Monday 18th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Romania U20 se reuneste pentru un stagiu de pregatire la Snagov

18 ianuarie 2019 U20

Nationala de U20 a Romaniei se uneste in primul stagiu de pregatire din acest an ce va avea loc la Complexul National Sportiv Snagov intre 19 si 27 ianuarie. Reunirea lotului are loc pe 19 ianuarie, ora 10:00, la sediul Federatiei Romane de Rugby (Bd. Marasti, nr. 18-20). Stejareii se pregatesc pentru participarea la Campionatul European ce va avea loc intre 27 martie si 8 aprilie la Coimbra (Portugalia).

Pentru acest stagiu au fost convocati 28 de sportivi care provin de la 8 cluburi din tara si patru cluburi din strainatate, astfel: 7 – CSS 2 Baia Mare, 5 – Tomitanii Constanta, 4 – U Cluj, 2 – Stiinta Petrosani, 2 – RC Barlad, 2- CSM Bucuresti, 1-CSA Steaua, 1 – SCM Buzau, 2 din Anglia si 2 din Franta.

“Speram ca jucatorii sa vina cu o buna pregatire fizica in acest stagiu pentru ca astfel sa putem lucra mai mult pe planul de joc, avand in vedere ca vom avea doar doua stagii de pregatire pana la participarea la Campionatul European si vom avea putin timp sa ne acomodam cu sistemul de joc si sa jucam efectiv. Vom avea doua antrenamente pe zi, dimineata sala de forta, alternativ teren si dupa-amiaza teren, cu accentul pe joc. Speram sa avem parte si de o vreme buna ca sa putem face cat mai multe sesiuni de pregatire afara, pe terenul sintetic.”, a declarat Horea Himpea, antrenorul principal al Romaniei U20.

Sportivii convocati pentru acest stagiu:
Pilieri: George Ilincuta (NDL RFU), Florian Ciocoiu (Tomitanii Constanta), Vlad Georgian Dumbrava (Henley Hawks)
Taloneuri: Darius Placintar (U Cluj), Flavian Cuprian (Tomitanii Constanta), Paul Muresan (CSS 2 Baia Mare)
Linia a II-a: Andrei Pricopie (CSS 2 Baia Mare), Andrei Cabason (Tomitanii Constanta), Alin Toma (CSS 2 Baia Mare)
Linia a III-a: Dragos Ser (CSM Bucuresti), Darius Vulturar (CSS 2 Baia Mare), Marius Ferariu (CSS 2 Baia Mare), Razvan Belehuz (RC Barlad),  Andrei Enache (CSM Bucuresti), Constantin Ivanciu (Stiinta Petrosani)
Mijlocas la gramada: Emanuel Grigore (Tomitanii Constanta), Vladut Bocanet (U Cluj)
Mijlocas la deschidere: Alexandru Harasim (CSS 2 Baia Mare), Danut Jipa (Stiinta Petrosani)
Aripi: Petrica Mihalache (U Cluj), Laurentiu Pocovnicu (Tomitanii Constanta), Claudiu Grad (U Cluj)
Centri: Cristian Bumbac (CSA Steaua), Sebastian Munteanu (RC Barlad),  Vlad Leica (SCM Buzau), Nathanael Grosu (Valens Romans)
Fundas: Paul Popoaia (CSS 2 Baia Mare),  Eduard Carp (Andrezieux-Boutheon)
Staff tehnic: Horea Himpea – antrenor principal, Marcel Mihalache – antrenor secund, William Moala – antrenor secund, Florin Tasca – preparator fizic, Alin Grigoras – kinetoterapeut si Silvian Ionita – manager

1,160 total views, 6 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

3 Comments

 1. Dan Apostol 19 ianuarie 2019 at 15:22

  Cum a reusit Hîmpea sa ramana antrenor dupa rezultatul din Spania e un mister. Lièvremont a vazut usa dupa o infringere la Uruguay (este adevarat acasa dar scor strans). Hîmpea a ramas in post dupa cea mai rusinoasa evolutie la U20. Cine il tine in post? Nu exista un antrenor roman (de antrenor strain nu se poate vorbi) mai bun decat acest habarnist? La Cluj nu a facut (si nu face) nimic – un egal si o victorie (fara eseu) acasa – cu exceptia lui Tomitanii au cele mai putine puncte marcate. Chiar nu vede nimeni ca nu se pricepe?

 2. Frankie 24 ianuarie 2019 at 20:31

  Acum vreo 6 -7 luni am cunoscut un tinar la vreo 20 de ani care dadea la betze, am intrat in vorba cu el si facind citeva pase mi-a spus ce si de ce se antreneaza extra. Din parinti olandezi nascut in NZL si a jucat pt under 20 pt The Netherlands intre care si un meci impotriva Romaniei. I-au batut pe ai nostrii si l-am intrebat cum gabarit foarte mare dar viteza mica si mai ales technica de balon SLABA.
  A spus ca situatia in Olanda e juniori buni dar echipa mare slaba ca nu au unde se duce. Dar usor usor se schimba.
  Daca te bate Olanda acum la juniori, te va bate in 10 ani la seniori.
  Dom Petrache ( sau Monsieur Petrash) plecam?

 3. Marius 31 ianuarie 2019 at 11:06

  Am descoperit de curand acest site, aveti content misto.

Leave A Response