Wednesday 23rd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Romania se pregateste pentru debutul in Rugby Europe Championship. Vezi lotul care pregateste meciul cu Georgia!

3 februarie 2019 First XV

Nationala de rugby a Romaniei va intalni sambata, 9 februarie, in debutul Rugby Europe Championship, sezonul 2019, Georgia. Partida va avea loc pe Cluj Arena din Cluj, de la ora 14:00 si va fi transmisa in direct de Telekom Sport, intrarea fiind libera.

Pentru aceasta partida, staff-ul tehnic format din Marius Tincu, antrenor principal interimar, Danie de Villiers, antrenor treisferturi si Lynn Howells, consultant tehnic din partea World Rugby, a stabilit un lot de 30 de jucatori, 17 inaintasi si 13 jucatori de treisferturi. Din acestia 8 evolueaza in Franta, 7 la Timisoara Saracens, 6 la CSM Bucuresti, 5 la CSA Steaua si 4 la CSM Stiinta Baia Mare. Stejarii se vor pregati in saptamana care urmeaza la Izvorani.

“De maine (nr. luni, 4 februarie) incepem pregatirea cu grupul selectat in urma meciului de pregatire cu Portugalia, la care se adauga jucatorii ce evolueaza in afara tarii si cred ca dupa aceste zile de antrenamente, impreuna, vom fi pregatiti sa infruntam Georgia. Sper ca cei care vin si cei care sunt aici sa inteleaga ca trebuie sa ne ridicam repede nivelul, sa avem antrenamente foarte bune si sa fim concentrati pe strategia pe care o punem in teren. Sunt sigur ca toti jucatorii vor juca cu inima si cand joci cu inima si ai si strategia, esti de neinvins”, a declarat Marius Tincu, antrenor principal interimar al Romaniei.

 

Jucatorii convocati pentru meciul cu Georgia:
Pilieri: Mihaita Lazar (Grenoble), Ionel Badiu (Valence Romans Drôme Rugby), Andrei Ursache (Carcassonne), Constantin Pristavita (CSM Stiinta Baia Mare), Alex Gordas (CSM Bucuresti)
Taloneuri: Otar Turashvili (Colomiers), Eugen Capatina (Timisoara Saracens), Ovidiu Cojocaru (CSM Stiinta Baia Mare)
Linia a II-a: Marian Drenceanu (CSM Bucuresti), Marius Antonescu (Colomiers), Johan Van Heerden (Perpignan)
Linia a III-a: Mihai Macovei (Colomiers), Andre Gorin (Massy), Adrian Ion (CSM Bucuresti), Cristi Chirica (CSM Stiinta Baia Mare), Viorel Lucaci (CSA Steaua), Dorin Lazar (Timisoara Saracens)
Mijlocasi la gramada: Florin Surugiu (CSA Steaua), Valentin Calafeteanu (CSM Bucuresti)
Mijlocasi la deschidere: Daniel Plai (CSA Steaua)
Aripi: Ionut Dumitru (CSA Steaua), Nicolas Onutu (CSM Bucuresti), Vladut Zaharia (Timisoara Saracens)
Centri: Florin Vlaicu (CSM Bucuresti), Alexandru Bucur (CSM Stiinta Baia Mare), Vladut Popa (Timisoara Saracens), Catalin Fercu (Timisoara Saracens), Cosmin Iliuta (CSM Bucuresti)
Fundas: Marius Simionescu (Timisoara Saracens), Ionel Melinte (CSA Steaua)

Staff tehnic: Marius Tincu – antrenor principal interimar, Danie de Villiers – antrenor treisferturi, Lynn Howells – consultant tehnic din partea World Rugby, James de Lacey – preparator fizic, Florin Tasca – preparator fizic, Radu George -kinetoterapeut, Catalin Stoian – kinetoterapeut, Vlad Ilie – doctor, Nicoleta Ene – manager

1,315 total views, 6 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

6 Comments

 1. ive 3 februarie 2019 at 15:03

  Băi,când vorbim de un jucător român cu cetăţenie română ,el nu poate fi decât chemat cu numele lui românesc adică Andrei Gorcioaia.punct.

 2. ive 3 februarie 2019 at 15:07

  HAI, ROMÂNIA!

 3. Bulan 3 februarie 2019 at 15:54

  Domnul Andre Gorin a spus explicit că preferă numele francez, iar ceilalți, inclusiv dumeavoastră, trebuie să îi respectați alegerea. Nu cred că sunteți în măsură să decideți pentru alții cum vor să fie numiți.

 4. Bulan 3 februarie 2019 at 16:00

  Și dacă tot veni vorba, ar trebui ca articolele să fie scrise corect românește, adică cu diacritice!

 5. dans 3 februarie 2019 at 16:22

  …Re Andre Gorin vs Andrei Gorcioaia

  Nici o problema daca asa vrea el sa fie chemat…sunt precedente, nu !?…Lady Gaga este Lady Gaga, nu ….Stefani Joanne Angelina Germanotta…

 6. Camil 3 februarie 2019 at 16:37

  Silviu Brucan e Silviu Brucan, nu Samuel Brukner.

Leave A Response