Saturday 04th April 2020,
Federatia Romana de Rugby

Stejarul Ionel Melinte:”Obiectivul e sa invingem Germania, insa trebuie sa fim eficienti, sa eliminam greselile facute si sa punem puncte pe tabela”

11 februarie 2019 First XV

Nationala de seniori a Romaniei a reluat de astazi, 11 februarie, pregatirea la Izvorani, Stejarii urmand sa intalneasca sambata, 16 februarie, la Botosani, in cea de-a doua etapa a Rugby Europe Championship, Germania. Marcator al cate unui eseu in cele trei meciuri disputate cu Romania in noiembrie, cand a si debutat pentru nationala de rugby XV, fundasul Ionel Melinte (23 ani) a fost autorul unei patrunderi spectaculoase in meciul pierdut sambata, cu Georgia.

Cum esti dupa acest meci?
Lovit (rade). Bine, un pic obosit, dar trece. A fost un meci foarte greu, fizic si pe  noi, jucatorii de treisferturi nu ne-a ajutat prea mult terenul pentru ca a fost foarte greu, ceea ce inseamna ca nu ai stabilitate la plecarile de pe loc, nu ai aceeasi viteza de plecare, ghetele se incarca si devii mult mai greu.

In ciuda acestui lucru, ai reusit sa gasesti o bresa frumoasa in partida de sambata…
Ni s-a spus sa ii surprindem pe contraatac, am incercat sa fac ceea ce mi s-a spus, ei se asteptau sa sutam, am prins ocazia, am vazut culoarul, insa, din pacate, nu au fost puncte. Am incercat sa fac ceva, insa a fost destul de greu.

Pentru voi, jucatorii foarte tineri, a avut acest meci o semnificatie aparte?
Nu. Georgia nu mi s-a parut acel adversar extraordinar de puternic, cum spuneau toti. Intr-adevar sunt foarte fizici, cauta contactul la fiecare balon si au acea rezistenta de a duce meciul la aceeasi intensitate toate cele 80 de minute. Pentru noi a fost un meci ca oricare altul, un meci in care am intrat sa il castigam, insa am pierdut pe greselile noastre.

Ai acoperit foarte bine terenul ca fundas, ai fost foarte sigur pe tine…
In ce ma priveste am incercat sa fiu cat mai detasat si sa ma concentrez pe ceea ce am de facut. Am incercat sa nu pun presiune inutila pe mine, sa nu ma gandesc ca e Georgia, ca e un adversar foarte putrenic. L-am luat ca pe oricare alt meci, m-am bucurat ca sunt in teren, ca mi s-a dat sansa sa joc acest meci si am incercat sa fiu 100% acolo.

Ati inceput sa pregatiti meciul de sambata cu Germania. Cum crezi ca va fi?
Toate meciurile sunt grele, imi doresc sa avem un teren bun, sa putem juca si noi, treisferturile. Cred ca antrenamentele din aceste zile pana la meci ne vor lega mai mult, vom mai insista pe acele lucruri care nu au mers cu Georgia. Vom vedea si pe video, ce joaca ei, insa este mai important ca noi sa ne facem jocul, sa respectam sistemul de joc si sa nu iesim fara puncte din terenul lor. Nu trebuie sa subestimam Germania, insa, repet, e nevoie ca noi sa fim eficienti, sa eliminam greselile pe care le-am facut sambata si sa punem puncte pe tabela. Obiectivul nostru este sa castigam.

Toata lumea are asteptari mari de la tine. Cum gestionezi asta?
Nu ma gandesc la acest lucru, cred ca e normal ca iubitorii rugbyului sa astepte mai mult de la mine, pana la urma esti jucator de echipa nationala si prin ceea ce faci tu pe teren ajuti echipa. Eu incerc sa ma autodepasesc, sunt constient de ce fac in fiecare meci, imi analizez greselile si incerc sa nu le mai repet. Vad anumite faze in care as fi putut lua alte decizii, poate mai bune, incerc sa ma gandesc daca ar fi fost mai de  folos echipei o alta optiune de joc…Singurul lucru pe care mi-l doresc este sa pot progresa, pentru ca doar asa pot fi mai mult de folos echipei.

Ai debutat in noiembrie pentru Romania, de atunci ai fost in Primul XV in toate meciurile Stejarilor…
Eu imi doresc sa joc, atat. Sa fiu sanatos, sa ma bucur de rugby, sa devin mai bun de la o zi la alta, sa cresc ca valoare, ca experienta. Daca mi se ofera aceasta ocazie, de a juca, vreau sa profit de ea, vreau sa arat antrenorilor ca nu s-au inselat si ca fiecare dintre noi ne meritam locul in echipa.

FOTO: Dragos Pascaneanu

620 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

2 Comments

 1. Dan Apostol 11 februarie 2019 at 15:44

  „Nu. Georgia nu mi s-a parut acel adversar extraordinar de puternic, cum spuneau toti.”
  Zecarul Georgian nu a implinit inca 20 de ani. Si au mai avut alti jucatori la 20-21 de ani. Cum spune poetul:
  „E usor a scrie versuri
  Cand nimic nu ai a spune”.
  Ca sa il parafrazam:
  „E usor sa vorbesti
  Cand adevarul nu ai a spune”.

 2. Floare 12 februarie 2019 at 10:50

  Respect, Ionele! Si la multe meciuri cu succes!

Leave A Response