Wednesday 23rd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Cristian Serban va debuta ca arbitru central in acest sezon al Rugby Europe Championship

28 ianuarie 2019 ARBITRAJ

Sezonul 2019 al Rugby Europe Championship aduce o premiera pentru arbitrajul romanesc, inca un arbitru autohton urmand sa faca pasul in postura de central al unei partide. Astfel, forul european l-a delegat pe Cristian Serban ca arbitru principal al intalnirii dintre Rusia si Belgia din etapa a doua a primului esalon al Rugby Europe, partida ce va avea loc pe 16 februarie la Soci.

“Pentru mine aceasta delegare reprezinta un mare pas inainte, este un examen pe care trebuie sa il trec cu brio. Deocamdata nu am emotii, dar odata cu apropierea meciului, probabil vor aparea si acestea. Imi propun ca, impreuna cu ceilalti colegi, sa facem un meci cat mai bun si mai ales sa ne bucuram de faptul ca suntem acolo si ca arbitram la un alt nivel. Sunt constient ca va fi un meci greu, nu cred insa ca ar trebui sa fie o presiune in plus dupa ceea ce s-a intamplat in editia trecuta. Acum este un sezon nou si toate echipele pleaca de la 0 puncte, iar ceea ce a fost in trecut, acolo ar trebui sa ramana.”, a declarat Cristian Serban.

In partida ce va avea loc la Soci, acesta va fi ajutat la margini de catre Alexandru Ionescu si Madalin Garbau.

Printre cele mai importante partide arbitrate de Cristian Serban se numara finala Cupei Romaniei din 2015, finala mica a SuperLigii CEC Bank 2017-2018 si finala Cupei Regelui 2018. In ceea ce priveste cariera internationala, acesta a oficiat in diviziile inferioare ale Rugby Europe: Bosnia – Finlanda (2015), Bosnia – Andorra (2018), Ucraina – Luxemburg (2018). De asemenea, anul trecut a fost delegat si la Campionatul European U18 din Polonia, iar din sezonul 2014-2015 este arbitru asistent in EPCR Challenge Cup.

Cristian Serban (31 ani) va fi al treilea arbitru roman central in Rugby Europe Champinship de cand competitia se desfasoara sub aceasta denumire, dupa Radu Petrescu si Vlad Iordachescu.

FOTO: Dragos Pascaneanu

981 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

  1. marin ioneco 29 ianuarie 2019 at 9:39

    Se intimpla mari schimbari, Belgianu a disparut si a aparut oaie . Oare merge cu mamica la meci????

Leave A Response