Tuesday 26th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Staff-ul tehnic a stabilit echipa Romaniei pentru meciul cu Georgia! Vezi Primul XV!

7 februarie 2019 First XV

Nationala de rugby a Romaniei va debuta sambata, 9 februarie, in sezonul 2019 al Rugby Europe Championship impotriva Georgiei. Meciul va avea loc pe Cluj Arena din Cluj, de la ora 14:00 (in direct pe Telekom Sport 1), intrarea fiind libera.

Pentru aceasta partida, staff-ul tehnic a stabilit echipa care va intra pe teren. Meciul de sambata va avea o semnificatie aparte pentru Valentin Calafeteanu, mijlocasul la gramada urmand sa bifeze cea de-a 100-a selectie si sa devina al treilea centurion, dupa Florin Vlaicu si Catalin Fercu, in istoria echipei nationale. De remarcat este faptul ca pachetul de inaintare este format majoritar de Stejarii care evolueza in Franta, singurul jucator din SuperLiga CEC Bank fiind Adrian Ion.

In Primul XV se afla 7 jucatori care evolueza in Franta, 4 de la CSM Bucuresti, 2 de la CSA Steaua si 2 de la Timisoara Saracens.

„In primul rand dorim sa aratam o alta imagine in acest meci, sa ne prezentam altfel. Avem nevoie de un meci bun pentru moralul nostru, pentru a lasat in urma ceea ce s-a intamplat anul trecut, avem nevoie ca toata lumea sa fie alaturi de noi, sa ne sustina. Meciul cu Georgia va fi o lupta, pentru ca intotdeauna intalnirile cu ei au fost foarte fizice. Daca noi luptam pentru fiecare balon, ne daruim pe teren si ne „batem” cu ei, putem sa facem un meci bun sau chiar sa castigam. Ce cred ca ar putea sa faca diferenta este strategia, Georgia joaca de mult timp in acelasi sistem, lucrurile s-au asezat la ei, noi insa suntem in faza in care implementam lucruri, dar cred ca pe ceea ce avem acum, ca sistem de joc, daca punem si inima, totul este posibil. A fost o saptamana buna de antrenament, nivelul s-a ridicat un pic fata de saptamana trecuta, toata lumea resimte presiunea pentru acest meci. Singurul lucru care ne-a dat un pic peste cap si pe care nu l-am putut controla a fost terenul, nu am gasit o suprafata buna de teren pe care sa ne putem pregati cu adevarat in conditii reale de meci. Suntem increzatori in noi, in sansa noastra si asteptam debutul in Rugby Europe Championship cu incredere”, a declarat Marius Tincu, antrenorul principal interimar al Romaniei.

Romania:
1.Mihaita Lazar(Grenoble), 2.Otar Turashvili(Colomiers), 3.Andrei Ursache(Carcassonne), 4.Johan Van Heerden(Perpignan), 5.Marius Antonescu(Colomiers), 6. Mihai Macovei (C)(Colomiers), 7.Adrian Ion(CSM Bucuresti), 8.Andre Gorin(Massy), 9.Valentin Calafeteanu(CSM Bucuresti), 10.Daniel Plai(Steaua Bucuresti), 11.Nicolas Onutu(CSM Bucuresti), 12.Florin Vlaicu(CSM Bucuresti), 13.Catalin Fercu(Timisoara Saracens), 14.Vladut Zaharia(Timisoara Saracens), 15.Ionel Melinte(Steaua Bucuresti)
Rezerve: 16. Ionel Badiu(Valence Romans), 17. Eugen Capatana(Timisoara Saracens), 18.Alexandru Gordas(CSM Bucuresti), 19.Dorin Lazar(Timisoara Saracens), 20.Viorel Lucaci(Steaua Bucuresti), 21.Florin Surugiu(Steaua Bucuresti), 22.Alexandru Bucur(Stiinta Baia Mare), 23.Vladut Popa(Timisoara Saracens)

Staff tehnic: Marius Tincu – antrenor principal interimar, Danie de Villiers – antrenor treisferturi, Lasha Tavartkiladze – antrenor inaintare, Lynn Howells – consultant tehnic din partea World Rugby, James de Lacey – preparator fizic, Florin Tasca – preparator fizic, Radu George -kinetoterapeut, Catalin Stoian – kinetoterapeut, Vlad Ilie – doctor, Nicoleta Ene – manager

774 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response