Tuesday 11th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Antrenorul Romaniei, Marius Tincu: “Sunt sigur ca toti jucatorii vor juca cu inima si cand joci cu inima si ai si strategia, esti de neinvins”

3 februarie 2019 First XV

Nationala de rugby a Romaniei reia de maine, 4 februarie, pregatirea pentru debutul in Rugby Europe Championship 2019, pe 9 februarie, Stejarii urmand sa intalneasca pe Cluj Arena (ora 14:00, in direct pe Telekom Sport), Georgia. Desemnat antrenor principal interimar al Romaniei, Marius Tincu a vorbit despre stagiul din Portugalia si meciul cu Georgia.

Marius, cum a fost stagiul lusitan pentru echipa? Ai reusit sa iti atingi obiectivele?
Da. Au fost zile foarte bune de antrenamente, meciul a venit foarte bine, aveam nevoie sa-i vedem pe baieti jucand, sa vedem unde suntem din punct de vedere fizic, pentru ca ne vor astepta meciuri grele, fizice si este nevoie sa pastram acelasi ritm timp de 80 de minute. Aveam nevoie sa vedem exact unde sunt din punct de vedere al asimilarii sistemului de joc de catre jucatori. In plus, vremea a fost foarte buna, am putut sa ne antrenam pe un teren bun, sa lucram la jocul in viteza, per total a fost o exprienta extrem de folositoare.

Stim ca rezultatul nu este relevant, spune-ne ce ai urmarit in partida de pregatire cu Portugalia…
Am incercat sa le dau oportunitatea tuturor baietilor sa joace, bineinteles unii nu sunt inca la nivelul internationalul la care ar trebui sa fie. E important ca au inteles, sper, unde vrem sa ajungem, ca joc, ca mentalitate, ca profesionalism si sper  sa fie suficient de maturi si responsabili si sa munceasca pentru a ajunge la ceea ce noi le-am cerut. E foarte important sa lucreze, sa isi ridice nivelul pentru ca doar asa, pregatindu-se constant, pot face pasul catre echipa mare.

Cum este in general grupul cu care ai lucrat?
Sunt si baieti care au revenit la nationala, unii dupa accidentari, altii dupa o perioada mai mare de absenta, insa primele doua saptamani de antrenament au fost bune, toti jucatorii sunt motivati, dornici sa munceasca si ce e mai importat, dornici de victorii.

In acest meci cu Portugalia ai reusit sa pui in teren o parte a planului de joc?
Da. Am incercat sa jucam, am dat eseuri cu molul ceea ce trebuie sa facem ca stil de joc al nostru, jucatorii s-au acomodat foarte bine la ceea ce le-am cerut, acum e important ca in meciul urmator sa incercam sa ridicam nivelul. Partea pozitiva este ca ni se alatura si jucatorii din Franta, care vor da un plus de valoare si experienta pachetului de inaintare.

Ce jucatori vor veni?
Majoritatea jucatorilor din Franta, cei care au fost aici tot timpul si au ajutat echipa. Toti si-au dorit sa vina si sa joace, chiar daca sunt si au fost dezamagiti de ceea ce s-a intamplat legat de participarea la Cupa Mondiala. Toti vor sa vina sa faca performanta, pentru ca asta se cere in primul rand la echipa nationala si cum am mai spus, suntem singura natiune din aceasta competitie care putem bate Georgia si asta trebuie sa se intample.

Crezi ca ai cel mai bun grup in acest moment pentru meciul cu Georgia?
Atat timp o sa fiu aici, sa ajut echipa, in teren va intra intotdeauna cel mai bun grup, altceva nu ma intereseaza. Din tot ce am vazut, discutat, cei mai buni jucatori actuali vor fi aici.

Este echipa pregatita pentru meciul cu Georgia?
De maine (nr. luni, 4 februarie) incepem pregatirea cu grupul selectat in urma meciului cu Portugalia, la care se adauga jucatorii ce evolueaza in afara tarii si cred ca dupa aceste zile de antremente, impreuna, vom fi pregatiti sa infruntam Georgia. Sper ca cei care vin si cei care sunt aici sa inteleaga ca trebuie sa ne ridicam repede nivelul, sa avem antrenamente foarte bune si sa fim concentrati pe strategia pe care o punem in teren. Sunt sigur ca toti jucatorii vor juca cu inima si cand joci cu inima si ai si strategia, esti de neinvins.

643 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response