Friday 14th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Cel mai bun jucator roman de rugby 7, Ionel Melinte:”Imi propun sa cresc in valoare de la zi la zi si sa joc cat mai mult pentru Romania”

10 ianuarie 2019 7's Men, First XV

Desemnat “Cel mai bun jucator roman de rugby 7” in 2018, Ionel Melinte (22 ani, 1,78m si 80 kg) a fost unul dintre Stejarii care a impresionat anul trecut in mod deosebit, fiind printre artizanii calificarii Romaniei 7’s in esalonul de elita al rugbyului european, Grand Prix Series. Evolutiile lui atat la echipa de club, CSA Steaua, cat si cu nationala de rugby 7 in cadrul Rugby Europe Trophy Sevens au fost apreciate in mod constant, eseurile marcate de acesta ducand de multe ori la victorii importante. “Acest titlu de cel mai bun jucator de Rugby 7 inseamna foarte mult pentru mine fiind in acelasi timp o recunoastere a jocului prestat, dar si un imbold pentru viitor. Vreau insa sa multumesc colegilor din echipa natioanala fara de care toate rezultatele obtinute anul trecut ar fi fost imposibil de atins.”, explica el.

Mai mult, in luna noiembrie, in meciul cu Portugalia, de la Baia Mare, acesta si-a facut debutul si pentru nationala de seniori rugby XV, jucand si in celelalte doua meciuri test World Rugby din toamna, marcand in total trei eseuri (cate un eseu pe meci).

Participarea in Grand Prix Series in acest an competitional reprezinta pentru Stejari o provocare, cu atat mai mult cu cat evolutiile din cadrul etapelor de GP, pot duce la prezenta, in premiera, la turneul preolimpic de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020:”Desigur ne asteptam la partide foarte grele in Grand Prix Sevens avand in vedere calitatea adversarilor pe care ii vom intalni. Avem nevoie de o pregatire buna pentru a face fata acestei provocari si de a putea demonstra ca am meritat aceasta promovare in esalonul continental de elita al Rugby Sevens. O eventuala calificare la Jocurile Olimpice este un deziderat frumos, dar cum spunea va fi nevoie de multa munca.”, spune Melinte.

Ionel Melinte a fost desemnat  cel mai bun jucator roman de rugby 7 in 2018  FOTO: Rugby Europe Facebook

Anul 2018 a fost un an plin cu momente frumoase pentru Ionel Melinte: “Fiecare partida are farmecul ei. Fiecare victorie inseamna o bucurie aparte. Referitor la cele traite in 2018 pe terenul de rugby pot spune ca titlul de campion in Rugby Europe Trophy Sevens care a dus la calificarea in Grand Prix Sevens, respectiv debutul pentru Stejari reprezinta cele mai frumoase momente ale anului trecut. In privinta debutului pentru Stejari as mai vrea sa adaug ca este un pas enorm care imi da multa incredere si speranta pentru anii care vor urma.”

In ceea ce priveste acest an, tanarul jucator si-a stabilit mai multe obiective : “Pentru 2019 imi propun sa cresc in valoare de la zi la zi si sa adun cat mai multe selectii atat in echipa nationala de sevens, cat si pentru Stejari.” Pentru un viitor mai indepartat fundasul Stelei si al echipei nationale a precizat ca: “Sigur mi-as dori foarte mult sa ajung candva sa joc intr-un campionat puternic din Europa, dar viitorul imi va raspunde la acesta intrebare.”

Originar din Constanta, unde a si inceput rugbyul la varsta de 16 ani, la CS Cleopatra Mamaia, avandu-i ca antrenori pe Nicolae Radu Mocanu si Victor Bezuscu, legitimat in prezent la CSA Steaua, Ionel Melinte este un jucator polivalent ce poate ocupa posturile de mijlocas la deschidere si fundas.

695 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response