Saturday 06th March 2021,
Federatia Romana de Rugby

Timisoara Saracens pierde meciul cu Northampton Saints cu 28-0 si plateste o amenda de 30.000 euro

21 decembrie 2018 CHALLENGE CUP

Comisia Independenta de Disciplina a European Rugby Cup Tournament, formata din Lorne Crerar (Scotia), Philippe Cavalieros (Franta) si Valeriu Toma (Romania), s-a intrunit astazi pentru a lua o decizie in cazul plangerii inaintate de catre European Professional Club Rugby, forul care guverneaza competitiile continentale inter-cluburi, impotriva Timisoarei Saracens, in urma anularii meciului de sambata, 15 decembrie din Challenge Cup. Comisia a decis ca Timisoara Saracens sa piarda la masa verde meciul pe care ar fi trebuit sa il dispute cu Northampton Saints, cu scorul de 28-0 si sa plateasca o amenda de 30.000 de euro.

Programat sambata, 15 decembrie, pe Stadionul Dan Paltinisanu, meciul din etapa a IV-a a Challenge Cup, dintre Timisoara Saracens si Northampton Saints s-a anulat din cauza conditiilor meteorologice.

Membrii Comisiei Independente de Disciplina au stabilit ca Timisoara Saracens nu a luat toate masurile care se impuneau pentru a pregati si proteja suprafata de joc de pe Stadionul ”Dan Paltinisanu” si ca gruparea timisoreana a incalcat regulamentul competitiei. Potrivit comisiei, Timisoara Saracens nu a pregatit corespunzator suprafata de joc, neacoperind terenul si nepregatind la timp sistemul de incalzire a gazonului. De asemenea, nu a fost disponibila o alta arena pentru desfasurarea meciului.

Comisia a stabilit că nu au existat circumstante exceptionale si a decis sa acorde victoria la masa verde echipei Northampton Saints, care a obtinut cinci puncte în urma unui scor de 28-0. Totodata, Timisoara Saracens va trebui să plateasca o amenda de 30.000 de euro.

Atat Timisoara Saracens, cat si EPCR au dreptul sa faca apel impotriva acestei decizii.

Intr-un comunicat publicat pe pagina oficiala de facebook Timisoara Saracens, se precizeaza ca suma de 30.000 de euro va fi achitata din fonduri private.

Timisoara Saracens a primit o sanctiune similara in ianuarie 2017, dupa ce gruparea banateana nu a reusit sa asigure conditiile necesare pe stadionul ”Dan Paltinisanu” pentru disputarea meciului din Challenge Cup cu formatia Stade Francais, partida fiind anulata.

1,161 total views, 6 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

2 Comments

 1. Alex 22 decembrie 2018 at 10:54

  Romania descalificata de la RWC2019 pt ca Putin sa stea in deschiderea celui mai elitist campoionat mondial de pe planeta ……
  Devenim ciuca batailor ( si vom pierde TOT in 2019 – cu Georgia, cu Rusia, cu Spania si cu Germania, castigand la limita cu Belgia……). Dupa care vom schimba din nou antrenorul, deja schimbat dupa primele 2 infrangeri.
  Timisoara Saracens pierde la masa verde……
  Incepem sa schimbam antrenorii mai ceva ca la fotbal…….
  WTF se inatampla ???
  Noi ramanem acelasi popor de barbati slabi si guralivi, dar, parca mergea inca ceva in sportul asta…….

 2. dc 11 august 2019 at 6:57

  lipsa totala de interes, romania are din ce in ce mai multi neaveniti in toate domeniile; educatia e la pamant, coruptia e peste tot, raspunderea nu exista fiindca totul e format din clanuri si cercuri de interese personale, meschine; federatia de rugby e corupta si ea, prefesionalismul e zero, vezi si situl asta, informatiile vechi, situl nu se poate citi, meniurile sunt abastru pe negru, ce minti bolnave raspund de toate astea? iar faptul ca romania e fost eliminata de la modialul din japonia la masa verde din cauza coruptiei(vezi arbitrajul) minciunii(vezi jucatorii straini) si incompetentei crase(vezi brambureala din intreg sistemul rugbistic), pe cine mai mira ca timisoara, singura echipa cat de cat comptetitionala, devine si ea victima incompetentei generale din tara asta?

Leave A Response