Wednesday 25th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Nationala de seniori a Romaniei se reuneste pentru primul stagiu de pregatire din acest an

8 ianuarie 2019 First XV

Nationala de rugby a Romaniei se va reuni pentru prima data in acest an pe 13 ianuarie pentru a sustine un cantonament de pregatire fizica in vederea debutului in Rugby Europe International Championship 2019. Stagiu va avea loc intre 13 ianuarie si 18 ianuarie la Snagov.

Romania va debuta in REIC 2019 pe data de 9 februarie intr-un meci impotriva campioanei en-titre, Georgia. Meciul va avea loc pe Cluj Arena, la Cluj, cu incepere de la ora 14:00 si va fi transmis de catre Telekom Sport.

La acest stagiu au fost convocati numai jucatorii din campionatul intern, mai putin cei de la Timisoara Saracens, echipa care evolueaza in Challenge Cup si care va sustine  pe 11 si 18 ianuarie ultimele doua meciuri din Grupa 1. Exceptie face Catalin Fercu, care se alatura Stejarilor, acesta nefacand deplasarea cu sarazinii din Banat din cauza problemelor pe care le are legate de zborul cu avionul. Reunirea lotului va avea loc duminica, 13 ianuarie, la sediul Federatiei din Bulevardul Marasti, nr. 18-20, ora 10:00.

Astfel, au fost convocati 23 de sportivi, 12 inaintasi si 11 jucatori de treisferturi, provenind de la 4 cluburi:  CSM Bucuresti, CSA Steaua,  CSM Stiinta Baia Mare si SCM Timisoara. Pentru acest stagiu de pregatirea jucatorilor se va ocupa Danie de Villiers – antrenor, James de Lacey si Florin Tasca – preparatori fizici, Vlad Ilie – doctor si Marius Todosi – kinetoterapeut.

Jucatorii convocati pentru acest stagiu:
Pilieri: Alexandru Savin (CSM Bucuresti), Petru Tamba (CSA Steaua), Constantin Pristavita (CSM Stiinta Baia Mare), Alex Gordas (CSM Bucuresti)

Taloneuri: Florin Bardasu (CSM Bucuresti), Ovidiu Cojocaru (CSM Stiinta Baia Mare),

Linia a II-a:  Marian Drenceanu, Andrei Iurea (CSM Stiinta Baia Mare)

Linia a III-a: Damian Stratila (CSA Steaua), Adrian Ion (CSM Bucuresti), Kamil Sobota (CSM Bucuresti), Cristi Chirica (CSM Stiinta Baia Mare)

Mijlocasi la gramada: Florin Surugiu (CSA Steaua), Valentin Calafeteanu (CSM Bucuresti)

Mijlocasi la deschidere: Daniel Plai (CSA Steaua), Ionel Melinte (CSA Steaua)

Aripi:  Ionut Dumitru (CSA Steaua), Eduard Bencea (CSA Steaua), Nicolas Onutu (CSM Bucuresti)

Centri: Florin Vlaicu (CSM Bucuresti), Alexandru Bucur (CSM Stiinta Baia Mare), Tangimana Fonovai (CSM Bucuresti)

Fundas: Catalin Fercu (SCM Timisoara)

1,061 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

2 Comments

 1. Nick 8 ianuarie 2019 at 16:17

  Alo FRR … Alooo FRR

  Mai este 1 lună pana la #REC2019

  Unde este staff-ul Oaks team?

  Vrei sa ne spui ca va fi un staff 100% ROU ?!?

 2. ion visan 9 ianuarie 2019 at 12:37

  @Nick “Vrei sa ne spui ca va fi un staff 100% ROU ?!?” – strainii cu blazon nu se prea ingramadesc la pozitia de antrenor al Romaniei. Se poata sa nu le placa de Petrache si de nepotismul din FRR. Din ce am vazut pana acum de Villiers nu are calitatile necesare sa aduca echipa la nivelul de acum 2-3 ani de zile cand antrenor era Howells. Nu cred ca vom vedea prea curand un antrenor de calitatea lui Howells la nationala. Pana la urma vom trebui sa alegem un antrenor intern. Dar pana nu se face curatenie in FRR si Biroului Federal al FRR nu are curajul sa ii arate usa lui Petrache nimic nu se va schimba in jocul si rezultatele nationalei. Howell a facut multe lucruri bune (putea sa faca si mai multe daca era lasat) dar cu actuala conducere sa fim realisti si sa recunoastem ca nu se poate.

Leave A Response