Sunday 05th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Cea mai buna jucatoare de rugby 7 din Romania, capitanul Ghindelor, Emilia Vizitiu: “Sunt pregatita pentru noi provocari!”

12 ianuarie 2019 7's Women

Cand vorbim despre Emilia Vizitiu, numele ei se confunda practic cu rugbyul sevens feminin din Romania, capitanul echipei nationale  fiind desemnata in 2018 cea mai valoroasa jucatoare a anului. Contributia ei a fost decisiva atat la rezultatele obtinute de Ghinde in cadrul etapelor din Rugby Europe Trophy, cat si la succesul Agronomiei Bucuresti in Cupa Romaniei.

„Nu este pentru prima data cand obtin acest trofeu. Este a cincea oara cand sunt desemnata cea mai buna jucatoare a anului, titlul obtinut acum nu face altceva decat sa ma ambitioneze in  continuare sa ma descopar in relatia cu rugbyul”, a declarat Emilia Vizitiu, cea care anul trecut in cadrul Rugby Europe Trophy a marcat nu mai putin de 14 eseuri.

Cea mai buna jucatoare de rugby 7 din Romania, capitanul Ghindelor, Emilia Vizitiu: "Sunt pregatita pentru noi provocari"

Mai departe, in cadrul dialogului, Emilia Vizitiu s-a referit tocmai la subiectul participarii in cadrul Rugby Europe Trophy 2018 cand Ghindele au obtinut pozitia a patra in clasamentul general, dupa ce in ambele etape au atins faza semifinalelor:” Locul patru, spre deosebire de alti ani este un rezultat foarte bun si cand spun asta ma gandesc la experienta lotului de jucatoare, unele dintre ele inca foarte tinere. Au fost meciuri in care ne-am aplicat sistemul de joc foarte bine, dar si meciuri in care efectiv ne-am autodepasit , cum au fost victoriile cu Ucraina sau Suedia.”

Pentru viitor Emilia Vizitiu spune: „Intotdeauna cred ca putem mai mult iar participarea la etapele din cadrul Campionatului European de anul trecut, ne-a demonstrat ca putem si meritam sa fim mai sus de acest loc patru chiar daca adversarele noastre au crescut mult in ultimii ani. Totusi sa nu uitam ca in 2018 am invins doua adversare care candva au evoluat si in primul esalon valoric, Grand Prix Sevens.”

Trecand la competitia interna, Emilia Vizitiu analizeaza astfel evolutia echipei sale de club, CS Agronomia Bucuresti:” Din punctul meu de vedere anul trecut am fost campioanele morale. Cel putin in ultima parte am dominat competitia in totalitate, dar din pacate nu am reusit sa refacem ecartul iesencelor obtinut in primele etape. Am fost nevoite astfel sa ne multumim cu trofeul Cupa Romaniei, insa anul acesta va fi anul Agronomiei.”

Emilia Vizitiu, alaturi de antrenorul Agronomiei Bucuresti, Alexandru Marin FOTO: Arhiva personala

De cand a ajuns la Agronomia, Emilia Vizitiu a debutat in ipostaza de antrenoare, ocupandu-se de junioarele clubului: „ Imi place la nebunie sa antrenez. Fetele ma bombardeaza cu intrebari, la fiecare antrenament vor mai mult și asta ma stimuleaza sa le ofer cea mai buna pregatire si intr-un final sa respiram același aer, RUGBY! Din spatele acestei ipostaze ma bucur de o adevarata echipa de profesionisti ce ma incurajeaza si ma sustin sa realizez tot ce imi propun, Tarcan Neculai, Alexandru Marin, Dan Badea si conducerea Clubului Sportiv Agronomia, carora le mulțumesc pentru ceea ce sunt.”

Pentru acest an obiectivele Emiliei Vizitiu sunt clare: „Rezultatul anului anterior m-a provocat sa intampin anul 2019 cu planurile pregatite, cu obiective marete pentru postura de antrenor, jucator, dar si capitan al echipei naționale. Sunt pregatita pentru noi provocari!”

FOTO: Rugby Europe Facebook

755 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response