyului romanesc.

  Anume, care va fi structura interna a rugbyului romanesc, ce ne putem permite acum si ce am vrea sa ne permitem…cum se vor atrage fonduri si sponsorizari…cum se vor masura performantele la toate nivelele, inclusiv birou federal, echipele nationale, activitatile comerciale ale FRR, si cresterea nivelului de participare jucatori, cluburi, spectatori…
  Altfel vor fi 5 ani peirduti in care unii unii trag ‘hăis’ şi alţii ‘cea’..!..

 6. DanS 26 noiembrie 2018 at 10:33

  Sa va fie rusine, unde e onoarea si respectul de sine; conducerea unde este?!
  Ce vise v-ati facut cu excursia, da, excursia in Japonia; sushi si alte delicateturi pentru soriciul vostru, scarba nemarginita

 7. Floare 26 noiembrie 2018 at 11:04

  Sä pierzi din 2 interceptii, câte una la fiecare final de reprizä – îmi aminteste de meciul de la Offenbach cu nemtii, unde tot la fiecare final de reprizä am cedat avantaje de 17 (!) puncte.
  Se vede un progres în ultimii 2 ani, nu? Nu.
  Toti adversarii nostri nu mai fac greseli? Sau noi nu putem face interceptii? Altii care ne bat în premierä…
  E bine cä am bätut Kenia – cu asta rämânem.

 8. Floare 26 noiembrie 2018 at 11:31

  Apropo de precizie: citesc pe gsp cä Tissot a intrat în parteneriat cu frr (aceleasi valori, etc), si cä au lansat un ceas editie specialä pentru Stejari:
  “Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby: „Mă bucur să fiu martorul unui parteneriat atât de important și voi purta cu mândrie unul dintre cele 500 de cronografe Tissot produse special pentru curajoasa noastră echipă națională. Sunt sigur că asistăm la nașterea unui parteneriat de lungă durată.”

Leave A Response